Testiranje jadrnice
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
Ja eni so specialci.Jaz sem v mornarju za stos odkljukal gretje.Tip me res vprasa za gumona kaksno gretje ima.Ja solarno sem mu rekel.Tko kot je rekel Al.Odloct se je treba.Pa sam.Raj sem na madracu kot da moram plovilo delit.Ze tako je premalo lepih plivnih dni.Ce nimam za 36feet jih pac ne bom mel.Ne pa se z dvemi tremi da bom parkrat gor pa bogve kasn bo vreme takrat
-
Rok-11
- Admiral
- Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.
polanc napisal/-a:So se pa fantje najadral,pa ženske na izlete vozil,pa lepo se mel pa mal utrujal prodajalce...Tko ko je mene en stručko vprašal če se da v rivetu KOPALNICO nardit
Heh... ta je bila dobra, ja.
Ampak resnica je pa taka, da se jo da. Tudi velika je lahko.
Samo pol zmanjka prostora za drugo...
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Leut napisal/-a:...
Klasičen primer, kako se ne kupuje barko. Iz zgoraj citiranega se točno vidi, da sploh nista vedela, kaj bi rada in mislim, da še zdaj ne prav dobro. To kar so vama že odgovorili, nekateri tudi malo bolj "slikovito", popolnoma drži. Naberita si najprej kilometrino s čarterji na različnih barkah, da ugotovita, kaj sploh hočete (velikost, tip in namen barke), potem se vprašajte, če ste pripravljeni žrtvovati veliko časa za novo ljubezen/igračko (kakor kdo), ker verjemita, gre ga zares veliko (niti nova barka ni brez napak, kaj šele normalno vzdrževanje). Barka je nenehna skrb, kdor je nima, je ali dobro finančno preskrbljen ali pa popoln naivnež, ki ga brezskrbnost prej ali slej drago stane.
Sicer pa je bark na tržišču toliko, da ga ni lastnika, ki bi se je rad znebil in ni pripravljen na "barantanje", tudi občutno. Seveda pa mora kupec najprej točno vedeti, kaj hoče!
Kolikor vem, sta oba že prej nekaj let jadrala tako na najetih kot na jadrnicah znancev - tako da nekaj te kilometrine že je.
Imam tudi vtis, da imata predstavo o tem, kaj bi rada. Našla sta tudi tako barko, ki bi ustrezala, ampak je prodajalec pač prodal kupcu, ki je 'manj kompliciral' oziroma bil hitrejši.
Nekateri izmed vas pravijo: nikoli ni bilo lažje kupiti. To je mogoče res, ampak če kupiš hitro, pa ti potem kaj pomembnega ni všeč, mogoče nikoli ni bilo težje prodati kot zdaj. Kaže pač, da se tega zavedata in se pač po tem tudi ravnata.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Točno tako, hočemo pomagati.
Pa še nekaj, v španoviji na dolgi rok ponavadi ni dobrega. Redkogdaj se najdejo taki solastniki, da oba/vsi z enako vnemo delajo na barki, da imajo žene, ki se čez čas ne začnejo gledati kot divje mačke, da enako skrbno in odgovorno pazijo na barko, da si ne gledajo non stop pod prste, ... Eno je preživeti kakšen dan/dva s prijatelji in njihovimi družinami na barki na morju, drugo pa solastništvo, kaj šele skupni dopusti dveh družin, ko po par deh gre vsak vsakemu na živce na tistih par metrih zaradi različnih navad, obnašanja, razmišljanja, smrčanja, ...
Raje kak meter manjšo in svojo, kot pa veliko in kup problemov in slabe volje.
Pa še nekaj, v španoviji na dolgi rok ponavadi ni dobrega. Redkogdaj se najdejo taki solastniki, da oba/vsi z enako vnemo delajo na barki, da imajo žene, ki se čez čas ne začnejo gledati kot divje mačke, da enako skrbno in odgovorno pazijo na barko, da si ne gledajo non stop pod prste, ... Eno je preživeti kakšen dan/dva s prijatelji in njihovimi družinami na barki na morju, drugo pa solastništvo, kaj šele skupni dopusti dveh družin, ko po par deh gre vsak vsakemu na živce na tistih par metrih zaradi različnih navad, obnašanja, razmišljanja, smrčanja, ...
- Marjan Tomki
- Admiral
@al
Leut je dal tako oceno - citiral sem jo - in na tisto sem odgovarjal, da čisto brez kilometrine nista bila. Verjetno pa sta večino tega plula kot posadka - kar je razlika od tega, če ploveš kot skiper in razlika od tega, če pluješ kot lastnik.
Kar zadeva tvoj 'Pa zakaj bi rabil ne vem koliko kilometrine, da se odločiš'... Za odločitev ne rabiš nič, ne info ne izkušenj, ampak potem lahko tudi kar vržeš kovanec.
Za dobro odločitev pa rabiš nekaj dobrih informacij in dovolj izkušenj, da jih znaš uporabiti (kar je po mojem mislil Leut in s čimer se strinjam).
Lahko da, ampak če je tako mogoče zato, ker so ostali spregledali kar je bilo že zapisano, jaz pa sem zraven še malo povprašal.
Saj bi lahko kaj še na ostalo, kar si napisal, ampak bo kdo spet zgubljal živce.
al napisal/-a:Nihče jima ne očita, da nimata nekaj kilometrine (prav dosti glede na vsebino objav na forum pa vseeno ne) a ta jima ni nič pomagala pri izboru! Pravzaprav zakaj pa bi rabil ne vem koliko kilometrine, da se odločiš? Vsi smo bili začetniki, vsak se je kje malo opekel pa še vedno jadramo.
Leut je dal tako oceno - citiral sem jo - in na tisto sem odgovarjal, da čisto brez kilometrine nista bila. Verjetno pa sta večino tega plula kot posadka - kar je razlika od tega, če ploveš kot skiper in razlika od tega, če pluješ kot lastnik.
Kar zadeva tvoj 'Pa zakaj bi rabil ne vem koliko kilometrine, da se odločiš'... Za odločitev ne rabiš nič, ne info ne izkušenj, ampak potem lahko tudi kar vržeš kovanec.
Za dobro odločitev pa rabiš nekaj dobrih informacij in dovolj izkušenj, da jih znaš uporabiti (kar je po mojem mislil Leut in s čimer se strinjam).
al napisal/-a:Edin si, ki je dobil tukaj tak vtis...Marjan Tomki napisal/-a:Imam tudi vtis, da imata predstavo o tem, kaj bi rada. Našla sta tudi tako barko, ki bi ustrezala, ampak je prodajalec pač prodal kupcu, ki je 'manj kompliciral' oziroma bil hitrejši.
Lahko da, ampak če je tako mogoče zato, ker so ostali spregledali kar je bilo že zapisano, jaz pa sem zraven še malo povprašal.
Saj bi lahko kaj še na ostalo, kar si napisal, ampak bo kdo spet zgubljal živce.
- Marjan Tomki
- Admiral
@Leut
Leut napisal/-a:Pa še nekaj, v španoviji na dolgi rok ponavadi ni dobrega.
- V španoviji sem imel 5 ali več let (zaporedoma) dva motorja (BMW) - pa verjetno še marsikaj (računalnik, recimo, ko je PC AT še pomenil 'advanced technology). 40 let kasneje smo z bivšim solastnikom motorja še vedno dobri prijatelji...
Marsikaj smo imeli tudi klubskega - od plezalnih vrvi nekoč dalje - pa je to tudi šlo mnogo desetletij; zdaj pa so mnogi starejši, ki jim je to bilo mar, minili, pa še kupna moč je padla in je masikje težje, ampak še vedno gre.
In tudi drugje po svetu klubi so bili - in so še - in v njih tudi skupne reči, tudi skupna plovila - še 'špilajo'. Tudi naše klubske barke plovejo - kar sem zraven - kakih 10 let. JKL ima klubske barke - in seveda tudi težave okrog tega - že veliko dlje.
Morda večina ljudi zdaj pri nas res enostavno ni več vzgajana za sožitje, ampak vzgajana za plenilce - in med takimi morda to res ne gre. Ampak ljudje so še vedno različni.
Ja, posvariti jih na tveganja - sasshs in amerglass sta dobro svarilo. Ampak odločitev je pa njihova, ne naša.
Nazadnje spremenil Marjan Tomki, dne Pe Nov 20, 2015 21:16, skupaj popravljeno 2 krat.
- Marjan Tomki
- Admiral
al napisal/-a:Na, zdaj smo pa še plenilci![]()
In smo prišli zopet na iste tračnice in še ena tema bo kmalu gotofa. Ampak that is life
To ni ne nova, ne moja ideja: tule.
- Marjan Tomki
- Admiral
Bodi dober in potem posvari še al-a in ostale, naj se držijo teme.
Jaz nisem zašel nič dlje, kot da sem na svarilo, da 'španovija ne more iti' napisal izkušnjo, da je 'španovija' šla.
In možen razlog, zakaj to včasih gre in drugič ne.
Gora59 napisal/-a:Ojla!
Malo za nazaj pa ipak. Moj novi članek na temo jadranja in kako smo dve družini testirali jadrnico, ki smo jo hotli kupit.
http://fotkar.com/?p=784
cau
Jaz nisem zašel nič dlje, kot da sem na svarilo, da 'španovija ne more iti' napisal izkušnjo, da je 'španovija' šla.
In možen razlog, zakaj to včasih gre in drugič ne.
- Marjan Tomki
- Admiral
Leut napisal/-a:Točno tako, hočemo pomagati.
- Marjan Tomki
- Admiral
Ne, pa tudi pri nekaj naslednjih ne, tudi potem, ko je na enem od teh tekla njihova informatika, ko so začeli podjetje.
Ampak če želiš, o tem odpri novo temo.
Ampak če želiš, o tem odpri novo temo.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti