Pomorske nezgode na Jadranu
Moderatorji: moderator2, moderator
Re: Pomorske nezgode na Jadranu
Češka jadrnica 170 metrov globoko
https://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/sibenik/clanak/id/549140/jezivi-misterij-potonule-ceske-jedrilice-jesu-li-na-dnu-mora-kod-zirja-i-clanovi-posade-intenzivnu-istragu-otezava-dubina-od-cak-170-metara-na-kojoj-se-nalazi-12-metarski-brod
https://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/sibenik/clanak/id/549140/jezivi-misterij-potonule-ceske-jedrilice-jesu-li-na-dnu-mora-kod-zirja-i-clanovi-posade-intenzivnu-istragu-otezava-dubina-od-cak-170-metara-na-kojoj-se-nalazi-12-metarski-brod
Konec koncev, morje, vendarle, odkrije vsako napako!
Kar se tiče zavarovalnice, je najbolje barko potopit na takšno globino, ker je od tam ne bo nihče dvigoval in ugotavljal vzrokov potopitve. Upam samo, da ni nikogar v kabini.
Pozdravljeni,
tole barko sem v soboto "nasel" na vzhodni strani Kamenjaka, malo visje od Uvale skokovica...
morda kdo kaj vec ve? Menda v petek ni bilo tako divje v Medulinu...
Lp, Dejan

tole barko sem v soboto "nasel" na vzhodni strani Kamenjaka, malo visje od Uvale skokovica...
Lp, Dejan

Je odpru okno da se prezraci 
dedeha napisal/-a:Pozdravljeni,
Lp, Dejan
V tešareli je bilo v petek kar divje... lp
No še tu delim to fotografijo...nisem videl da obstaja ta tema.
V Nerezinah je proti večeru nasedla ta barkica. Nekateri so rekli, da je mel tehnične teževe drugi, da je prišel ob plimi in ni imel težav, ko je šel je bla pa oseka.

V Nerezinah je proti večeru nasedla ta barkica. Nekateri so rekli, da je mel tehnične teževe drugi, da je prišel ob plimi in ni imel težav, ko je šel je bla pa oseka.

--- Lenuhec.si ---
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Definitivno ni pogledal kart predno je vplul. Temu bi v letalstvu rekli "controlled flight to terrain".
V kolikor je bilo slabo vreme...
V slabem vremenu nikoli ne pluješ vzporedno in preblizu obale kajti veter te takoj lahko zanese na obalo. Nimaš manevrskega prostora. Vedno se pluje na varni oddaljenosti od obale, da v primeru sile spustiš sidro in rešiš situacijo.
Če je prišel ob plimi...
Ne glede na stanje morja ni preveril na kartah vplutja!
Za tako nasedanje je nima nobenega opravičila. Vsaka šola nekaj stane. No njega bo kar nekaj.
Kako je ima barke ? Malce mi je znana.
V kolikor je bilo slabo vreme...
V slabem vremenu nikoli ne pluješ vzporedno in preblizu obale kajti veter te takoj lahko zanese na obalo. Nimaš manevrskega prostora. Vedno se pluje na varni oddaljenosti od obale, da v primeru sile spustiš sidro in rešiš situacijo.
Če je prišel ob plimi...
Ne glede na stanje morja ni preveril na kartah vplutja!
Za tako nasedanje je nima nobenega opravičila. Vsaka šola nekaj stane. No njega bo kar nekaj.
V tem delu Nerezin ni priporočljivo pluti blizu obale. Pod gladino je ogromno štrlečih skal, tako de se ne čudim nesrečniku.
Ko ti "navigacija zapiska" je že prepozno.
Ko ti "navigacija zapiska" je že prepozno.
- Nikola T.
- Admiral
- Kontakt:
Tudi brez navigacije zgolj s pomočjo papirnate karte se to ne sme pripetiti !
Vprašajte se sami. Ali kdo od vas vpluje v neznano luko ali zaliv brez, da bi prej pogledal na karto ?
No kdor tega ne stori zame ni noben nesrečnik ampak največji bedak !
To ni nobena nesreča, to je čista malomarnost.
Upam, da se iz tega primera poleg lastnika plovila naučite tudi tisti s plovili majhnega ugreza.
Vprašajte se sami. Ali kdo od vas vpluje v neznano luko ali zaliv brez, da bi prej pogledal na karto ?
No kdor tega ne stori zame ni noben nesrečnik ampak največji bedak !
To ni nobena nesreča, to je čista malomarnost.
Upam, da se iz tega primera poleg lastnika plovila naučite tudi tisti s plovili majhnega ugreza.
Nikola T. napisal/-a:
Ni blo videt imena, je bla pa mislim da nemška zastava
--- Lenuhec.si ---
Ojla nevem če spada sem kaj je pa tista jadrnica ki je na obali prevrnjena v strunjanskem zalivu oz tam kjer je školščišče, od kje jo jo prineslo.
en mrzu špric, še raje en knc terana in ena feta pršuta, na zdravje morjeplovci
moji dragi gospodje to barko je vozil 82 let star Nemec,v Nerezine je vplul,menda neštetokrat,po ženinih besedah je za trenutek pozabil kje je in je nasedel,barka je bila ravna,ker je nasedla samo na premcu,isti dan so jo poskusili rešit vendar se ni premaknila,zato so ponudili da pripluje iz Lošinja velika barka,ki ga bo potegnila in povedali so,da to stane 1500€ vendar je odklonil,ponoči ko je voda padla se je barka nagnila in voda je pritekla vanjo skozi vrata,rešili so jo drugi dan,reševali sta dve posadki sea helpa in potapljači,izpraznili so vodo potem se je barka z prihodom morja izravnala,podložili so dve zračni blazini in barka je zaplula.Barka ni imela luknje in tudi motorji so vžgali.Seahelp je računal 10000€ menda je pokrila zavarovalnica.kar se skiperja tiče je res žilav še po ravnem težko hodi oz ga mora žena podpirat,meni sta se zdela carja,oz je zajebal pri 82 letih
lepa statistika
lepa statistika
10000 eur ali 1000 eur seahelp?
- Nikola T.
- Admiral
- Kontakt:
Zadnje, kar bi klical je Seahelp !!!
Ko so v enem primeru jadrnico še bolj poškodovali (zlomili jambor zaradi nestrokovnega in nasilnega odsukavanja !?) kot je bila predno so prišli, so jo samo odkurili iz Silbe. Ko so se zadeve zakomplicirale ni nihče nič vedel ne videl ne slišal o kakšnemu Seahelpu kot da jih sploh ni bilo tam. Baje pa jih je poklical celo sam Kapetan s Silbe in obenem lastniku grozil z visoko kaznijo, če jo oni takoj ne odsukajo !?!? Čisto po piratsko !!
Ko so v enem primeru jadrnico še bolj poškodovali (zlomili jambor zaradi nestrokovnega in nasilnega odsukavanja !?) kot je bila predno so prišli, so jo samo odkurili iz Silbe. Ko so se zadeve zakomplicirale ni nihče nič vedel ne videl ne slišal o kakšnemu Seahelpu kot da jih sploh ni bilo tam. Baje pa jih je poklical celo sam Kapetan s Silbe in obenem lastniku grozil z visoko kaznijo, če jo oni takoj ne odsukajo !?!? Čisto po piratsko !!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost