pot med kosirino in dugim otokom

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

tone12
Višji štabni vodnik

pot med kosirino in dugim otokom

OdgovorNapisal/-a tone12 » Ne Jun 19, 2016 19:06

Zdravo,
imam en malo hecno vprašanje letos grem spet kampirat v kosirino na murterju pa me zanima če je že kdo iz murterja napadel kornate z gumenjakom dolgim 4,5 metra in 4 takto yamaho 30 km.Mene je mikalo že lani ko sem imel gumico 380 in 15 km motor pa me je žena nazaj držala, se mi zdi da bi moral iti zgodaj zjutraj ko je morje še mirno ,ko pa začne pihat maestral pa so lahko valovi kar veliki tako,da si potem bolj na rodeu kot ,da uživaš.
Lp Tone!
Uporabniški avatar
jozko
Admiral

OdgovorNapisal/-a jozko » Ne Jun 19, 2016 20:03

Kdaj pa načrtuješ to pot :?:
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
tone12
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a tone12 » Ne Jun 19, 2016 20:19

Enkrat od 1-23 julija
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Ne Jun 19, 2016 21:15

Pojdi zjutraj, ko je morje najlepše.Do tja boš rabil kakih 30-40 min.Ne pričakuj pa, da boš videl kaj posebnega, kamenje levo in desno in to je vse.Kornati so lepi le na razglednici, slikano iz letala,ko pa si tam pa je žiu dolgčas.malo lepše je, ker je bolj poraščeno v Talaščici, povsem na koncu.Zanimivi so klifi pa tja ti ne priporočam s tvojim čolnom, ker je odprto morje in rado valovi.Pa tudi, če se boš že tja odpravil, boš prišel tja na skrajnem jugu Kornatov in do Talaščice imaš precej vožnje, ker pazi, med otoki, kjer se boš vozil, se NE sme glisirati, tako, da predno prideš do Talaščice bo kar trajalo.Malo perčekiraj in preračunaj morsko karto, kako bi se ti izšlo tudi s časom za povratek in seveda z gorivom.
mašinfirer
Uporabniški avatar
Leut
Admiral

OdgovorNapisal/-a Leut » Ne Jun 19, 2016 23:05

Vsake oči imajo svojega malarja Habibi!
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Po Jun 20, 2016 09:56

Točno tako Leut, nekomu je obisk Kornatov nepozaben, nekomu nič posebnega, stvar okusa :wink: Zato naj presoja ostane vsakemu posamezniku osebna zadeva.Zato sem tudi tako opisal po svojem videnju in občutkih pa čeprav sem jih kljub temu še kar nekejkrat preplul.Naj možakar proba in upam, da bo tudi opisal, kako jih je on podoživel.Tudi letos grem tam mimo, ker mi je plovba po teh koncih enostavno všeč :D
mašinfirer
kugla
Praporščak

OdgovorNapisal/-a kugla » Po Jun 20, 2016 15:15

habibi
na k...c ti gre pa rineš tja.
ne razumem

men je je lepa skala,od prjatla žena pa pravi ,da ja sama k....va skala
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Po Jun 20, 2016 15:29

Saj ne hodim na Kornate, le mimo se vozim, proti jugu :wink:
mašinfirer
kondor88
Admiral

OdgovorNapisal/-a kondor88 » To Jun 21, 2016 06:55

ni Talaščica temveč je Telaščica!
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Jun 22, 2016 11:04

habibi Vll napisal/-a:Pojdi zjutraj, ko je morje najlepše.Do tja boš rabil kakih 30-40 min.Ne pričakuj pa, da boš videl kaj posebnega, kamenje levo in desno in to je vse.Kornati so lepi le na razglednici, slikano iz letala,ko pa si tam pa je žiu dolgčas.malo lepše je, ker je bolj poraščeno v Talaščici, povsem na koncu.Zanimivi so klifi pa tja ti ne priporočam s tvojim čolnom, ker je odprto morje in rado valovi.Pa tudi, če se boš že tja odpravil, boš prišel tja na skrajnem jugu Kornatov in do Talaščice imaš precej vožnje, ker pazi, med otoki, kjer se boš vozil, se NE sme glisirati, tako, da predno prideš do Talaščice bo kar trajalo.Malo perčekiraj in preračunaj morsko karto, kako bi se ti izšlo tudi s časom za povratek in seveda z gorivom.

Jaz se popolnoma strinjam s Habibijem. Tudi meni so Kornati lepi samo na razglednici, drugače pa dolgčas... Na Jadranu je na tisoče in tisoče bistveno lepših lokacij, kot katerakoli v arhipelagu Kornatov. Seveda pa kot ste rekli, vsake oči imajo svojega malarja in moje pač vidijo tako, od nekoga drugega pa ravno obratno...
In hvala bogu, da je tako, če bi imeli vsi isti okus, potem bi vsi hotli isto babo... :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Jun 22, 2016 20:41

Različni smo.

Jaz sem sploh redko hodil po Jadranu v sezoni, in tako sem tudi po Kornatu hodil oktobra. To je bilo pred požarom, ko sem lahko zjutraj slišal, kako so osli glasno budili lastnike, da so šli z njimi do maslinikov...

Koliko se je po požaru rastlinje obnovilo, ali je kdo kje ponovno zasadil oljke - in tako naprej - me zanima in bom o priliki najbrž tudi šel tja spet vtaknit nos. Če bo posreči, bo to kdaj z nekdanjim sodelavcem, ki je z Murterja, ko bo imel kaj narediti na Kornatu in mu bo mogoče prišla prav še kakšna roka.
Problem obnavljanja obaleProblem obnavljanja obale
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov