ZAME MANJŠA AVANTURA, ZA DRUGE NOROST
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
-
tyson
ZAME MANJŠA AVANTURA, ZA DRUGE NOROST
Pozdrav,
dva od mojih ožjih prijateljev, kupujeta gomona... plus minus 5M, iščeta jih v Italiji.
En ga je našel v Anconi. Sedaj pa je debata ob kavi, če bi ga pripeljali naravnost čez morje do Zadra. Povabljen sem, da grem na čoln. To mi ni ovira, strahu nimam.
Ga imajo pa ostali....ok, vemo, da se s prekratkimi čolni ne sme prečit oz. preveč oddaljit od obale... riziko, da oglobijo je postranski strah... strah (mene ni), da za vsaj dve uri gledaš samo horizont oz. voziš po kompasu...
edini resen problem vidim samo v tem, če motor odpove nekje sredi poti, saj ob nakupu rabljenih stvari res nikoli ne moreš bit ziher...
Vaša cenjena mnenja prosim...
lp., Tyson
dva od mojih ožjih prijateljev, kupujeta gomona... plus minus 5M, iščeta jih v Italiji.
En ga je našel v Anconi. Sedaj pa je debata ob kavi, če bi ga pripeljali naravnost čez morje do Zadra. Povabljen sem, da grem na čoln. To mi ni ovira, strahu nimam.
Ga imajo pa ostali....ok, vemo, da se s prekratkimi čolni ne sme prečit oz. preveč oddaljit od obale... riziko, da oglobijo je postranski strah... strah (mene ni), da za vsaj dve uri gledaš samo horizont oz. voziš po kompasu...
edini resen problem vidim samo v tem, če motor odpove nekje sredi poti, saj ob nakupu rabljenih stvari res nikoli ne moreš bit ziher...
Vaša cenjena mnenja prosim...
lp., Tyson
- Bojan 1962
- Kapitan
- Kraj: Stična
ko vas bo obiskala coast guard ali italijanski karabinjeri ne boste več veseli in avanturistično razpoloženi
niso zastonj CE certifikati in dovoljeno območje plovbe
sam se imam za dobrega morjeplovca ampak take bedarije pa s tako malim čolnom pa ne bi naredil
pelješ po cesti in imaš mir
jaz sem vlekel gumenjaka 6m iz La Spezie pa je šlo bp
niso zastonj CE certifikati in dovoljeno območje plovbe
sam se imam za dobrega morjeplovca ampak take bedarije pa s tako malim čolnom pa ne bi naredil
pelješ po cesti in imaš mir
jaz sem vlekel gumenjaka 6m iz La Spezie pa je šlo bp
H2O napisal/-a:pešekan napisal/-a:Še gredo iz afrike proti Italiji, pa ne da ne bodo tukaj čez lužo prišli. :lol
Pa jih tudi par tisoč letno utone...
Jaz sem pred dvemi tedni s 16 metrsko barko prečkal Jonsko morje iz Italije v Grčijo in sem kljub napovedani bonaci sredi odprtega morja naletel na 2 metrske valove...
Kaj 2m val za 16m jadrnico je težava?
V drugi temi en razlaga da je s pol manjšim plovilom mirno plul na 2-3m valovih...
H2O je okusil čare offshore-a 
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov