Mercury 25 material za servis pomoč
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Oprosti, če je bil moj prejšnji komentar zaljiv, hotel sem bolj, da bi bil hudomušen. Sem ti samo hotel povedati, da ponavadi taki kompleti znajo delat kakšne preglavice, sploh, če nisi vešč osnovnih popravil. Lahko tudi dela povsem brez težav, kar ti tudi iz srca privoščim, ker ni slabšega kot na morju cel dopust šraufat.
Sicer sem imel tudi sam mercurija 20 km, še starejšega, pa mi ni nikoli delal težav, vse dopuste sem zvozil brez odpiranja pokrova.
Pravilno je, da zadevo porihtaš preden greš in izločiš čim več možnih okvar.
Sicer sem imel tudi sam mercurija 20 km, še starejšega, pa mi ni nikoli delal težav, vse dopuste sem zvozil brez odpiranja pokrova.
weta napisal/-a:Oprosti, če je bil moj prejšnji komentar zaljiv, hotel sem bolj, da bi bil hudomušen. Sem ti samo hotel povedati, da ponavadi taki kompleti znajo delat kakšne preglavice, sploh, če nisi vešč osnovnih popravil. Lahko tudi dela povsem brez težav, kar ti tudi iz srca privoščim, ker ni slabšega kot na morju cel dopust šraufat.
Hvala lepa
-
Daki
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kraj: LJ-CRES
- Kontakt:
D Leather,
Res je da smo vsi bili na začetku. Prav je, da sprašuješ. Vedi pa eno. Na tak način si ne boš nabral izkušnje.
Glede na vsa vprašanja, bi se na tvojem mestu zglasil pri serviserju, da pregleda in pripravi plovilo za varno plovbo. Če bi bil sam bi bilo vse eno. Ker pa navajaš 2 otroka, ne razumem tako željo priprave čolna preko foruma. S tem ko boš pri mehaniku, se boš učil, kako in kaj je potrebno storiti za pripravo. Prav tako po zaključku sezone za servisiranje.
NOVI FOSIL napisal/-a::D
D Leather,
Res je da smo vsi bili na začetku. Prav je, da sprašuješ. Vedi pa eno. Na tak način si ne boš nabral izkušnje.
Glede na vsa vprašanja, bi se na tvojem mestu zglasil pri serviserju, da pregleda in pripravi plovilo za varno plovbo. Če bi bil sam bi bilo vse eno. Ker pa navajaš 2 otroka, ne razumem tako željo priprave čolna preko foruma. S tem ko boš pri mehaniku, se boš učil, kako in kaj je potrebno storiti za pripravo. Prav tako po zaključku sezone za servisiranje.
Če servisiram motorno kolo Kawasaki Z750S sam potem lahko tudi ta 2 taktni motor, ki ga v življenju nisem imel.
Če sem se lahko iz youtube naučil šivat-DA šivat preko youtuba, potem danes že 7 let šivam volane, ipd.stvari za vozila do te mere, da to pač delam še za podjetja avtomobilske stroke.
Hočem povedati, da kar me zanima se hitro naučim. Motor bom pripravil sam, kar lahko. Pregledal ga bo mehanik, ki ima in je imel več čolnov že v lasti. On bo tudi pokazal in razkazal kaj in kako.
Želim delati sam, da vidim kje je kaj.
Še vedno pa menim, da sem se odločil prav za začetek na takšen način. Mogoče bi bil gumenjak čisti začetek, ampak ta moj čoln je nekako enak gumenjaku, razlika je samo v trdoti konstrukcije.
Z nakupom nekega večjega čolna z notranjim močnim motorjem bi bila brca v temo. Za to je še čas če bo zdravja.
Daki napisal/-a:D Leather, kot sem že napisal, se strinjam s tabo. Kupil si en kompletek, bolj za probo, da vidiš kaj ti odgovarja in to je to. Se pa zmeraj pri nakupu uredi osnovne stvari: zamenjava impelerja, nastavitev uplinjačev, servis, pregled žic volana in prestav...Pa srečno plovbo ti želim
Tako ja. to je bistvo.Hvala
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kraj: LJ-CRES
- Kontakt:
D Leather oj tud jaz sem tako začel pa še vedno šraufam pa je yamaha gor
Je pa nekaj v štartu praviš da šraufaš kawasaki motor pol bi pa moral vedet razliko med delovanjem 4 in 2 taknega motorja. V začetnih postih si spraševal kakšno motorno olje za merc gre z tem te večina na forumu ni vzela resno.
Ker ti želim vse dobro provaj dobit kakega majstra v okolici in če se da skupaj poglejta motor. In še nekaj je ko doma provaš v sodu dela vse ko pa daš v morje se lotijo porkoti. Tako da če maš možnost daj čoln prej v morje oz vodo ko pa za glavni dopust in boš videl takoj tudi če kaj ne štima boš znal majtru povedat kako se motor obnaša.
Ker ti želim vse dobro provaj dobit kakega majstra v okolici in če se da skupaj poglejta motor. In še nekaj je ko doma provaš v sodu dela vse ko pa daš v morje se lotijo porkoti. Tako da če maš možnost daj čoln prej v morje oz vodo ko pa za glavni dopust in boš videl takoj tudi če kaj ne štima boš znal majtru povedat kako se motor obnaša.
en mrzu špric, še raje en knc terana in ena feta pršuta, na zdravje morjeplovci
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov