@NT
Hvala za tale pojasnila. Sem že mislil, da je ta 4G radar zdaj vse pof...al, pa očitno ni tako.
@Al
Nimam radarja, ker tudi barke (še) ne. Če bo po ¨sreči¨, bo naslednje leto, najkasneje 2017. Nekaj okrog 39 ft., sicer rabljeno, da ne bo takoj en meter prekratka. Nekaj takega, da bo to to, v smislu udobja, vzdrževanja… nekaj, kar potem nebi (?) prodajal. Na motor, cca 7 kt potovalna, mogoče celo železnjača, kamor bom potem lahko obesil radar, ali pa tole za ponoči, ko bo cena sprejemljiva, in če bo kaj viška denarja;
https://www.youtube.com/watch?v=_CABPgfyfWg
Kje bom plul ponoči pozimi? Težko rečem. Bolj sem mislil, če bi me kje ujela noč po ribičiji. In pozimi je kratek dan, hitrost barke pa …? Plovba s 7 kt pa je itak hitrost za uživače, vse ostalo je matr. Tak ali drugačen. Sem v teh letih, da se mi preprosto ne da več hiteti, oz sem sit bezljanja. Vse lahko počaka. Kdaj bom pa živel? Ker če bom sedaj takoj rešil ta problem, potem je takoj za njim še eden, sicer malo večji, pa vendar. Pa takoj za njim še večji… in tako naprej… Ja, problemi oz. reševanje le teh, so sestavni del življenja. To razumem. Zato že v štartu mali problem sunem v rit, in grem lovit ribe. FUCK OFF!
Ni sicer točno tako, vendar sledim ideji, da enkrat bo. Mogoče naslednje leto, drugače pa 2017