kraja

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

nac
Admiral

OdgovorNapisal/-a nac » Ne Dec 11, 2016 16:19

......nikad kraj priče...
Mogoče bi bilo treba kake rore spucat,a?? Pa da me ne bi kdo sedaj napadel v zvezi s kakim sovražnim govorom.
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Ne Dec 11, 2016 17:19

zakaj, predlagal si pucanje greznice/dreka :)
kok-pit?
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a kok-pit? » Ne Dec 11, 2016 18:24

Roberth1 napisal/-a:
H2O napisal/-a:
kr3mn1 napisal/-a:javna uprava, dobro da imate nas privatnike

Nekateri zaposleni v javnem sektorju so očitno prepričani, da so podjetniki krivi za to, da v javnem sektorju nimajo višjih plač (itak imajo višje, kot zaposleni v gospodarstvu), ker plačujejo premalo davkov. V resnici je pa ravno obratno. Preobširen in premalo učinkovit javni sektor je kriv, da mnogi podjetniki dihajo na škrge, ker enostavno ne zmorejo več plačevati toliko v nenasitno državno malho. V Sloveniji je na žalost vse manj takšnih, ki se trudijo poslovati in ustvarjati dodano vrednost (pa tudi delovna mesta) in vse več takšnih, ki živijo na njihov račun. Potem jim pa še očitajo, da ne plačujejo dovolj davkov :roll:

Pa vendar ne leve, ne desne vlade ne naredijo nič, da bi se to spremenilo!

Majhna država je dražja, kot velika, .. če imaš čez 200 občin, bo to najbrž dražje, kot 6-7 pokrajin,...vsi državljani imajo pravico dobiti odgovore na upravičena in bolana vprašanja, to zahteva nek suport, ...

Kaj ne potrebujemo? Šolstvo? Zdravstvo? Vojsko? Policijo? Gasilce?

Najlaže je pixxariti na JS! To deluje terapevtsko in se "zdrav" del družbe lahko počuti mučeniško.

Sam sem ne v prvem in ne v drugem. Tako se borimo za delo na trgu (nekaj ga je res avtomatsko našega), po drugi strani pa je potrebno poservisirati vsako stranko!! Odgovarjati vsakemu pacientu, ker je del privat sektorja in jaz obstajam za celjenje njegovih frustracij, kljub temu da mi ni jasno..... ma v glavnem

Pa dajmo biti konstruktivni.
Kaj od preobsežnega JS bi bilo zrihtat, kaj kar ukinit,....
Na koncu lahko pobudo zapakiramo in pošljemo medijem in vladi.

Torej, ali je JS strelovod za frustracije, ali bo izločen rakov del JS in predlagana terapija (obsevanje, izrez,.... mogoče pacient terminalno bolan???)

Kaj tebi ni jasno?

Če delaš na Obrtni zbornici ali morda na GZS, še vedno ne delaš v gospodarstvu, vsaj ne v takšnem smislu, o kakršnem se mi tu pogovarjamo.

Praviš; … je treba stranke poservisirat… Ti jih z lahkoto vse pošlješ u 3 p.m., pa boš na koncu meseca vseeno dobil plačo.

No, tudi mi jih lahko, samo potem bomo naslednji mesec lačni…
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » Ne Dec 11, 2016 19:15

Bo d.o.o.
Pošljem stranko tja, kamor si premnogo njih zasuži, sem brez službe. Brez kruha še nekaj časa ne, ker obstajajo vzvodi, kot je nadomestilo plače, odpravnina,...

Pa to ni pomembno. Bolj je pavšalno qrcanje JS. Veliko tistih, ki qrcajo še vedo ne, kaj spada v JS. Na to sem najbolj alergičen!

Da, precej je za urediti, NE!!! ni vse v JS golazen. Obsojanje pavšalno je podlo do tistih, ki poizkušajo spremeniti način delovanja in razmišljanja.

Torej, komu ni kaj jasno?
https://vodovod-rh.si/
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Ne Dec 11, 2016 19:50

Zmagovalci pa so na MORS in UE Zagorje ob Savi. Tukaj pa tudi Chuck Norris prizna poraz. :lol:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
kok-pit?
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a kok-pit? » Ne Dec 11, 2016 20:03

@Roberth1

Uh, prehud si zame.
Se oproščam!

Over and Out
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Ne Dec 11, 2016 21:22

Kolk ste čudni...

Dejstvo je, da je 550€ plača premala - tudi za čistilko! In nima veze ali je ta čistilka zaposlena V Krki ali pa na Občini Benedikt.

Čistilka, ki je storilna si zasluži plačo vsaj 750€ in od tu naprej je treba graditi naprej plačilne razrede.

Marsikdo se bo smejal, ampak tudi 1600€ kolikor ima poslanec je premajhna plača. Marsikje ima natakar boljšo plačo. Prosim vas, kako lahko pričakujete, da bo kdo za ta denar kaj naredil? Bodimo realni... Ja OK so dodatki, ampak ti dodatki so(bi morali biti) dodeljeni za potrebno ali zasluženo stvar.

Težava je v tem, da so marsikje zaposlene 3 čistilke a dela je za dve. Takrat pa pogače ni in namesto, da bi imeli v državi dve zadovoljni osebi in eno nezadovoljno imamo tri NEzadovoljne.

V JU je marsikje potrebno zbezati ven tiste podgane, ki le jedo in kaj hitro bodo vse ostale s preostankom žita SITE!

Imam prijatelja iz USA. Je družinski zdravnik na podeželju. Tak iz filma, ki povečini pride na dom. Njegova osnovna plača je 150.000 USD zasluži pa še kakih 50.000 zraven za razna šivanja, prihod na prometno nesrečo, delo izven delovnega časa in podobno, kar je bolj izjemoma. Mora pa za vsakega pacienta specificirati kaj je porabil do zadnjega flajštra. Če ni, ni plačila. In kolikor več plača za flajšter, ko ga nabavi je zanj manj plače... Pa je le zaposlen!!

Torej je plačan skoraj 2x toliko, kot pri nas najbolje plačani kirurgi, katerih plačilne liste krožijo po javnosti. Čeprav je dejstvo, da imajo nekateri zdravniki smešne plače.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » Ne Dec 11, 2016 21:54

Te debate med js in gospodarstvom so vedno zanimive.....vse v stilu dialoga glugih.....pa cel kup strokovnjakov, ki bi sami v eni potezi rešili vse, tako na strani js kot gospodarstva.

Vedno se mi pa za malo zdi večvrednostni kompleks gospodarstva, kako je js brez veze, vse ukinit itd. To kaže na zelo kratko in omejeno pamet. Žal je potrebno oboje, ene
ga brez drugega ni.
Nazadnje spremenil weta, dne Ne Dec 11, 2016 22:37, skupaj popravljeno 1 krat.
nac
Admiral

OdgovorNapisal/-a nac » Ne Dec 11, 2016 22:19

..kaj si pil,Weta??....
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Ne Dec 11, 2016 22:49

Nazadnje spremenil H2O, dne Pe Jun 02, 2017 15:17, skupaj popravljeno 1 krat.
igor_k
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a igor_k » Ne Dec 11, 2016 23:03

Samo pri nas ima zdravstveno in pokojninsko zavarovanje.
V ZDA pa si mora to sam plačat in če gre privat pokojninski sklad v stečaj ostane brez penzije (primer Enron).
Da ne govorimo o zdravstvenem zavarovanju. Dokler si zdrav in rabiš občasno samo aspirine je vse ok, ko pa resno zboliš pa z lahkoto zapraviš celotno premoženje.
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Ne Dec 11, 2016 23:08

Pa v ZDA so v velemestih najemnine 8-10x dražje kot v SLO, hrana 2x dražja ...
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Ne Dec 11, 2016 23:18

Nazadnje spremenil H2O, dne Pe Jun 02, 2017 15:17, skupaj popravljeno 3 krat.
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Ne Dec 11, 2016 23:19

H2O napisal/-a:
mamaMicka napisal/-a:Imam prijatelja iz USA. Je družinski zdravnik na podeželju. Tak iz filma, ki povečini pride na dom. Njegova osnovna plača je 150.000 USD zasluži pa še kakih 50.000 zraven za razna šivanja, prihod na prometno nesrečo, delo izven delovnega časa in podobno, kar je bolj izjemoma.

V ZDA dobijo zaposleni bruto plačo in potem sami plačujejo dajatve in prispevke. Večina Slovencev bi popizdila, če bi vedela, da jim država vsak mesec pobere skoraj polovico plače za dajatve in prispevke. Zaposleni ki dobi izplačanih 2000€ mesečne plače, je v resnici zaslužil (oziroma stal delodajalca) skoraj 4000€.

moji zaposleni imajo 2090EUR bruto plače, če bi povprečnim slovenčkom dal bruto, namesto neto+prevoz in malico, nimajo čez 30 let za penzijo. ker bi vse zapravili za ostalo. Naš narod je zabit, tako vzgojen, in rojen za hlapce. In sami so očetje krivi, če sinovi počnejo isto.

In res je tako. Amen
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Ne Dec 11, 2016 23:25

H2O napisal/-a:
Grega295 napisal/-a:hrana 2x dražja ...

A si bil že kdaj v ZDA? Hrana je cenejša, kot v Sloveniji... pa gorivo in avtomobili tudi... da ne naštevam naprej.

Da, sem trenutno že nekaj časa v San Franciscu in ne pišem na pamet. Pa ti H2O - si bil zgolj turist ali si dejansko nek čas bival v US?

Za ilustracijo; tole spodaj je bilo v bližnji trgovini $60, po moje bi za isto plačal pri nas 2x manj. So pa cene nižje izven velemest in bivalnih sosesk.

Slika
Nazadnje spremenil Grega295, dne Ne Dec 11, 2016 23:34, skupaj popravljeno 1 krat.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov