Prva pomoč
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Prva pomoč
Imam barko ki ji moram podaljšati tehnični gledam spisek stvari in je pri prvi pomoči tok stvari de popi...od antibiotikov... ima kdo to zadevo za posodit morda?LP Iztok
Re: Prva pomoč
A si šu v lekarno namesto v kapitanijo?
Brez heca. Kje pa to zahtevajo? A so res prašal po antibiotikih, al ti sam to predvidevaš?
Brez heca. Kje pa to zahtevajo? A so res prašal po antibiotikih, al ti sam to predvidevaš?
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
tam Pravilnik o brodicama članak 36 poglej prjatu...
Pa hočjo poln knjig pa ...ma u...
Pa hočjo poln knjig pa ...ma u...
Nekaterim je že žal, radi izpisa iz domačega vpisnika čolnov 
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
Zadnji peljar, najnovejse karte, pozarno sekiro, da potopis barko, ce zagori, bakle, rakete, rezervno rudo, sidra, strike, vesla, jopici, pas za zvezat se na barki,.......sam pa ni vprasal, ce se barka drzi na vodi. Bla je na suhem, ko so delali pregled. Izgledalo pa je takole: kapetan sedi na kamp stolu v senci pod barko, na mizi hladno pivo, cita seznam in sprasuje. Jaz dobre tri metre nad njim, pri vsakem vprasanju pogledam v kabino ali predal in recem MAM! Na kocu rece, naj mu pokazem sidro, tamo na pramcu. Dobro. Sada mora da ide, jer se mu zuri. Popije se dve pive (se sreca, da ni "mama, samo ena je" in gre
Kakor kje in kakor kdo.
Kakor kje in kakor kdo.
Joško ni ni
Polanc, kateri seznam gledaš? Katero področje plovbe imaš?
Jaz gledam tega
https://www.seamasterclass.com.hr/oprem ... e-potrebe/
Jaz gledam tega
https://www.seamasterclass.com.hr/oprem ... e-potrebe/
Ja tam čamci za osobne namjene na strani ministerstvaPa na tvojem linku piše da je pregled na 4 leta???Naj bi bil na 5 al?
Ma saj imamo to vse in še več na barki. Edino gas aparatu je potekel rok.
Zanimivo za nekatere kategorije rakete niso več obvezna oprema. Verjetno zaradi požarov?
Ja, na pet let mam registracijo.
Zanimivo za nekatere kategorije rakete niso več obvezna oprema. Verjetno zaradi požarov?
Ja, na pet let mam registracijo.
http://www.crs.hr/Portals/0/docs/hrv/br ... j.%202.pdf
Ne najdem pa spiska zdravil. Polanc, kje to piše, daj pripopaj spisek tu....
Ne najdem pa spiska zdravil. Polanc, kje to piše, daj pripopaj spisek tu....
Pa ne prestavim barke iz SLO registra... Da se odrečem Banovim uslugam???

A ni kao HR registracija trajna? Sej pol če moraš na 5 let delat tehnični je isti kurac kot SLO.... al pa še slabše...
Veter v laseh, travarca v zobeh 
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Jaz sem imel trajno reg. barka 8,5m in sedaj sem jo izbrisal iz hr. registra, ravno včeraj sem imel pregled, vse ok, sedaj pa gre pod slo. zastavo, piran, ker je zame tako bolje. Pa da ne grem iz teme, tudi navtično prvo pomoč sem moral imet novo 
Jaz sem za zadnje podaljšanje registracije kupil kar avtomobilsko prvo pomoč (ki je poceni) in obdržal komplet navtične prve pomoči, ki ji je sicer potekel rok.
Čeprav ima navtična nekaj več robe notri sem nekako prišel skozi, ker je preglednik zgleda videl dovolj logike v tem, da imam na barki novo sterilno robo, stara pa tudi ni izgledala niti malo načeta od vlage. Je pa res, da imam poleg obvezne prve pomoči na barki še precej medicinskih zadev (zdravil in opreme). Morda je bilo to odločilno.
Aja, Slovenska zastava, barka pa nad 12m, torej je pregled opravil klasifikacijski zavod in ne kapetanija.
Pregled je sicer bil kar zahteven (več kot 2 uri časa si je vzel in zlezel v vsako luknjo na barki in gledal vse od pripon (predvsem pritrdišča) do stanja krmila in stanja vijakov kobilice, morebitne korozije jambora, pa trup, palubo, okna, spoje, skoznike in ventilie, stanje plinske napeljave, datume gasilnih aparatov, seveda datume raket in datum baterije na EPIRBu .... ni, da ni.
Sem na koncu samo še čakal, če bo šel še pod vodo in na vrh jambora...
Čeprav ima navtična nekaj več robe notri sem nekako prišel skozi, ker je preglednik zgleda videl dovolj logike v tem, da imam na barki novo sterilno robo, stara pa tudi ni izgledala niti malo načeta od vlage. Je pa res, da imam poleg obvezne prve pomoči na barki še precej medicinskih zadev (zdravil in opreme). Morda je bilo to odločilno.
Aja, Slovenska zastava, barka pa nad 12m, torej je pregled opravil klasifikacijski zavod in ne kapetanija.
Pregled je sicer bil kar zahteven (več kot 2 uri časa si je vzel in zlezel v vsako luknjo na barki in gledal vse od pripon (predvsem pritrdišča) do stanja krmila in stanja vijakov kobilice, morebitne korozije jambora, pa trup, palubo, okna, spoje, skoznike in ventilie, stanje plinske napeljave, datume gasilnih aparatov, seveda datume raket in datum baterije na EPIRBu .... ni, da ni.
Sem na koncu samo še čakal, če bo šel še pod vodo in na vrh jambora...
Lep pozdrav, Tomaž.
Heron je nazaj z druge poti po svetu in že težko čakam na naslednji odhod.
Takrat se bo vrnil tudi dnevnik na: www.sailmala.com/heron
Ali občasno blog v Angleščini na: www.heronsailing.blogspot.com/
Heron je nazaj z druge poti po svetu in že težko čakam na naslednji odhod.
Takrat se bo vrnil tudi dnevnik na: www.sailmala.com/heron
Ali občasno blog v Angleščini na: www.heronsailing.blogspot.com/
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov