Lahek gumenjak - Nasvet kaj (in kje) kupiti?
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Lahek gumenjak - Nasvet kaj (in kje) kupiti?
Lep pozdrav
iscem gumenjak, ki bi lahko sluzil kot by-boat na jadrnici oziroma ki bi lahko sluzil za enodneven izlet na morje.
Maximalna nosilnost: 2 odrasla, 2 otroka na kratke razdalje oz 2 osebi za malo daljse razdalje. Razen v izjemnih razmerah bi se colnicek uporabljal zgolj v mirnem morju.
Tipicna "dolga razdalja" je od Artatore do mesta Mali Losinj ali od Fiese do Strunjana, tipicna "kratka razdalja" pa od boj v prelivu pri Iloviku do otoka.
Na colnicku bi imel Suzukija 2.5. Mislil sem da bi 2.5 m (ali se manj zadoscalo). Ne verjamem da bi rabil trdo dno (ali pac?). Bistvo mi je majhna teza.
iscem gumenjak, ki bi lahko sluzil kot by-boat na jadrnici oziroma ki bi lahko sluzil za enodneven izlet na morje.
Maximalna nosilnost: 2 odrasla, 2 otroka na kratke razdalje oz 2 osebi za malo daljse razdalje. Razen v izjemnih razmerah bi se colnicek uporabljal zgolj v mirnem morju.
Tipicna "dolga razdalja" je od Artatore do mesta Mali Losinj ali od Fiese do Strunjana, tipicna "kratka razdalja" pa od boj v prelivu pri Iloviku do otoka.
Na colnicku bi imel Suzukija 2.5. Mislil sem da bi 2.5 m (ali se manj zadoscalo). Ne verjamem da bi rabil trdo dno (ali pac?). Bistvo mi je majhna teza.
Kje na mornarju? (ne poznam)
V bistvu bi raje dal malo vec denarja za udobje ravnanja. Ko smo bili otroci, smo se s starsi vozili s Sport gumenjaki, ampak tisto je bilo matranje: Verjetno bi mi tudi Hypalon ustrezal bolj kot PVC.
Po svoje bi raje kupil kaj novega (narocim, pripeljejo in imam z garancijo) kot kaj starega. Koliko pa sploh stanejo taki "dobri" gumenjaki, kje se jih da dobiti (pri nas ali v Nemciji)?
3m se mi zdi veliko, se posebaj za moj motorcek.
Dobil sem Suzukija (na pol zastonj = 200 eur) in iscem colnicek zanj.
V bistvu bi raje dal malo vec denarja za udobje ravnanja. Ko smo bili otroci, smo se s starsi vozili s Sport gumenjaki, ampak tisto je bilo matranje: Verjetno bi mi tudi Hypalon ustrezal bolj kot PVC.
Po svoje bi raje kupil kaj novega (narocim, pripeljejo in imam z garancijo) kot kaj starega. Koliko pa sploh stanejo taki "dobri" gumenjaki, kje se jih da dobiti (pri nas ali v Nemciji)?
3m se mi zdi veliko, se posebaj za moj motorcek.
Dobil sem Suzukija (na pol zastonj = 200 eur) in iscem colnicek zanj.
Www.mornar je spletna stran kjer se prodajajo plovila in tam na levi strani kliknes gumenjaki in poisces kar zelis.
Ker imam na 6m fishermanu bolj malo prostora, sem dal byboat narediti po naročilu iz hypalona. Pri Bahunu. www.gumar.si Naredi vrhunsko, izbereš barve, kvaliteto hypalona, obliko, velikost. Vprašaj ga.
motorni
Zbiam ravno nekaj takega, pa sem našel, da je za moj by boat tole najboljše, mogoče bi ti rabil malo daljši:
http://parsun.si/index.php?option=com_j ... 11&lang=sl
http://parsun.si/index.php?option=com_j ... 11&lang=sl
Wellcraft 2600 Martinique
Težko ti sugeriram katero znamko, definitivno pa če ga boš uporabljal kot si navedel izberi material hypalon, drugače boš vsake 3-4leta kupoval drugega. Dolžina sklepam nekje do 3m. Zgornji nasvet, da si ga daš naredit sploh ni slab, zraven imaš garancijo na kvaliteto. Motorček pa tudi če je 2,5KM ni problema saj z 4mi na čolnu bi bilo tudi 8KM premalo za glisiranje.
Tale možakar ti ga ravno tako naredi po želji jih tudi servisira, pa malo pokliči in vidiš kje je bolj ugodno. (041-786-234) Pa povej da smo ti na forumu dali kontakt.
Tale možakar ti ga ravno tako naredi po želji jih tudi servisira, pa malo pokliči in vidiš kje je bolj ugodno. (041-786-234) Pa povej da smo ti na forumu dali kontakt.
Servisna storitev je precej širok pojem. Je pa dobro vedeti , če ti nekdo nekaj proda in pride do poškodb, da lahko pelješ k njemu na popravilo in garantiram, da eventuelno napako na njegovem izdelku popravi brez kompliciranja.
Drugače pa je tukaj primer, ko je lastnik lepo skrbel za čoln in je že prvo leto dobil prijateljski rez domačinov, mu ga je Tadej strokovno popravil, medtem, ko so drugi komplicirali.
prej:
potem:

Drugače pa je tukaj primer, ko je lastnik lepo skrbel za čoln in je že prvo leto dobil prijateljski rez domačinov, mu ga je Tadej strokovno popravil, medtem, ko so drugi komplicirali.
prej:
potem:

Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost