Yamaha 15 in gumenjak
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
sem ti napisal, vžgi in snemi kabel z ene svečke.....če dela popolnoma enako, pomeni,m da na tem cilindru ni iskre. Če začne drugače delovati, se tresti itd, pomeni, da cilinder dela normalno.
Nato daš kabel nazaj na svečko in ponoviš z drugim...ni težko.
Na mojem motroju, ko me je zajebaval, nisem opazil da dela na en cilinder..sem pa motro ravno kupil....je vžgal normalno, ko sem pregledoval iskro je imel iskro na obeh svečkah in sem mislil, da je ok....ko pa sem snemal kable s svečk po prej opisanem, sem videl razliko.
vse skupaj 30 sekund dela, niti rok si ne umažeš.
Na mojem motroju, ko me je zajebaval, nisem opazil da dela na en cilinder..sem pa motro ravno kupil....je vžgal normalno, ko sem pregledoval iskro je imel iskro na obeh svečkah in sem mislil, da je ok....ko pa sem snemal kable s svečk po prej opisanem, sem videl razliko.
kocka napisal/-a:Koliko je pa težek"ta navaden "gumenjak, trdo dno, mehko?
Mehko napihljivo Alu dno, 3.8 metra Viamare okrog 90 kg samo prazen čoln, motor 50kg gorivo in oprema 30 kg. Se pravi skupaj okrog 170 kg brez ljudi. Če vzamemo recimo 3 odrasle in en otrok bi recimo povprečna teža 300kg + čoln 170 skupaj skoraj približno 500 kg z malo prtljage za na plažo.
weta napisal/-a:sem ti napisal, vžgi in snemi kabel z ene svečke.....če dela popolnoma enako, pomeni,m da na tem cilindru ni iskre. Če začne drugače delovati, se tresti itd, pomeni, da cilinder dela normalno.
Pri elektronskem vžigu lahko na ta način skuriš tuljavo, mora biti vedno ozemljitev. Boljše je s kakšno žičko posamezno tuljavo speljati na maso, kot pri ugašanju.
Poglej, meni je Tohatsu 15, porinil ven Elana 435F, s tremi osebami, pa je imel samo čoln nekje 200Kg+motor, gorivo, 3 osebe, krame 10kg, vendar z eliso, ki je imela korak 8! Še sedaj ne vem kako gre, ko si sam na čolnu? Po moje bi moral iti po zraku, ker če ne gre potem je nekaj narobe z motorjem. Poskusi najti nekoga, ki ima eliso s korakom 10 ali 9, tako da probaš razliko.
Tukaj imaš tabelo propelerjev za tvoj motor in ti imaš korak 11 za zelo lahek čoln.
http://www.rubexprops.com/boat-propelle ... 0Spline%29
Tukaj imaš tabelo propelerjev za tvoj motor in ti imaš korak 11 za zelo lahek čoln.
http://www.rubexprops.com/boat-propelle ... 0Spline%29
Zakaj pa ne posnameš, bi ti kdo lažje svetoval ?? Glede na vso tehnologijo, ki jo imamo pri sebi ? Jaz recimo s 4,30 gumenjakom, 25 Yamaho in 7 ljudmi na čolnu ( 5 odraslih, bolj suhih, ajde , po tamalem pa 320 kg in 2 otroka 70 kg ), z vso prtljago brez kakega naprezanja zglisiram in s 60% gasa držim 13-15 vozlov hitrosti pri 4300 obratih. Nekaj ni v redu pri tvojem kompletu.
Nazadnje spremenil pinosat, dne So Avg 13, 2016 12:20, skupaj popravljeno 2 krat.
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
valen napisal/-a:Sem izmeril hitrost glisiranja, z eno osebo 12NM kar se meni zdi premalo, po moje bi hitrost morala biti večja ne glede na propeler ali pa se motim. Ni mi jasno več nič!
Sem ti na prvi strani napisal kakšna bi morala biti hitrost, pa tudi napisal sem da preveri, če gre gas do konca. Sedaj je jasno, da ni propeler, ker z enim bi moralo leteti 20 kn.
Sem naredil test kablov : ko spodnji kabel dam stran začne motor biti nemiren, tolče... Ko ta kabel samo približam niti ga ne priklopim začne motor lepo nazaj delati normalno, potem postopek zamenjam in snamem zgornji kabel, motor takoj ugasne. Stvar ponovim večkrat, vsakič isto tudi svečke zamenjam in stvar ista. Nekdo mi je rekel da so mogoče kabli problem. Se pravi da samo na spodnjo svečko ne dela, na zgornjo pa nemirno saj bi moral delati tudi podobno samo z spodnjo svečko seveda z vibracijami. Če se komu kaj zdi kaj bi lahko bilo.?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov