Nakup plovila iz Italije
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Re: Nakup plovila iz Italije
Bonaparte, jaz sem šel takoj gledat cene bark, ki so mi zanimive iz Naapolija...Če je to res, mi boš dal kontakt, ko bom menjaval čoln:))
Samo brez nakazovanja are po wester unionu ali kaj podobnega.
Gotovina v žep. Kupoprodajno pogodbo ko vam overjeno notarsko izroči se da denar iz roke v roko.
Viber, video klic, da se vidita, da se spoznata se spreden se gre dol.
Eni prodajalci ne verjamejo da bo nekdo prepotoval 1.000km da pride po barko. Tako kot jaz nebi, verjel da me kliče Borat iz Tađikistana da bi kupil moj avto.
Zato jaz vedno napisem na papir datum, ime modela barke ki me zanima dam kupnino na papir v gotovini in slikam ter posljem sliko, da vidi prodajalec, da ne nakkadam. Je takoj zainteresiran za kupčijo.
Tudi ko pisete ali klicete obvezno povejte da ste iz Slovenije ali Hrvaske, ker v Italiji je ogromno spletnih prevar in ce mislijo da ste iz afrike (ker ne znate tekoce italiansko) vam sploh ne odgovorijo.
Gotovina v žep. Kupoprodajno pogodbo ko vam overjeno notarsko izroči se da denar iz roke v roko.
Viber, video klic, da se vidita, da se spoznata se spreden se gre dol.
Eni prodajalci ne verjamejo da bo nekdo prepotoval 1.000km da pride po barko. Tako kot jaz nebi, verjel da me kliče Borat iz Tađikistana da bi kupil moj avto.
Zato jaz vedno napisem na papir datum, ime modela barke ki me zanima dam kupnino na papir v gotovini in slikam ter posljem sliko, da vidi prodajalec, da ne nakkadam. Je takoj zainteresiran za kupčijo.
Tudi ko pisete ali klicete obvezno povejte da ste iz Slovenije ali Hrvaske, ker v Italiji je ogromno spletnih prevar in ce mislijo da ste iz afrike (ker ne znate tekoce italiansko) vam sploh ne odgovorijo.
Kar koli delaš, naredi kvalitetno ali se pa raje sploh ne loti.
Video test sider: https://www.youtube.com/channel/UC_cYNza74BYYsuOjhmAHAdA/videos?shelf_id=0&view=0&sort=dd
Video test sider: https://www.youtube.com/channel/UC_cYNza74BYYsuOjhmAHAdA/videos?shelf_id=0&view=0&sort=dd
Ne moreš na gotovino kupovat ker noben noče več kot 1000-2000€ na roke sprejet.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
AEgir napisal/-a:Ne moreš na gotovino kupovat ker noben noče več kot 1000-2000€ na roke sprejet.
Ma ni res....jaz motorje vedno placeval v keš...pa to nad 5k...nikoli imel problem
Meni je prodajalec zahteval le gotovino in to le v bankovcih manjših od 200eur. Ker v Italiji zapisujejo kdo je prinesel na banko bankovce od 200 in 500eur.
Bank transfer je problem, ker traja nekaj časa, da denar prispe, kaj jaz vem, kje bo prodajalec čez par dni, ko denar prispe. Če ne bo vmes prodal barke še komu drugemu.
Bank transfer je problem, ker traja nekaj časa, da denar prispe, kaj jaz vem, kje bo prodajalec čez par dni, ko denar prispe. Če ne bo vmes prodal barke še komu drugemu.
Bonaparte napisal/-a:Meni je prodajalec zahteval le gotovino in to le v bankovcih manjših od 200eur. Ker v Italiji zapisujejo kdo je prinesel na banko bankovce od 200 in 500eur.
Lahko pa tudi drugace
-
darkojakob
- Kontraadmiral
Povem iz prve roke, ker sem tudi sam mislil kupiti čoln v Italiji. Preštudiral mnoge variante in najboljša je, da na banki se izvede kot nakazilo. Če se takoj zjutraj to naredi in seveda poveš da je nujno, imajo v Italiji okoli 11:00 ure že na računu. Strošek minimalen 8 ali 9 € 
-
darkojakob
- Kontraadmiral
Lahko pa povem, da je zahteval samo aro v gotovini, drugo vse preko banke.
Clovek kot clovek...nima veze ce je domac ali tujec...
Kolko domacih sem videl “zaupam ker sem doma”....
Vprašanje: kupujem avto doma....placam (pa do pogodbe nisem se lastnik)...nakazes in tip spizdi? Ali trdi da ni nic dobil? Kako bos dokazal?
Tako da odvisno na koga naletis...
Kolko domacih sem videl “zaupam ker sem doma”....
Vprašanje: kupujem avto doma....placam (pa do pogodbe nisem se lastnik)...nakazes in tip spizdi? Ali trdi da ni nic dobil? Kako bos dokazal?
Tako da odvisno na koga naletis...
Lahko te nategnejo kot vola na vse načine.
Poznam fanta, poštenvdečko, kmet. Imajo veliko oljatno doma, dobro finančno stoječi. Je sel kupit za oceta terenca v italijo v bmw salon.
Oglas je videl na internetu.
Prisel na dvorisce, pogledal avto. Prodajalec mu je rekel, da mora na nujen sestanek da mora it. Da naj premisli in ce mu bo avto vsec, naj ga poklice. Ta ga poklice in rece da bo avto vzel.
Prodajalec mu pripravi pogodbo in mu da predracun. Fant nakaze denar na trr. Pride pred salon kjer ga pocaka na dvoriscu avto in postenpljan racun. Zal je bilo ze pozno in ni mogel vec narediti preizkusenj. Za ne cakat in spat v avtu do naslednjega dne da od svojega starega avta tablice na avto in se odpelje domov. Na cestnini ga policija ustavi in ugotovi da je avto ukraden. Prespi na policiji in drugi dan gredo skupaj s policijo v bmw salo. Ugotovijo da oseba s kravato s katero se je on srecal na dvoriscu salona nikoli ni delala v salonu in jo nobeden ne pozna (bmw salon v Milanu je velik kot btc).
Ugotovijo da trr ni od salona ampak odprt na podobno ime z ponarejeno osebno izkaznico in isti dan zaprt kot je on najazal 50.000€.
To da je imel na avtu lazne tablice ga je drago stalo, dva meseca pripora, dokler niso vse preverili in ugotovili da je fant žrtev. Mislili so, da je vedel da je avto ukraden in da ga je zato vozil na druge tablice.
In se to je imel srečo, da je ista odeba na isti nacin ogoljufala se enega ta cas ko je bil on priprt.
Starsi so porabili za odvetnike se dodatnih 20.000€.
V Italiji ce ukrades avto dobis pogojno. “Si bil brez denarja in si bil lacen in prisiljen”
Ce pa si kupil ukraden avto pa dobis minimalno tri leta zapora. Ker te tretirajo da imas zadosti denarja za normalno zivljenje ampak si hudoben in financiras razvoj kriminala.
Poznam fanta, poštenvdečko, kmet. Imajo veliko oljatno doma, dobro finančno stoječi. Je sel kupit za oceta terenca v italijo v bmw salon.
Oglas je videl na internetu.
Prisel na dvorisce, pogledal avto. Prodajalec mu je rekel, da mora na nujen sestanek da mora it. Da naj premisli in ce mu bo avto vsec, naj ga poklice. Ta ga poklice in rece da bo avto vzel.
Prodajalec mu pripravi pogodbo in mu da predracun. Fant nakaze denar na trr. Pride pred salon kjer ga pocaka na dvoriscu avto in postenpljan racun. Zal je bilo ze pozno in ni mogel vec narediti preizkusenj. Za ne cakat in spat v avtu do naslednjega dne da od svojega starega avta tablice na avto in se odpelje domov. Na cestnini ga policija ustavi in ugotovi da je avto ukraden. Prespi na policiji in drugi dan gredo skupaj s policijo v bmw salo. Ugotovijo da oseba s kravato s katero se je on srecal na dvoriscu salona nikoli ni delala v salonu in jo nobeden ne pozna (bmw salon v Milanu je velik kot btc).
Ugotovijo da trr ni od salona ampak odprt na podobno ime z ponarejeno osebno izkaznico in isti dan zaprt kot je on najazal 50.000€.
To da je imel na avtu lazne tablice ga je drago stalo, dva meseca pripora, dokler niso vse preverili in ugotovili da je fant žrtev. Mislili so, da je vedel da je avto ukraden in da ga je zato vozil na druge tablice.
In se to je imel srečo, da je ista odeba na isti nacin ogoljufala se enega ta cas ko je bil on priprt.
Starsi so porabili za odvetnike se dodatnih 20.000€.
V Italiji ce ukrades avto dobis pogojno. “Si bil brez denarja in si bil lacen in prisiljen”
Ce pa si kupil ukraden avto pa dobis minimalno tri leta zapora. Ker te tretirajo da imas zadosti denarja za normalno zivljenje ampak si hudoben in financiras razvoj kriminala.
Za Italiane obstaja pregovor,
Italiano buono ma ladro, ruba poco ma ruba sempre.
Italian je dober ampak je lopov, krade malo ampak krade vedno
Italiano buono ma ladro, ruba poco ma ruba sempre.
Italian je dober ampak je lopov, krade malo ampak krade vedno
A zato jih tkole drajsajo s to gotovino 
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Tega se osebno najbolj bojim, da bi kupil ukraden čoln s ponarejenimi papirji. Štemplji so lahko tud od komunale, ker ne znam italijansko. 
kocka napisal/-a:Tega se osebno najbolj bojim, da bi kupil ukraden čoln s ponarejenimi papirji. Štemplji so lahko tud od komunale, ker ne znam italijansko.
Zato obstajajo posredniki, podjetja.....jih placas in zrihtajo vse kar ces. Verjemi da ti ga registrirajo v slo tudi brez papirjev (dovolj samo zadnja zavarovalna polica)....
Lahko še jaz napišem mojo izkušnjo z nakupom plovila v Italiji. Čoln sem dobil na subito.it, nahajal se je na otoku Elba. Kontaktiral sem lastnika in mu povedal, da pridem pogledat čoln. Po temeljitu pregledu čolna sem se odločil za nakup. Imel sem malo problemov, ker prodajalec ni želel delati kupoprodajne overjene pogodbe saj to pri njih ni nujno, pri nas pa je, če sem hotel čoln registrirat pod slo zastavo. Na koncu je le pristal in overil pogodbo pri notarju. Kar se tiče plačila, jaz sem želel plačilo v gotovini, prodajalec pa o tem ni želel niti slišat. Gospod je direktor banke in je zahteval nakazilo na bančni račun. Nakazal sem mu celoten znesek plovila in povem vam, da 2 dni nisem ravno dobro spal. Po prejetem nakazilu sva se dobila in mi je predal vse dokumente ter overjeno pogodbo. Čoln sem šel nato iskat na Elbo in ga pripeljal domov. Bilo je precej mahinacij ampak ni mi žal in bi takoj še enkrat vse ponovil. Čoln sem dobil za dober denar, ohranjen pa kot prvi dan.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta