zamenjava oseb na plovnem dovoljenju
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Če imam majše plovilo, ki ga s prikolico vozim na Hrvaško, lahko torej vsakič sproti naredim listo posadke in se s tem izognem omejitvi 2.3 iz popisa oseb. A sem pravilno razumel?
Pa še eno vprašanje povezano s tem: Naredim listo posadke za recimo štiti osebe, potem pa se greva en dan vozit samo dva in naju kontrolirajo. Kakšne bodo posledice, ker nisem odjavil dveh oseb z liste? (tega nočem storiti, ker bi šli recimo naslednji dan na plovilo spet vsi štirje)
Hvala, B
Pa še eno vprašanje povezano s tem: Naredim listo posadke za recimo štiti osebe, potem pa se greva en dan vozit samo dva in naju kontrolirajo. Kakšne bodo posledice, ker nisem odjavil dveh oseb z liste? (tega nočem storiti, ker bi šli recimo naslednji dan na plovilo spet vsi štirje)
Hvala, B
Mislim, da sem kar prav razumel: Jaz sprašujem glede popisa oziroma liste posadke (crew list, popis posade), ti pa o govoriš popisu oseb (popis osoba). Iz zgoraj napisanega in iz uredbe sledi, da prvih lahko narediš v sezoni poljubno (če seveda plovilo vsakič pride in odide s Hrvaške - tako delujejo slovenski charterji), medtem ko za drugo velja ''faktor 2.3''
Ponavljam - mene zanima, kaj se zgodi, če je na barki v času kontrole manj oseb, kot jih je navedenih na popisu posadke (crew listi).
Hvala in lep dan še naprej, B
Ponavljam - mene zanima, kaj se zgodi, če je na barki v času kontrole manj oseb, kot jih je navedenih na popisu posadke (crew listi).
Hvala in lep dan še naprej, B
BostjanP napisal/-a:Ponavljam - mene zanima, kaj se zgodi, če je na barki v času kontrole manj oseb, kot jih je navedenih na popisu posadke (crew listi).
To enostavno pomeni, da si med plovbo te ljudi izgubil. Peljali te bodo na zaslišanje.
Ne zameri šale. Tudi jaz imam tak primer, ko se s prijatelji vozimo na majhnem katamaranu. Po moje to ni noben problem, saj je bil glavni namen te uredbe prav omejevanje črnega čarterja. S tega stališča je manj oseb samo ugodneje.
Mirno morje in široko obzorje.
Kaj pa recimo če enega vlečeš na tubi oziroma smuča, mora biti prav tako na plovnem dovoljenju vpisan? Pa če lahko tekom leta spreminjam ljudi na plovnem dovoljenu ali so lahko samo tisti ki sem jih vpisal ob nakupu vinjete, predpostavljeno da jih vpišem 9 kar je maksimalno število če ma čoln nosilnost 4 osebe. Vnaprej hvala 
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost