in na forumu okoli pogostega vzdrževanja.
Vaše izkušnje z motorji Selva
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Vaše izkušnje z motorji Selva
Zanimajo me vaše izkušnje z motorji Selva 2T, 15KM. Osebno ga nisem nikoli imel in tako nimam izkušenj z njimi. Me pa zanima njihova zanesljivost, sicer ujel na ušesa nekaj pripomb okoli elektronike.
V 99% velja Selva = Yamaha. Edini del, ki je od selve je nameplate in etiketa.
Točno ta 15hp je pa žal Zongshen torej kitajc.

Točno ta 15hp je pa žal Zongshen torej kitajc.

Nazadnje spremenil AEgir, dne Če Sep 08, 2016 16:14, skupaj popravljeno 2 krat.
AEgir napisal/-a:V 99% velja Selva = Yamaha. Edini del, ki je od selve je nameplate in etiketa.
Točno ta 15hp je pa žal Zongshen torej kitajc.![]()
ah si ga pihnil...
yamaha so edinole 4T Selve, vse.
Vse 2T pa so made in Italy!!! Njihov design, njihova proizvodnja...
Govorim o 2T Selvah pred recimo l. 2000. Klasicnih novih 2T motorjev pri nas tako ali tako ni več že desetletje in malo.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
ah, pa dajte enkrat nehat poveličevat te japonce......isto sranje kot amerikanci.....poglej samo koliko tem je o jamahi, ki jo vsi tako opevajo...kvari se isto, kot se kvari na vseh drugih motorjih.
suzukiji so itak po petih letih že vsi oluščeni in za videt prava žalost itd...
saj ne rečem, da se včasih kje najde kak model motorja, ki ni posrečen, ampak dandanes temu praktično ni več tako, itak so vsi izdelki globalni in dobiš praktično eneke motorje pri različnih proizvajalcih.
kupi motor, ki ti je všeč po barvi in obliki ter da ti ustreza moč in seveda cena.
kar se tiče starih motorjev, je pa itak loterija. mogoče bo bolj zanič tisti, ki je stal v garaži, kot pa tisti, ki je 15 let visel na pasari dalmatinca in ni videl servisa ne strehe.
suzukiji so itak po petih letih že vsi oluščeni in za videt prava žalost itd...
saj ne rečem, da se včasih kje najde kak model motorja, ki ni posrečen, ampak dandanes temu praktično ni več tako, itak so vsi izdelki globalni in dobiš praktično eneke motorje pri različnih proizvajalcih.
kupi motor, ki ti je všeč po barvi in obliki ter da ti ustreza moč in seveda cena.
kar se tiče starih motorjev, je pa itak loterija. mogoče bo bolj zanič tisti, ki je stal v garaži, kot pa tisti, ki je 15 let visel na pasari dalmatinca in ni videl servisa ne strehe.
Fantje ne vem. Sem tam nekje 2001 ali 2002 v Kamniku kupil čisto novo Selvo 15, 2T vendar sem po kakšnih dveh sezonah obupal. Sicer je motor delal vendar so bile z njim skozi neke težave, ni dobro vžigal, popadale so dol podložke od vijakov za pritrditev motorja na čoln....
Skratka v štartu 20 ali 30% ceneje kot kaj drugega, generalno narobe ni, površnosti pa preveč za nov motor.
Jaz bi izbral raje kaj drugega.
Skratka v štartu 20 ali 30% ceneje kot kaj drugega, generalno narobe ni, površnosti pa preveč za nov motor.
Jaz bi izbral raje kaj drugega.
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Selva se je razvila iz nekdanjega Moto Morinija, tov.motornih koles in to zelo priznanih in dobrih.Zmetana skupaj z več koncev.Zato je bila tudi precej glasna.Dokler je ni prevzela Yamaha, je bila res bolj bohpomagej.Kolikor vem, se s Kitajcem ni nikoli mešala.Bom preveril, če pa se je, je bilo zelo malo časa.
mašinfirer
habibi Vll napisal/-a:Selva se je razvila iz nekdanjega Moto Morinija, tov.motornih koles in to zelo priznanih in dobrih.Zmetana skupaj z več koncev.Zato je bila tudi precej glasna.Dokler je ni prevzela Yamaha, je bila res bolj bohpomagej.Kolikor vem, se s Kitajcem ni nikoli mešala.Bom preveril, če pa se je, je bilo zelo malo časa.
Leta 2007 sta firmi Selva in Zongshen ustanovili skupno podjetje Zongshen - Selva, ki proizvaja izvenkrmne motorje(tudi 4T) in gumenjake. Verjetno je Selva v delež prispevala svojo tehnoligijo, Zongshen pa pač prostore in delovno silo.
Zongshen je veliko podjetje. Na nekaterih podrocjih imajo celo 50% trzni delez na kitajskem in "china like" drzavah. ZAposlenih nekaj 10.000 ljudi. Primarno delajo motorje...
Torej selva do 2007 100% NI KITAJC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! In tudi sicer dvomim, da je kje kak 2T kitajc... ker ze zdavnaj ni vec ustrezal predpisom.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
habibi Vll napisal/-a:Selva se je razvila iz nekdanjega Moto Morinija, tov.motornih koles in to zelo priznanih in dobrih.Zmetana skupaj z več koncev.Zato je bila tudi precej glasna.Dokler je ni prevzela Yamaha, je bila res bolj bohpomagej.Kolikor vem, se s Kitajcem ni nikoli mešala.Bom preveril, če pa se je, je bilo zelo malo časa.
Saj v Selvi pa delajo pete za Yamahe,tak da krog se obrača in kupci sploh ne vedo od kod je kaj narejeno,..
LP Dani
mamaMicka napisal/-a:Leta 2007 sta firmi Selva in Zongshen ustanovili skupno podjetje Zongshen - Selva, ki proizvaja izvenkrmne motorje(tudi 4T) in gumenjake. Verjetno je Selva v delež prispevala svojo tehnoligijo, Zongshen pa pač prostore in delovno silo.
Kolkr sm js selv videl nad ene 30 konjev in relativno novejših so bile vse 100% jamahe, manjši pa made in china.
Kdo je na strani
Po forumu brska: _commandos_ in 2 gosta