Živjo,
je mogoče kdo od vas že imel stik z njimi oziroma kakšne so vaše izkušnje?
Včeraj sem videl po televiziji, da naj bi nabavili novo plovilo za reševanje v našem obalnem pasu.
Je klic enak tako kot na kopnem na številki 112 in 113 v primeru, da opazim požar na plovilu, da je kdo utopljen, ipd...?
Sprašujem, ker sem namreč začetnik v teh vodah.
Hvala za odgovore in pojasnila
Intervencijska plovila
Moderatorji: moderator2, moderator
Re: Intervencijska plovila
Malo jih boš videl na morju, še posebej v slabem vremenu. Za reševanje niti nimajo usposobljenega kadra.
Čoln so kupili, ker je nekdo s tem zaslužil in bo služil tudi v bodoče!
.
Od kje ti ta informacija?
Daj obrazloži prosim.
.
Bavarko napisal/-a:Malo jih boš videl na morju, še posebej v slabem vremenu. Za reševanje niti nimajo usposobljenega kadra.
Od kje ti ta informacija?
Daj obrazloži prosim.
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Nebi razlagal.
Lahko pa sam vprašaš na luški kapetaniji kdo je pri njih usposobljen kot upravljalec plovila v ekstremnih razmerah, kdo kot reševalalec in kakšne izpite imajo za sabo.
Lahko pa sam vprašaš na luški kapetaniji kdo je pri njih usposobljen kot upravljalec plovila v ekstremnih razmerah, kdo kot reševalalec in kakšne izpite imajo za sabo.
Tisti nov gumon od kapetanije je baje stal 600.000€...kaj je tolko vreden? Ali je tako da nekdo sluzi?
ne služi nobeden,temu se reče da si razdelijo razliko,nekaj dajo tudi v dobrodelne namene npr vzdrževanje za 60000€ na leto,kot je nekdo napisal navtika je drag šport.še posebej reševanje osebnih proračunov,npr drag avto,denar za ljubice sicer ni vse v denarju so tudi zlato,nafta in dragi kamni.
Članek v Regional obala:
http://www.regionalobala.si/novica/ljud ... rstvo-foto
Še bolj zanimivi so komentarji.
http://www.regionalobala.si/novica/ljud ... rstvo-foto
Še bolj zanimivi so komentarji.
Ja, legendarni P111 pa naj bi uradno končal na dražbi, v resnici pa je razkosan.
Tudi meni se zdijo omenjena plovila bolj šminka kot kaj drugega, saj nimamo tako dolge in ogromne morske površine, po drugi strani pa jih bolj videvam ob spremstvih in prezentacijah.
Tudi meni se zdijo omenjena plovila bolj šminka kot kaj drugega, saj nimamo tako dolge in ogromne morske površine, po drugi strani pa jih bolj videvam ob spremstvih in prezentacijah.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost