Evinrude E tec motorji- vaša mnenja

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

Re: Evinrude E tec motorji- vaša mnenja

OdgovorNapisal/-a AEgir » Pe Okt 06, 2017 12:26

Če pišeš o zgodovini pred 2008 (kar vse tri stvari, ki jih omenjam so), ne vem kakšno relevantnost ima to, da je bilo napisano leta 2008?

Drugače pa če si ti avtor nisem nič pretirano kritičen, dobro napisano. Je pa vedno prostor za še več.

Mogoče ti malo zavidam službo. :D
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
toni8

OdgovorNapisal/-a toni8 » Pe Okt 06, 2017 16:23

valen napisal/-a:Zato sem se odločil nabaviti Yamaho

Zelo pametna odločitev, s katero pač ne boš lastnik delčka vesoljske tehnologije vprašljive zanesljivosti in trajnosti, temveč boš imel zanesljiv motor s primerjalno nizkimi stroški uporabe ter visoko zanesljivostjo in za mnogo tisoč ur brez težav. Pa še zelo pomembno: na vrednosti boš z leti izgubil biiistveno manj!
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Pe Okt 06, 2017 17:51

valen napisal/-a:Vse je res kar je bilo napisano tukaj o injektorjih.Imel sem daljši razgovor z serviserjem Ski & sea - uvoznikom Evinrude.Vse mi je potrdil kar je tu napisano, res je ,da nastanejo te težave in posledično menjave dragih injektorjev.Zato sem se odločil nabaviti Yamaho 30 katera je dajansko 40 km in ti jo vsak sarviser takoj ob nakupu odpre na 40 KM samo z odstranitvijo neke ploščice pri vstopniku zraka.Elektronika je popolnoma ista za oba motorja.

Po moje si se dobro odločil. Yamaha je poleg Tomosa daleč najdlje prisotna na slovenskem trgu in ima zato tudi bolj razvito servisno mrežo. Me pa zanima kakšen čoln imaš (dolžina in teža) in koliko je Max dovoljeno KM?
NOVI FOSIL
Admiral
Kraj: LJ-CRES
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » Pe Okt 06, 2017 18:04

valen napisal/-a:Kaj mi potem svetujete, da naj raje kupim novo Yamaho 30 kateri snamem nek plehnati krogec na vstopniku zraka in rata 40 KM?- tako so mi rekli na Yamaha servisu kjer so popolnoma popljuvali Evinrude. V štartu več kot 1000 EUR dražja od Evinrude Etec. Res sem v dilemi? Barka je nova Arba 500.

Za Dakija :wink:
Uporabniški avatar
valen
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a valen » Pe Okt 06, 2017 19:43

Daki napisal/-a:
valen napisal/-a:Vse je res kar je bilo napisano tukaj o injektorjih.Imel sem daljši razgovor z serviserjem Ski & sea - uvoznikom Evinrude.Vse mi je potrdil kar je tu napisano, res je ,da nastanejo te težave in posledično menjave dragih injektorjev.Zato sem se odločil nabaviti Yamaho 30 katera je dajansko 40 km in ti jo vsak sarviser takoj ob nakupu odpre na 40 KM samo z odstranitvijo neke ploščice pri vstopniku zraka.Elektronika je popolnoma ista za oba motorja.

Po moje si se dobro odločil. Yamaha je poleg Tomosa daleč najdlje prisotna na slovenskem trgu in ima zato tudi bolj razvito servisno mrežo. Me pa zanima kakšen čoln imaš (dolžina in teža) in koliko je Max dovoljeno KM?

Arba 500 4,9 metra , 500 kg prazna, max motor po papirjih 40 KM , lahko več seveda samo neuradno, bistvene velike hitrosti z povečanjem moči se ne doseže zato je optimalno 30- 40 KM
Arba Nautika 500
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Pe Okt 06, 2017 20:33

Evo vse yamaharje in podobne izzivam na eno dirkico čez kvarner; nekje na Unijah ali podobni liniji na Cresu damo gas do daske in zmaga tist, ki prvi pride na Kamenjak, malo bomo pa konje upoštevali.... pa da vas vidim.
Xilinx Vivado HLx trainee
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Pe Okt 06, 2017 20:34

kasaudio napisal/-a:Evo vse yamaharje in podobne izzivam na eno dirkico čez kvarner; nekje na Unijah ali podobni liniji na Cresu damo gas do daske in zmaga tist, ki prvi pride na Kamenjak, malo bomo pa konje upoštevali.... pa da vas vidim.

hehe bo yamahitis popušitis :mrgreen: :mrgreen:
NOVI FOSIL
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » Pe Okt 06, 2017 20:57

kasaudio napisal/-a:Evo vse yamaharje in podobne izzivam na eno dirkico čez kvarner; nekje na Unijah ali podobni liniji na Cresu damo gas do daske in zmaga tist, ki prvi pride na Kamenjak, malo bomo pa konje upoštevali.... pa da vas vidim.

:D
Ne moreš primerjati plastike z hrenovko :lol:
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Pe Okt 06, 2017 21:03

NOVI FOSIL napisal/-a:

:D
Ne moreš primerjati plastike z hrenovko :lol:

ti res ne,ker si tako a tako prekratek
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Pe Okt 06, 2017 21:25

NF, vseeno imam na žaru raje hrenovko kot pa plastiko :D

Kasaudio, ta bo težka. Na enakem čolnu Evinrude E tec in Yamaha 2t HPDI iste moči... to bi pa bilo zanimivo.
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Pe Okt 06, 2017 22:09

valen napisal/-a:
Daki napisal/-a:

Arba 500 4,9 metra , 500 kg prazna, max motor po papirjih 40 KM , lahko več seveda samo neuradno, bistvene velike hitrosti z povečanjem moči se ne doseže zato je optimalno 30- 40 KM

Samo v razmislek. Yamaha 30-40 KM okoli 5500 eur (en števec), Yamaha 40-60 KM (dva števca) 6190 eur.
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Pe Okt 06, 2017 22:47

Štertaktniki nimajo za burek :)
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Pe Okt 06, 2017 22:49

Točno tako AEgir. Pri štartu že, pri končni pa sigurno ne.
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » So Okt 07, 2017 00:12

Odvisno, jaz sem hondo 90 na podobnem čolnu letos v končni kr lepo scat peljal pa sm mislil, da ne bo tako z lahkoto šlo. Lahko pa seveda da je pač glih taka kombinacija, da ni šlo več k ene 35mph.

Je pa sigurno odvisno od tega kakšno glavo ima 4 taktnik. če je dohc pol ma rad visoke obrate, sohc ne tolk..
NOVI FOSIL
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » So Okt 07, 2017 06:31

:shock:
Zdaj ste pa začeli buče prodajat, kdo koga.
Za hitrost plovila je najbolj pomeben trup, teža, in konjske moči na plovilu.

Vse ostalo je otroško prepucavanje :!:

Kar pomeni, da če na enak čoln daš različne motorje, pravilno nastavljene elise, boš dosegal podobne rezultate.
Tu ne smemo zanemariti težo motorja glede na konjsko moč.

Seveda nianse vedno obstajajo.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost