Grčija 2015

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

andrejv
Admiral
Kraj: Ljubljana, Koper

OdgovorNapisal/-a andrejv » Pe Jul 10, 2015 22:15

Vceraj v One house bayu na Atokosu. Juznoafriski katamaran je organiziral kres na obali in preziveli smo prijeten vecer ob mornarskih zgodbah.

Slika
al

OdgovorNapisal/-a al » Po Jul 13, 2015 19:14

Galaxidi (včeraj Delfi).
In ker se eni toliko vsajate glede "promocije" Grčije itd.. še dokaz kakšni tepci bom rekel - smo, da plačujemo drage CRO veze.

Tukaj na rivi v lepem, fancy mestecu (po peljarjih in dejansko), voda in elektrika neomejeno, cena za 43feet: 7,33 eur. Da: sedem cela triintrideset evra. Ne vem, kje je dobil tistih triintrideset ampak tko je?
Na Visu je za mojo barko 82eur.
Kafiči čez cesto, frapee prinesejo na barko, Grki prijazni, niti enega (mrtvo pijanega in nesposobnega) čarterja (Korintski zaliv ni ravno destinacija, pa vendar), dobra hrana (da, ribe imajo tudi v Grčiji in ne samo gojene) itd...
Nihče tudi ne mori s politiko in sranjem, ki jih čaka po "predaji" medtem, ko bo najbrž na dvajseti obletnici Oluje tam celo Thomson pel, ploskala bo pa predCendnica...

Še malo slikovnih dokazov (bolj v dokaz priveza, kot kakšnega umetniškega vtisa):
Slika

Slika

Slika

Sretno Ante!
Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » Po Jul 13, 2015 19:16

@andrejv imate pa vele srečo, da ni bilo zabasano z barkami.

Res pa videvam letos manj plovil po Grčiji. Pojma nimam zakaj.

Najbrž zaradi bebavih in škodljivih prispevkov o situaciji v Grčiji.

Ampak tu ni krizeeee. In je še vedno super! Grkom malo manj, žal. So zelo fajn ljudje. Sploh, ko jih bolje spoznaš in navežeš pristnejše kontakte. In da ne slišim več "leni Grki", lepo prosim!

Slika

@al 7,31 € 5cm manj...Neapolis danes.

Voda in elektrika dodatno.
Se mi zdi kar prav, še posebej, ko vidim trošenje vode za pranje palube ob vsakem pristanku v pristanišču. Še kak hektoliter več je prelijejo, če je zastonj!
andrejv
Admiral

OdgovorNapisal/-a andrejv » Po Jul 13, 2015 22:05

od kapitana zena napisal/-a:@andrejv imate pa vele srečo, da ni bilo zabasano z barkami.

Res pa videvam letos manj plovil po Grčiji. Pojma nimam zakaj.

Čez dan je seveda urnebes v tem zalivu. Mi smo prišli ob 14 ih in je bilo polno. Ob 16ih pa so vsi izginili, ostalo nas je samo 6. Naslednji dan ob 11ih, so se spet vsi pojavili.

Ob ognju sem govoril z avstrijskim parom (s tremi otroki), ki sta imela Sunsailov charter in sta bila prvič v Grčiji, ter sta zato šla v flotiljo. Ta dan je bil prvi prost dan izven flotilje. Povedala sta, da so jih v flotilji svarili pred tem zalivom, češ da ponoči tu ne smejo biti, zaradi katabatičnih vetrov. Ampak ona dva sta narobe razumela in sta vseeno šla sem. Šele kasneje sta doumela, da so jim odsvetovali.

Morda jih zto ni tako veliko ponoči?
andrejv
Admiral

OdgovorNapisal/-a andrejv » Po Jul 13, 2015 22:16

Danes pa smo šli na drugačno raziskovanje, z vlakom iz Diakopta v Kalavryto. Ozkotirna, deloma zobata železnica, ki se z 0 metrov dvigne na 720 mnm, na Peloponezu. Do tja z avtom, tudi preko mosta Rio - Antirio. V Korintskem zalivu sem videl eno samo jadrnico, v Patraškem pa dve..

Slika

Slika

Slika
al

OdgovorNapisal/-a al » To Jul 14, 2015 08:06

@andrejv
lepo, lepo. še kakšna panoramska fotka?

@od kapitana žena
se popravljam: tudi v Galaxidiju je voda in elektrika dodatno (za dve kavi). ampak nama ni računal in prav tako je pozabil računati še eno noč. midva sva pa tudi "pozabila" (balkanci forever :D )

zdaj moramo samo še ugotoviti zakaj so imeli referendum :roll: :?:
Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » To Jul 14, 2015 09:02

al napisal/-a:
zdaj moramo samo še ugotoviti zakaj so imeli referendum :roll: :?:

Grki tudi. :?
kok-pit?
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a kok-pit? » To Jul 14, 2015 09:29

Al, OKŽ, Andrejv,… in ostali ¨Grki¨

Uživajte, kolikor se le da! Pa le spijte kakšno pivce na vaše zdravje in naše sanje. Enkrat bomo tudi mi ¨celinci¨ pricapljali za vami, zato se že sedaj veselimo vaših slik iz prelepe Grčije. Za lušte, in malo za orientacijo. Ne pozabite na kakšno manjšo ¨neumnost¨, da vam Grčija ostane v še lepšem spominu.
Do takrat pa, UŽIVAJTE!, mirno morje, in, na zdravje!
Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » To Jul 14, 2015 10:15

kok-pit? napisal/-a:Al, OKŽ, Andrejv,… in ostali ¨Grki¨

Uživajte, kolikor se le da! Pa le spijte kakšno pivce na vaše zdravje in naše sanje. Enkrat bomo tudi mi ¨celinci¨ pricapljali za vami, zato se že sedaj veselimo vaših slik iz prelepe Grčije. Za lušte, in malo za orientacijo. Ne pozabite na kakšno manjšo ¨neumnost¨, da vam Grčija ostane v še lepšem spominu.

Hvala "velika dilema ;)"

Dodatna info iz Neapolisa. Na pomolu dobiš tudi free WiFi (PortFund). Tudi v Monemvasiji (Malvaziji ;) ) je tako.
al

OdgovorNapisal/-a al » To Jul 14, 2015 10:21

hvala za lepe želje!
:D
prilimamo še kakšno lepo fotkico!
al

OdgovorNapisal/-a al » To Jul 14, 2015 10:51

Letos spremljam grške napovedi vetra na HNMS in so po do sedaj preplutem kar točne.

Na osnovi strani lahko izberete tudi druge napovedi (valovi...)

Poseidon se mi ne zdi tako točen.
Passageweather pa je premalo lokalen za Grčijo.

Mirno morje! :)
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » To Jul 14, 2015 15:24

Al! Kaj pa gužva, pa čarter, pa, ...
Dejte mal jamrat, bomo v Jadranu lažje zdržali. Saj veste. Fovšija ubija.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
al

OdgovorNapisal/-a al » To Jul 14, 2015 15:30

hehe :D
Jonsko morje je nagužvano ampak to bo andrejv več povedal.
Mid2 se ravno vračava iz Korintskega zaliva in usmerjava proti Zakintosu.

Pošteno povedano: tu so flotile (več jadrnic skupaj) v večini. A ti gredo na obljudena mesta in rive/mandrače.
Sosednji zaliv je ponavadi prazen (mogoče barka, dve).

Aja, jamrat moram? :shock: :lol:
Hm... čaki. Aja včeri sm našel kafič, ki je imel 0.3 malo pivo za 2.5eur, velikega 0.5 pa za 5 eur pa sem skor velikega naročil:)
hehe. sej se mali bolje pije,ker se ne otopli tako hitro (res pa je da dobis zamrznjen kozarc).

ahojjjj
:twisted:
andrejv
Admiral

OdgovorNapisal/-a andrejv » To Jul 14, 2015 17:54

kok-pit? napisal/-a:Al, OKŽ, Andrejv,… in ostali ¨Grki¨

Hej, jaz sem tudi prvič letos tu. Samo odločit se moraš in se da. Saj poznaš stari pregovor, najtežji kork pri osvajanju gore je tisti prvi.

Je pa zanimivo, da je tu veliko slovenskih jadrnic (ki očitno niso na forumu). Pretekli petek smo spali v Abelikiju na Meganisiju (velik zaliv, ki ima več krakov, mogoče malo spominja na Punto Križo na Cresu), kjer je bilo kakih 80 bark. Od tega smo bile 3 slovenske.

V vzhodnem kraku, nas je bilo privezanih 6, od tega sta bili dve slovenski.

Potem smo bili v marini v Levkasu, na pomolu sta bili dve slovenski jadrnici, pa še eni slovenci so na čarter prišli.

Skratka, več nas je tu, kot bi si mislil.
Uporabniški avatar
kekeck
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a kekeck » Pe Jul 17, 2015 16:53

:?: kje ste SLO grki :?:
V vročih dneh pašejo še bolj vroče grške novičke (poceni vezi na obalo, samotni zalivi, ...)
... potovanj ne štejem po prejadranih miljah ampak po krajih ki jih obiščem in ljudeh ki jih srečam ...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost