Ribolovne dovolilnice za Hrvaško
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
"Se mi zdi, da ze drugic nekaj momljas okol pravilnikov, kaj ni jasno??
Noben pravilnik ne more biti enak zakonu, o tem smo pisali, pa je Pajer zbrisal😡
zakon je sprejet, po osmih dneh po objavi v NN se bo zacel sprovajat, tisti, ki ni ne vedo, si ga bodo pac prebrali, al je to policaj, ribarski inspektor, uradnik ...
Jaz jo bom kupil takoj ko bo slo skozi preko net, clan HSSRM sem ze ostalo opravim in v vodo"
Pravim samo to, da prodajalec pri katerem že vrsto let kupujemo dovolilnice še nič ne ve o tem torej nima nekih uradnih navodil. Informacija je stara ca. teden dni in to je vse.
Noben pravilnik ne more biti enak zakonu, o tem smo pisali, pa je Pajer zbrisal😡
zakon je sprejet, po osmih dneh po objavi v NN se bo zacel sprovajat, tisti, ki ni ne vedo, si ga bodo pac prebrali, al je to policaj, ribarski inspektor, uradnik ...
Jaz jo bom kupil takoj ko bo slo skozi preko net, clan HSSRM sem ze ostalo opravim in v vodo"
Pravim samo to, da prodajalec pri katerem že vrsto let kupujemo dovolilnice še nič ne ve o tem torej nima nekih uradnih navodil. Informacija je stara ca. teden dni in to je vse.
-
superpuntar
- Kapitan
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kraj: LJ-CRES
- Kontakt:
mamaMicka napisal/-a:Fanta. Noben uradnik ne bo izdal letne dovolilnice brez pravilnika. Pravilnik je za uradnika napotek kaj in kako. Dzabe 100 zakonov...
NF je pisal o tem da jo kupis online ce malo priredis svoje podatke, kar pa spet ni OK.
Autokamp ima kar prav.
Ko bo zakon veljaven in če ne bodo popravili ON-line nakupa letne karte, je trenutno en problem, pri samem vnosu podatkov za nakup letne karte. Pri vpisu podatkov, ko napišeš slovensko adreso, ti avtomatično izbere državo Hrvatska, in ni možno vpisati Slovenija. Poleg tega se ti na dovoljenju pod rubriko državljanstvo izpiše Hrvatska.
Kljub vsemu naštetem mislim, da če se kupi karta s temi podatki, se lahko sklicuješ na zakon in da ti nisi odgovoren, za neustrezen program pri nakupu karte. Ker po novem zakonu, državljanstvo ni pogoj za nakup, podatki o državi in državljanstvu niso ključnega pomena. Torej z nakupom kart, ti nihče ne more reči, da si jo neopravičeno pridobil. Za dokazovanje osebe je ključnega pomena številka osebne izkaznice ali potnega lista, ki jo navedeš ob nakupu. Ob kontroli se obvezno moraš identificirati z tistim dokumentom, ki je naveden na dovoljenju, zaradi preverjanja podatkov.
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kraj: LJ-CRES
- Kontakt:
Predvsem gre za športno – rekreacijski ribolov.
Na ribiškem forumu sem pred 4 leti pozval člane, da pišejo pritožbe na EU komisijo. Veliko članov ribiškega foruma se je odzvalo in so osebno pisali pritožbe na komisijo. Rezultat teh pritožb je bil, da je EU komisija izdala hrvaški opomin in naložila, da odpravo diskriminatorno politiko. Če tega nebi upoštevali, ima EU komisija diskrecijsko pravico, da zoper Hrvaško začne postopek pred Sodiščem Evropske unije, kar pa potegne visoke kazni. Zato so sedaj zakon sprejeli po hitrem postopku.
Počakajmo še par dni da bo zakon objavljen v NN.
PS. So mi sporočili bo objava v NN v četrtek. Upam da bo to res
hhocevar napisal/-a:Pozdravljeni,
Pri nakupu sportne dovolilnice preko neta bi poleg članske št.rabil še OIB številko.Kako naj pridem do nje?lansko leto so mi v klubu kjer sem član, dali neko št ki sem jo vpisal in je bilo ok.letos pa te št. Nimam oziroma sem jo pozabil.
hrvaški OIB ima 11 številk, navadno se prakticira
000 in tvoja davčna ali enastavno napišeš 11 številk
OIB ni pomemben podatek za nakup dovolilnice za tujce, vendar moraš izpolnit, ker te program ne spusti naprej
Drugače OIB lahko vsak pridobi, samo vlogo moraš oddati.
https://www.porezna-uprava.hr/bi/Docume ... sobama.pdf
https://www.porezna-uprava.hr/bi/Docume ... sobama.pdf
hhocevar napisal/-a:Hočem naročit tedensko dovolilnico za športni ribolov pa mi ne pusti do plačila.vpisal sem vse kar je potrebno,podatke,članska,OIB..,pa ne gre![]()
Sem probal pa rekreacisko me pa brez problema spusti do plačila.
Ima še kdo take težave?
kaj ti pa napiše?
jaz sem prišel do konca in je vse bp
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti