OdgovorNapisal/-a glens » To Sep 06, 2016 17:46
Preveril kako in kaj je z renovacijo ACI Rovinj. Govoril sem z vodstvom marine in dobil vtis, da niti niso nabolj suvereni glede prenove.
Zadeva je doka hecna oz. neresna, saj še sami ne vedo točno kako in kaj, renovacija pa se naj bi se pričela oktobra, vendar pa še v petek, ko smo se pogovarjali niso znali povedati niti okvirnega datuma do kdaj je potrebno zapustiti marino.
Bo pa to po prenovi kar huda marina za petične goste, če jim bo uspela zastavljena vizija. V kratkoročnem planu želijo spraviti povprečno dolžino privezanih plovil na 16m, v nekaj letih pa preko 18m. Glede prenove je pa tako, kot je napisal kr en. Malo bodo prerazporedili pontone, kvantitativno zmajšali marino in na ta račn dvignili kvaliteto vezov. Me pa prav zanima, kašne bodo nove cene letnih privezov.
Meni osebno je zares škoda, saj bo za mojih slabih 10m verjetno cena letnega priveza prehuda oz. ne bodo zaželjene manjše barke od 12m.
Me prav zanima ali jim bo uspelo napolniti marino s tako velikimi barkami oz. kam bodo sedaj šle vse manjše. Če je kdo od vas že hodil v marini, je verjetni opazil, da je skoraj večina sedaj privezanih bark krepko pod 12m.
Po drugi strani pa je realno gledano je skoraj nemogoče v manj kot mesecu izprazniti marin, ki ima privezanih 400 plovl!
Pustimo času čas in bomo videli kako se bo stvar razvijala.
Medtem pa zbiram ideje, kje v Istri privezati barko, če bo treba zapustiti Rovinj. Bom vesel vsakih informacij in predlogov.
Lp