Obvezno zavarovanje plovila na hrvaškem
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Obvezno zavarovanje plovila na hrvaškem
Pozdravljeni,
Zanima me kaj je prav oz. kaj se sme ali ne sme?
Čoln sem lansko leto na novo registriral v Sloveniji.
Za to sem moram skleniti obvezno zavarovanje v Sloveniji. Na hrvaškem sem potem že lani kasko zavaroval plovilo.
Ali je možno da to obvezno zavarovanje zdaj prenesem na hrvaško zavarovalnico in vseeno ostane plovilo registrirano v Sloveniji.
Obvezno zavarovanje je 3 x ceneje na hrvaškem, zato bi tudi to storil.
In če morda kdo ve kako je to potrebno storiti. Verjetno moram prinesti novo zavarovalno polico iz Hrvaške na SLO zavarovalnico in na podlagi tega mi potem oni tisto polico prekinejo in mi velja nova polica od HR zavarovalnice.
Hvala za pomoč
Zanima me kaj je prav oz. kaj se sme ali ne sme?
Čoln sem lansko leto na novo registriral v Sloveniji.
Za to sem moram skleniti obvezno zavarovanje v Sloveniji. Na hrvaškem sem potem že lani kasko zavaroval plovilo.
Ali je možno da to obvezno zavarovanje zdaj prenesem na hrvaško zavarovalnico in vseeno ostane plovilo registrirano v Sloveniji.
Obvezno zavarovanje je 3 x ceneje na hrvaškem, zato bi tudi to storil.
In če morda kdo ve kako je to potrebno storiti. Verjetno moram prinesti novo zavarovalno polico iz Hrvaške na SLO zavarovalnico in na podlagi tega mi potem oni tisto polico prekinejo in mi velja nova polica od HR zavarovalnice.
Hvala za pomoč
Pozdravljen ALESSIO,
iz priloženega linka: http://www.up.gov.si/si/storitve/vpis_c ... nje_colna/ je razvidno, da čolna, ki ima SLO registracijo ni možno zavarovati drugje, kot pri zavarovalnicah, ki imajo za to dovoljenje agencije za zavarovalni nadzor. Do seznama zavarovalnic je povezava na linku.
V ceni med HR in SLO zavarovanem, pa je razlika v ceni radi zavarovalnega kritja, tako da je pri tem potrebna temeljitejša primerjava
Lepo je namreč plačati čim nižjo zavarovalno premijo, če pride pa do škode, pa ugotoviš, čega vse tvoje zavarovanje ne pokriva
iz priloženega linka: http://www.up.gov.si/si/storitve/vpis_c ... nje_colna/ je razvidno, da čolna, ki ima SLO registracijo ni možno zavarovati drugje, kot pri zavarovalnicah, ki imajo za to dovoljenje agencije za zavarovalni nadzor. Do seznama zavarovalnic je povezava na linku.
V ceni med HR in SLO zavarovanem, pa je razlika v ceni radi zavarovalnega kritja, tako da je pri tem potrebna temeljitejša primerjava
Lepo je namreč plačati čim nižjo zavarovalno premijo, če pride pa do škode, pa ugotoviš, čega vse tvoje zavarovanje ne pokriva
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
jozko napisal/-a:Pozdravljen ALESSIO,
V ceni med HR in SLO zavarovanem, pa je razlika v ceni radi zavarovalnega kritja, tako da je pri tem potrebna temeljitejša primerjava![]()
na hrvaškem je skoraj nujno imeti poleg obveznega zavarovanja tudi polni kasko, ker obvezno krije samo nekaj stvari(beri sigurno si kriv, če pride do nesreče)
Hrvaško obvezno zavarovanje ne krije škode ki jo povzročiš na drugih plovilih, ampak le če poškoduješ ljudi (plavalca, osebpo na drugem plovilu,....) zato je toliko ceneje.
Jaz sem pri hr. zavarovalnici hotel zavarovat šae odgovornost na drugih plovilih, pa ni tako poceni.....potem smo se dogovorili še za kasko, da sem dobil nek paketni popust....
Jaz sem pri hr. zavarovalnici hotel zavarovat šae odgovornost na drugih plovilih, pa ni tako poceni.....potem smo se dogovorili še za kasko, da sem dobil nek paketni popust....
mirno morje
Evo iz prve roke. Popravilo 10cm praske na 12m motornem čolnu je stalo 1100€! V razmislek.
Praska ni bila do laminata.
OK, malo sem vzel iz konteksta, ker so se menjavali tudi cinki, ampak nisem siguren, če ne bi šel vseeno ven tudi samo zaradi praske...
Praska ni bila do laminata.
OK, malo sem vzel iz konteksta, ker so se menjavali tudi cinki, ampak nisem siguren, če ne bi šel vseeno ven tudi samo zaradi praske...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti