Hillstrike

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Modras
Kapitan

Hillstrike

OdgovorNapisal/-a Modras » To Sep 19, 2017 22:36

Živjo!

Mislite, da bi se dalo omenjeni hillstrike, da mi ne stoji skoraj celo leto v garaži oziroma mirovanju uporabiti tudi na vodi?
Ima kdo kakšne ideje?

Hvala!
tyson

Re: Hillstrike

OdgovorNapisal/-a tyson » Sr Sep 20, 2017 08:51

pa se ti kaj sanja kaj sploh in predvsem kako bi to moralo bit predelano za na vodo???

kot tak za na sneg, je ok... v vodi pa potone...najbrž si v glavi vrtiš filmčk, kako "smučaš" na vodi, kaj?
Najprej bo treba tole naredit plovno, potem pa mogoče s kakim močnim motorjem povlečt iz vode...
ali pa bi mogoče po predelavi, montiral kak motor zadaj? :shock:
Modras
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Modras » Sr Sep 20, 2017 10:10

Vse to mi je jasno.
Razmišljam, da bi montiral nanj vodne smuči in seveda manjši motor
Če pa ima kdo boljše ideje pa naj pove...
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » Sr Sep 20, 2017 10:55

mal se ukvarjam v mislih s tem tvojim projektom...
smučke, motor, rezervoar...potem plovnost...okretnost, vodljivost...
zahtevno se mi zdi, na koncu pa lahko izpade neuporabno.
Modras
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Modras » Sr Sep 20, 2017 11:59

A misliš da bi omenjeno bilo neizvedljivo zaradi prelahke konstrukcije?
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » Sr Sep 20, 2017 12:25

ma, razmišljam, kot bi razmišljal, če bi imel tole za delat...(tega se jaz nebi lotil, bajdvej)

ok, konstrukcija, kot je, ni za na morje, to je prvič...kovina, morska voda, no go...če rešiš ta problem, te čaka problem plovnosti...oblečt geštel v peno mogoče, ali povečat volumen smučkam, jih idelat iz polestra...potem je problem krmiljenja, s čim krmarit...s srednjo smučko ali z motorjem... potem imaš skupno težavo s težo in plovnostjo...motor je v trenutku 50kg, če bo imel cca 10-15KM, + teža voznika (cca 100kg + motor), torej za cca 150kg +konstrukcija 20kg, 170-180kg mora bit nad vodo...

če imaš voljo, čas in če imaš orodje, nekaj odveč €, potem se loti...
Modras
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Modras » Sr Sep 20, 2017 15:42

Vse to mi je jasno.
Na odpadu sem namreč naletel na ene vodne smuči in bi jih naredil po omenjenem modelu ter glede motorja uporabil Tomos4 katerega imam doma.
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » Sr Sep 20, 2017 19:40

s tomosom ne boš glisiral, vodo boš porival pred sabo

resno, mislim, da uporabi čas za kaj drugega.
Modras
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Modras » Sr Sep 20, 2017 19:59

To vem, za glisiranje je vsaj Tomos18
Drugače pa mi 4ka zadostuje za plovbo...
minek
Kapitan fregate
Kraj: maribor

OdgovorNapisal/-a minek » Če Sep 21, 2017 13:53

Če s takim pristopom daš na tako reč tak motor, te najbrž enkrat elisa spremeni v faširano.
Modras
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Modras » Če Sep 21, 2017 13:58

Kako to misliš?
Saj bi za začetek dal 4ko in jasno ojačitve
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » Pe Sep 22, 2017 08:00

na začetku boš najbrž padal iz "iznajdbe", zato je treba absolutno pod nujno tudi na 4ko montirat prekinitev delovanja, ki je pa 4ke nimajo...saj veš, tist "nepotrebno" okol zapestja, ki je čist odveč, ko greš na pivo :D
ne vem, kako se temu strokovno reče...brez tega ne moremo prižgat motorja, če pa padeš z njega, pa s potegom prekineš delovanje...

ojačitve??? sliši se, kot da te zaradi ojačitev elisa ne more dotaknit, če se zvrneš, ali kako si to mislil?
pa še nekaj... ta predelava bo imela na koncu solidno visoko težišče, širine in dolžine pa ne prav posebne...že sedaj si predstavljam, kako gleda elisa iz vode, ob prevračanju, na bok pa je elisa nekje v višini glave...vse ok, če motor ne dela...

SAFETY FIRST!!!!!
Modras
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Modras » So Sep 23, 2017 00:38

Omenjeno varnostno zapestnico že ima, zvezati za motor oziroma njegovo stikalno pa to ni problem.
Kar se pa ojačitev tiče bi pa uporabil lahko materiale, predvsem aluminij iz katerega bi naredil t.i. predelno steno.
Poznam pa nekaj primerov ko je elisa omenjenega motorja pokopala začetnike na gumenjakih.
Pač lepo počasi pluješ in paziš.
:wink:
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » So Sep 23, 2017 08:35

aluminij je sicer lahek, ni pa odporen na morsko vodo in začne korodirat...
zaščita? mogoče več slojev barve? barvanje vseh delov pred sestavljanjem, barvanje vseh lukenj...če bi potapljal v barvo bi bilo še najbolje... mogoče je to ok...dokler se ne pojavi prva praska do osn.materijala...

saj pravim, veliko dela, rezultat je izdelek, ki bo (upam da ne),postal nezanimiv po nekaj sezonah, pa še propadati lahko začne...
Modras
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Modras » So Sep 23, 2017 09:57

Vse to drži.
To z večkratnim potapljanje barve sem uporabljal tudi ko sem restavriral starodobnika oziroma legendarne bicikle in mopede ter vrata in ostale dele vozil, ki zahtevajo zaščito.
Bom lepo počasi začel in omenjeno sestavil, saj verjetno veš da nikoli ne hitim :wink:
V primeru, da bo pa motor pretežak pa razmišljam o vleki z drugim plovilom, tako kod gre za smučarje.
A za vleko zadostuje TOMOS 4?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta