Prenos registracije iz SLO v CRO

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uzilainen

Prenos registracije iz SLO v CRO

OdgovorNapisal/-a Uzilainen » To Avg 11, 2015 12:22

Kupujem 5m fishermana s 50 KM, ki je registriran v SLO. Zanima me, kakšen je postopek in cena, če bi želel čoln trajno registrirati na Hrvaškem. Je to sploh izvedljivo?
Uporabniški avatar
elbarto
Admiral

OdgovorNapisal/-a elbarto » To Avg 11, 2015 19:17

ce imas vse papirje cca 100 eur...
mk2014
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a mk2014 » To Avg 11, 2015 23:21

Približno taki čoln sem registriral julija na Hrvaškem.

Na kapetaniji v Krku so zahtevali uradni prevod kupoprodajne pogodbe in odločbe o izbrisu iz slo registra. Ob izbrisu so mi iz slo kapetanije poslali tudi homologacijo, ki jo moraš priložiti v cro.

Za prikolico je boljše, da narediš ločeno pogodbo, ker jo ni treba prevajat in je ne boš registriral v cro.

Prevod mi je naredil na Hrvaškem zaprisežen sodni prevajalec (3 strani ca 100e). Pri nas bi bil prevod bistveno cenejši a so na kapetaniji rekli, da mora biti obvezno hrvaški prevajalec. Glede na to, da smo obojni v EU bi moralo biti popolnoma vseeno kateri sodni prevajalec prevede in overi. Kregat se z njimi nima smisla če želiš, da ti hitro registrira čoln.

Celoten postopek je na Hrvaškem trajal 3 dni. Za 50 konjev je zahteval črke velikosti 20cm :D

Stroški na kapetaniji 200-300kn (koleki, pregled čolna) + obvezno zavarovanje ca 350 kn. To so približne cifre ker sem ze malo pozabil.

Najboljše da pokličeš na kapetanijo kjer boš registriral in ti bodo vse povedali. Kolega je v Zadru čakal 3 tedne.
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » Sr Avg 12, 2015 08:34

Zanimivo je brati vaše izkušnje. Registracija v Novalji je zakon. Za registracijo nisem potreboval nobenega prevoda, vpisni list pa sem dobil v roku pol ure. :D
kondor88
Admiral

OdgovorNapisal/-a kondor88 » Sr Avg 12, 2015 14:47

tomaz_slo napisal/-a:Zanimivo je brati vaše izkušnje. Registracija v Novalji je zakon. Za registracijo nisem potreboval nobenega prevoda, vpisni list pa sem dobil v roku pol ure. :D

v pol ure, merjeno od podane vloge, od pregleda čolna ali od...?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost