Motorni SUP

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

akraka
Kapitan bojne ladje

Motorni SUP

OdgovorNapisal/-a akraka » Sr Jun 01, 2016 21:42

Živjo,

zanima me kako bi kej tole funkcioniral na malo predelanem SUPu.
Tale motorček http://www.der-schweighofer.si/izdelek/ ... 8r_3.00ccm pa en primeren vijak. Mal fantaziram zaenkrat :)

Hvala in LP
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Sr Jun 01, 2016 22:23

Ja men je en veliko manjši pred leti lepo palec na rok razrezal,ko da sem mortadela,pa tulil je ko satan.
Bolje je staro laksarco našraufat na sup,namesto glave za laks pa na koncu nabit gor propeler v mreži,predelaš 2 posodi za pomfri pečt.Pol pa to lepo držiš ko da laksaš in prop pomakaš v vodo.Takoj imaš površinski pogon ko Perschingi ali pa dolgo akso,odvisn kolk ga namočiš.
Nazadnje spremenil polanc, dne Sr Jun 01, 2016 22:28, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Sr Jun 01, 2016 22:23

O podobnem JETSURFU smo že imeli debato.

...JETSURF deske so razvite in izdelane pri nas v Slo...

Slika
akraka
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a akraka » Če Jun 02, 2016 06:31

polanc napisal/-a:Ja men je en veliko manjši pred leti lepo palec na rok razrezal,ko da sem mortadela,pa tulil je ko satan.
Bolje je staro laksarco našraufat na sup,namesto glave za laks pa na koncu nabit gor propeler v mreži,predelaš 2 posodi za pomfri pečt.Pol pa to lepo držiš ko da laksaš in prop pomakaš v vodo.Takoj imaš površinski pogon ko Perschingi ali pa dolgo akso,odvisn kolk ga namočiš.

Torej če sem dobro razumel rabim eno kosilnico na nitko in mrezasto zaščito za vijak.
Sem pa mislil da ti motorji niso tako glasni glede na velikost.
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Če Jun 02, 2016 07:36

Brez vodnega hlajenja bo motor kratke sape. Pozabi na učinkovito zračno hlajenje, tudi kakršen koli ventilator ne bo dovolj delal, ker na morju držiš konstanten plin in bo motor hitro pregret. Po koncu dopusta na morju bo verjetno vse skupaj korodiralo do neraspoznavnosti.
Z vijakom bo to mesoreznica, vodno turbino boš pa verjetno moral sam izdelat. Vsaj meni ni poznana nobena ravno prav velika za tako aplikacijo. Modelarske so premajhne, "zaresne" pa prevelike. Mreža okrog propelerja bo zajela vsako travo in jo boš neprestano čistil.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Če Jun 02, 2016 08:42

SR 290 napisal/-a:Z vijakom bo to mesoreznica

A si predstavljaš, kakšno štalo bi lahko nespretnež s takšno mesoreznico naredil med kopalci?
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Če Jun 02, 2016 16:47

Ma men je šlo mal na vice ko sem to pisal,tko da ne me dobesedno jemat...Ima pa en mož v Ankaranu motor od freze v barki zračno hlajen,ki mu dela že vsaj 8 let da jaz vem in še prejšnji vikend je plul ob Ankaranski obali.
Pa če bi bil vijak v konkretni kletki nebi bil mesoreznica.
Uporabniški avatar
heron
Viceadmiral
Kraj: Žabnica
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a heron » Če Jun 02, 2016 17:46

Eni Slovenci so naredili tole:
http://sipaboards.com/
Lep pozdrav, Tomaž.

Heron je nazaj z druge poti po svetu in že težko čakam na naslednji odhod.
Takrat se bo vrnil tudi dnevnik na: www.sailmala.com/heron
Ali občasno blog v Angleščini na: www.heronsailing.blogspot.com/

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov