Prenova adriatic 790
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Re: Prenova adriatic 790
V kolikor imaš možnost vgradit črni tank predlagam in klasični wc (ročni ali električni) predlagam, da ga vgradiš. Škatlo z drekom sem samo enkrat pri prejšnji barki vozil s sabo pa sem kmalu pustil vse skupaj doma. Sedaj imam klasični ročni wc, kjer lahko preklapljam med črnim tankom in direktnim izpustom. Načeloma črni tank ni nujno potreben vendar pride kar prav če te pritisne na tavelko potrebo sredi belega dne, barka pa je obkrožena z kopalci. Prav tako pride prav sredi noči v marini, da se ni treba sprehajat ob dveh ponoči do wc-ja.
Veter v laseh, travarca v zobeh 
Dragi morjeplovci,
en kratek update prenove Olive. Kar nekaj stvari z originalnega seznama sem že prečrtal, nekaj jih je seveda še ostalo za prihodnje sezone.
Na kratko: podaljšali smo krmo z novo krmno stopnico, naredili vrata na stopnico, dodali hardtop, namestili novo tendo, zamenjali stranska stekla, vgradili hladilnik, namesto nožne črpalke za vodo imamo električno, novo oblazinjenje znotraj, pa seveda sto drugih manjših del.
Zdaj me čaka posodobitev elektrike (solarna celica, priklop na 220V), pa prenova kuhinj(ic)e, zamenjava sidrne verige (sidro sem že zamenjal - hvala Kremni) in še veliko drugega. Seznam se daljša, denarnica pa tanjša.
Aja, še glede WC-ja; na barki je (še zapakiran) kemični WC - z ženo sva sklenila kompromis, da se tega lotiva drugo sezono.
Pa še nekaj: kje se dobi Morjeplovska zastavica? Ta menda mora biti na barki?
Blaž
Še nekaj slik "prej":

in "potem":

en kratek update prenove Olive. Kar nekaj stvari z originalnega seznama sem že prečrtal, nekaj jih je seveda še ostalo za prihodnje sezone.
Na kratko: podaljšali smo krmo z novo krmno stopnico, naredili vrata na stopnico, dodali hardtop, namestili novo tendo, zamenjali stranska stekla, vgradili hladilnik, namesto nožne črpalke za vodo imamo električno, novo oblazinjenje znotraj, pa seveda sto drugih manjših del.
Zdaj me čaka posodobitev elektrike (solarna celica, priklop na 220V), pa prenova kuhinj(ic)e, zamenjava sidrne verige (sidro sem že zamenjal - hvala Kremni) in še veliko drugega. Seznam se daljša, denarnica pa tanjša.
Aja, še glede WC-ja; na barki je (še zapakiran) kemični WC - z ženo sva sklenila kompromis, da se tega lotiva drugo sezono.
Pa še nekaj: kje se dobi Morjeplovska zastavica? Ta menda mora biti na barki?
Blaž
Še nekaj slik "prej":

in "potem":

pblaz napisal/-a:Aja, še glede WC-ja; na barki je (še zapakiran) kemični WC - z ženo sva sklenila kompromis, da se tega lotiva drugo sezono.
No pol le ni bil tako škodoželjen nasvet
Zelo lepa barka in cool avto za vleko.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
-
Daki
Res je lepa barka. Bravo
Za zastavico pa kontaktiraj admina (Sandi).
Za zastavico pa kontaktiraj admina (Sandi).
Fajn barka kolk je pa široka verjetno je nisi pripeljal v slo si dol na hrvaškem obnavljal.
en mrzu špric, še raje en knc terana in ena feta pršuta, na zdravje morjeplovci
Barka je bila 30 let na slovenski obali, potem pa sem jo januarja - po cesti - pripeljal v okolico Pulja, k mojstru, ki je naredil krmno ploščad, hardtop in še nekatere druge stvari.
Iz Izole v Pulj je šla barka po cesti, ampak zaradi 2,9 metra širine je rabila "spremstvo". Ni bilo zastonj, a drugače takrat - na hitro - ni šlo.
Zdaj pa je doma v Volmah.
To je to.
Blaž
Iz Izole v Pulj je šla barka po cesti, ampak zaradi 2,9 metra širine je rabila "spremstvo". Ni bilo zastonj, a drugače takrat - na hitro - ni šlo.
Zdaj pa je doma v Volmah.
To je to.
Blaž
Čestitke za lepo poštimano barko. Z tako barko malce starejšega letnika in enako močjo motorja sem leta 97. začel nabirati morjeplovske izkušnje. Ni bila moja me je pa že takrat čisto prevzela. 20 let sem imel od gumenjaka, fishermana do večjega potovalnega gliserja pa me je vedno vleklo nazaj k Adriji. Vem kaj si kupil zato naj ti lepo služi saj je to čudovit čoln za res aktivno preživljanje dopusta na morju. Tudi meni so se za zadnji božič izšle karte in od takrat v mojem vpisnem listu piše, da sem lastnik Adrie 800. Praktično identična barka le da ima moja kabino zaprto tvoja ne, kar je včasih celo bolje. Je pa zanimivo, da starejša Adria lahko prevaža 8 oseb novejša pa le 6. Osebno me sicer ne moti, ker nikoli ne zapolnim kvote z max. številom oseb, ki so vpisane v vpisnem listu.
Uživajte na polno!
Uživajte na polno!
Pozejdon,
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Hvala - bomo se potrudili uživati.
Je pa tole "ongoing project". Ali, kot mi je rekel mojster za plastiko: "kod barke nikad nisi gospodar, uvijek si sluga" ...
LP
Je pa tole "ongoing project". Ali, kot mi je rekel mojster za plastiko: "kod barke nikad nisi gospodar, uvijek si sluga" ...
LP
Material za podpis 
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Kolikšna je potovalna hitrost take barke?
Sem bolj v jadrnicah drugače ...
Sem bolj v jadrnicah drugače ...
Z izpodrivnim trupom in gredljem ter z dizelskimi 42 KM (motor: Craftsman Marine oz. Mitsubishi) "leti" največ 8 vozlov - pri 3000 motornih vrtljajih. Če jih zmanjšaš na 2000, gre 6,5 do 7 vozlov - torej ne izgubiš veliko hitrosti, izgubiš pa veliko hrupa.
Tam do 2000 vrtljajev se motor - po posluhu - nekako najbolje počuti, zato tako tudi plujem. Natančne porabe še nisem izmeril, a ni prav velika.
Skratka, s tako barko moraš slediti načelu "pot je cilj", sicer boš razočaran. Podobno kot pri jadrnici, le da tam lahko občasno izkoristiš dober veter in nagnjeno potegneš malo hitreje.
Meni taka navtika paše; v preteklosti sem se dovolj nadivjal z gliserji.
Blaž
Tam do 2000 vrtljajev se motor - po posluhu - nekako najbolje počuti, zato tako tudi plujem. Natančne porabe še nisem izmeril, a ni prav velika.
Skratka, s tako barko moraš slediti načelu "pot je cilj", sicer boš razočaran. Podobno kot pri jadrnici, le da tam lahko občasno izkoristiš dober veter in nagnjeno potegneš malo hitreje.
Meni taka navtika paše; v preteklosti sem se dovolj nadivjal z gliserji.
Blaž
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
O ja, lepo si jo podaljšal, trup in ploščad.Sedaj je že skoraj Adrija 850
Tudi jaz sem pred dvema letoma naredil isto na svoji Areni 740.Pridibil sem dober bunker na ploščadi, ker sem vgradil še pokrov z odpiranjem na eni strani, na drugi pa okrogel odpiralni pokrov fi 200.Tako da imam dostop v notranjost z obeh strani platforme.WC z macerratorjem in direkt v morje pod trupom barke.Enkrat smo testirali kako izgleda izpust podnevi, sicer ne v marini.Ena je šla po jutranji kavi na potrebo, komisija pa na ogled, kaj bo.Macerator odlično opravil svoje poslanstvo.Izpod barke je prišla le malce bolj motna voda, nobenega papirja ali opaznih delcev blata.Res pa da si tega v marini raje ne privošči.Ne rečem ponoči, podnevi pa ne.Potovalno imaš kot jaz, pri 2100 obr.7 knot, motor 60KM, prop.18/17pich štirikraki.
mašinfirer
Habibi, ja, tale WC z direktnim izpustom in maceratorjem imam tudi jaz v načrtu za prihodnjo sezono.
Zdaj, ko smo - na moje veliko olajšanje - ugotovili, da je ozka WC kabinica dovolj široka, da spakiramo naše riti (vzvratno, seveda) skozi vrata, mi ne bo treba žagati in podirati notranjosti za razširjanje WC kabine. Žena bo zadovoljna, jaz pa malo manj v pufih, kot bi bil, če bi se moral lotiti kabine. Sem že imel mizarja na barki, pa se je držal za brado in rekel: "Možno je vse, samo ne vem, če se vam splača ..."
LP
Zdaj, ko smo - na moje veliko olajšanje - ugotovili, da je ozka WC kabinica dovolj široka, da spakiramo naše riti (vzvratno, seveda) skozi vrata, mi ne bo treba žagati in podirati notranjosti za razširjanje WC kabine. Žena bo zadovoljna, jaz pa malo manj v pufih, kot bi bil, če bi se moral lotiti kabine. Sem že imel mizarja na barki, pa se je držal za brado in rekel: "Možno je vse, samo ne vem, če se vam splača ..."
LP
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Ha ha, nisi edini na rikvercu, tud pri meni je isto
Mal se pa že splača potrudit, je tud ceneje. 
mašinfirer
WC mogoče zdaj res zgleda majhen a bo šlo. Preverjeno, ker sam nisem majhen in ne pri ožjih. Sploh potem, ko bo notri mornarski in ne kemični se bo prostor odprl. Je pa res, da se rikverc najlažje parkira rit na školjko že ko štartaš iz kabine. Motit ne sme nobenega saj ste na barki sami domači
. Sam imam trenutno vgrajenega ročnega ker je bil namontiran že ob nakupu in dokler bo delal bo notri nato ga zamenjam za el. z maceratorjem. Na prejšnjem sem ga imel in je čisto druga pesem kot pa ročno pumpanje in praznenje.
Pozejdon,
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov