Grčija 2015
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
-
al
Galaxidi (včeraj Delfi).
In ker se eni toliko vsajate glede "promocije" Grčije itd.. še dokaz kakšni tepci bom rekel - smo, da plačujemo drage CRO veze.
Tukaj na rivi v lepem, fancy mestecu (po peljarjih in dejansko), voda in elektrika neomejeno, cena za 43feet: 7,33 eur. Da: sedem cela triintrideset evra. Ne vem, kje je dobil tistih triintrideset ampak tko je?
Na Visu je za mojo barko 82eur.
Kafiči čez cesto, frapee prinesejo na barko, Grki prijazni, niti enega (mrtvo pijanega in nesposobnega) čarterja (Korintski zaliv ni ravno destinacija, pa vendar), dobra hrana (da, ribe imajo tudi v Grčiji in ne samo gojene) itd...
Nihče tudi ne mori s politiko in sranjem, ki jih čaka po "predaji" medtem, ko bo najbrž na dvajseti obletnici Oluje tam celo Thomson pel, ploskala bo pa predCendnica...
Še malo slikovnih dokazov (bolj v dokaz priveza, kot kakšnega umetniškega vtisa):
Sretno Ante!
In ker se eni toliko vsajate glede "promocije" Grčije itd.. še dokaz kakšni tepci bom rekel - smo, da plačujemo drage CRO veze.
Tukaj na rivi v lepem, fancy mestecu (po peljarjih in dejansko), voda in elektrika neomejeno, cena za 43feet: 7,33 eur. Da: sedem cela triintrideset evra. Ne vem, kje je dobil tistih triintrideset ampak tko je?
Na Visu je za mojo barko 82eur.
Kafiči čez cesto, frapee prinesejo na barko, Grki prijazni, niti enega (mrtvo pijanega in nesposobnega) čarterja (Korintski zaliv ni ravno destinacija, pa vendar), dobra hrana (da, ribe imajo tudi v Grčiji in ne samo gojene) itd...
Nihče tudi ne mori s politiko in sranjem, ki jih čaka po "predaji" medtem, ko bo najbrž na dvajseti obletnici Oluje tam celo Thomson pel, ploskala bo pa predCendnica...
Še malo slikovnih dokazov (bolj v dokaz priveza, kot kakšnega umetniškega vtisa):
Sretno Ante!
- od kapitana zena
- Admiral
@andrejv imate pa vele srečo, da ni bilo zabasano z barkami.
Res pa videvam letos manj plovil po Grčiji. Pojma nimam zakaj.
Najbrž zaradi bebavih in škodljivih prispevkov o situaciji v Grčiji.
Ampak tu ni krizeeee. In je še vedno super! Grkom malo manj, žal. So zelo fajn ljudje. Sploh, ko jih bolje spoznaš in navežeš pristnejše kontakte. In da ne slišim več "leni Grki", lepo prosim!
@al 7,31 € 5cm manj...Neapolis danes.
Voda in elektrika dodatno.
Se mi zdi kar prav, še posebej, ko vidim trošenje vode za pranje palube ob vsakem pristanku v pristanišču. Še kak hektoliter več je prelijejo, če je zastonj!
Najbrž zaradi bebavih in škodljivih prispevkov o situaciji v Grčiji.
Ampak tu ni krizeeee. In je še vedno super! Grkom malo manj, žal. So zelo fajn ljudje. Sploh, ko jih bolje spoznaš in navežeš pristnejše kontakte. In da ne slišim več "leni Grki", lepo prosim!
@al 7,31 € 5cm manj...Neapolis danes.
Voda in elektrika dodatno.
Se mi zdi kar prav, še posebej, ko vidim trošenje vode za pranje palube ob vsakem pristanku v pristanišču. Še kak hektoliter več je prelijejo, če je zastonj!
od kapitana zena napisal/-a:@andrejv imate pa vele srečo, da ni bilo zabasano z barkami.
Čez dan je seveda urnebes v tem zalivu. Mi smo prišli ob 14 ih in je bilo polno. Ob 16ih pa so vsi izginili, ostalo nas je samo 6. Naslednji dan ob 11ih, so se spet vsi pojavili.
Ob ognju sem govoril z avstrijskim parom (s tremi otroki), ki sta imela Sunsailov charter in sta bila prvič v Grčiji, ter sta zato šla v flotiljo. Ta dan je bil prvi prost dan izven flotilje. Povedala sta, da so jih v flotilji svarili pred tem zalivom, češ da ponoči tu ne smejo biti, zaradi katabatičnih vetrov. Ampak ona dva sta narobe razumela in sta vseeno šla sem. Šele kasneje sta doumela, da so jim odsvetovali.
Morda jih zto ni tako veliko ponoči?
-
al
@andrejv
lepo, lepo. še kakšna panoramska fotka?
@od kapitana žena
se popravljam: tudi v Galaxidiju je voda in elektrika dodatno (za dve kavi). ampak nama ni računal in prav tako je pozabil računati še eno noč. midva sva pa tudi "pozabila" (balkanci forever
)
zdaj moramo samo še ugotoviti zakaj so imeli referendum

lepo, lepo. še kakšna panoramska fotka?
@od kapitana žena
se popravljam: tudi v Galaxidiju je voda in elektrika dodatno (za dve kavi). ampak nama ni računal in prav tako je pozabil računati še eno noč. midva sva pa tudi "pozabila" (balkanci forever
zdaj moramo samo še ugotoviti zakaj so imeli referendum
- od kapitana zena
- Admiral
Al, OKŽ, Andrejv,… in ostali ¨Grki¨
Uživajte, kolikor se le da! Pa le spijte kakšno pivce na vaše zdravje in naše sanje. Enkrat bomo tudi mi ¨celinci¨ pricapljali za vami, zato se že sedaj veselimo vaših slik iz prelepe Grčije. Za lušte, in malo za orientacijo. Ne pozabite na kakšno manjšo ¨neumnost¨, da vam Grčija ostane v še lepšem spominu.
Do takrat pa, UŽIVAJTE!, mirno morje, in, na zdravje!
Uživajte, kolikor se le da! Pa le spijte kakšno pivce na vaše zdravje in naše sanje. Enkrat bomo tudi mi ¨celinci¨ pricapljali za vami, zato se že sedaj veselimo vaših slik iz prelepe Grčije. Za lušte, in malo za orientacijo. Ne pozabite na kakšno manjšo ¨neumnost¨, da vam Grčija ostane v še lepšem spominu.
- od kapitana zena
- Admiral
kok-pit? napisal/-a:Al, OKŽ, Andrejv,… in ostali ¨Grki¨
Hvala "velika dilema
Dodatna info iz Neapolisa. Na pomolu dobiš tudi free WiFi (PortFund). Tudi v Monemvasiji (Malvaziji
-
al
Letos spremljam grške napovedi vetra na HNMS in so po do sedaj preplutem kar točne.
Na osnovi strani lahko izberete tudi druge napovedi (valovi...)
Poseidon se mi ne zdi tako točen.
Passageweather pa je premalo lokalen za Grčijo.
Mirno morje!
Na osnovi strani lahko izberete tudi druge napovedi (valovi...)
Poseidon se mi ne zdi tako točen.
Passageweather pa je premalo lokalen za Grčijo.
Mirno morje!
-
al
hehe
Jonsko morje je nagužvano ampak to bo andrejv več povedal.
Mid2 se ravno vračava iz Korintskega zaliva in usmerjava proti Zakintosu.
Pošteno povedano: tu so flotile (več jadrnic skupaj) v večini. A ti gredo na obljudena mesta in rive/mandrače.
Sosednji zaliv je ponavadi prazen (mogoče barka, dve).
Aja, jamrat moram?
Hm... čaki. Aja včeri sm našel kafič, ki je imel 0.3 malo pivo za 2.5eur, velikega 0.5 pa za 5 eur pa sem skor velikega naročil:)
hehe. sej se mali bolje pije,ker se ne otopli tako hitro (res pa je da dobis zamrznjen kozarc).
ahojjjj

Jonsko morje je nagužvano ampak to bo andrejv več povedal.
Mid2 se ravno vračava iz Korintskega zaliva in usmerjava proti Zakintosu.
Pošteno povedano: tu so flotile (več jadrnic skupaj) v večini. A ti gredo na obljudena mesta in rive/mandrače.
Sosednji zaliv je ponavadi prazen (mogoče barka, dve).
Aja, jamrat moram?
Hm... čaki. Aja včeri sm našel kafič, ki je imel 0.3 malo pivo za 2.5eur, velikega 0.5 pa za 5 eur pa sem skor velikega naročil:)
hehe. sej se mali bolje pije,ker se ne otopli tako hitro (res pa je da dobis zamrznjen kozarc).
ahojjjj
kok-pit? napisal/-a:Al, OKŽ, Andrejv,… in ostali ¨Grki¨
Hej, jaz sem tudi prvič letos tu. Samo odločit se moraš in se da. Saj poznaš stari pregovor, najtežji kork pri osvajanju gore je tisti prvi.
Je pa zanimivo, da je tu veliko slovenskih jadrnic (ki očitno niso na forumu). Pretekli petek smo spali v Abelikiju na Meganisiju (velik zaliv, ki ima več krakov, mogoče malo spominja na Punto Križo na Cresu), kjer je bilo kakih 80 bark. Od tega smo bile 3 slovenske.
V vzhodnem kraku, nas je bilo privezanih 6, od tega sta bili dve slovenski.
Potem smo bili v marini v Levkasu, na pomolu sta bili dve slovenski jadrnici, pa še eni slovenci so na čarter prišli.
Skratka, več nas je tu, kot bi si mislil.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti