Mnenje o čolnu in motorju
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Re: Mnenje o čolnu in motorju
Učas je bil pretvornik kW-PS 1.36 tisto kar pa ti navajas je pa kW-BHP pac britanci majo vse po svoje (narobe)
Se pravi potem, da vsi, ki prodajajo avte in ostala prevozna sredstva pa tudi motorje za čolne, zavajajo potrošnike, ker vsi pri 103kw navajajo 140km.
lp.
lp.
Dajmo rajši človeku še kak nasvet v zvezi s čolnom ali link na kak tuj oglas in mnenje kot pa akademske debate o merah .
Pri sosedih se tudi najde kak dober deal občasno in morda lahko pomaga kdo z znanjem italijanščine.
Tole zgleda velik preskok od tistega kar smo gledali, žal pa je navedenih premalo podatkov za oceno same ponudbe
https://www.subito.it/nautica/aquamar-6 ... 796143.htm
Pri sosedih se tudi najde kak dober deal občasno in morda lahko pomaga kdo z znanjem italijanščine.
Tole zgleda velik preskok od tistega kar smo gledali, žal pa je navedenih premalo podatkov za oceno same ponudbe
https://www.subito.it/nautica/aquamar-6 ... 796143.htm
pojdi se z bikom bost!
Una prva vrjanta na njuskalo ni slab čoln vsaj po slikah
en mrzu špric, še raje en knc terana in ena feta pršuta, na zdravje morjeplovci
ja meni se zdi ok, edino zdaj sem opazil po registraciji, da je bil očitno v gospodarske namene, najverjetneje za rentanje, čeprav ur pa spet nima toliko...
Ta na drugem linku iz njuskala je prodan. Je kdo tukaj ki zna italijansko in bi na podlagi provizije našel kaj pametnega? Mi Belokranjci žal ne znamo italijansko znamo pa pit. Bi treba eno srečanje v osrčju belokranje naredit sam ne vem če bo kdo prišel
Janc... Sm da čoln ubodem
Našega člana Alesia poklič..zna taljansku ku hadič,pa še voljan je pomagati.Kak ojro tojro mu bo pa menda še tud šel u prštofl.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Tretji iz njuskala ma edini lezalno povrsino pa se ta je taka da so blazine kr u zraku 
Jaz pasuš že mam za svobodno belokransko ozemlje:)tako da ni panike ja mal poglej na subito mal za orentacijo in pol kot je napisal Polanc.
Sam povej kakšnega iščeš okvirna dolžina moč
Sam povej kakšnega iščeš okvirna dolžina moč
https://www.mornar.net/Show/boat.asp?ID=274755&title=Bellingardo%2020%20WA%20%20+%20SELVA%20YAMAHA%20100%204-Stroke
s tem si tudi v proračunu
pa ta tud ne zgleda slab
https://www.mornar.net/Show/boat.asp?ID=273504&title=Elan%2017%20CC
Kajti kot so že povedali je bolje v štartu dati malo več za dober komplet kot pa vzet nekaj kar je z ceno nekje na sredini ma se lahko pokaže potem kot dražje z raznimi popravili.
s tem si tudi v proračunu
pa ta tud ne zgleda slab
https://www.mornar.net/Show/boat.asp?ID=273504&title=Elan%2017%20CC
Kajti kot so že povedali je bolje v štartu dati malo več za dober komplet kot pa vzet nekaj kar je z ceno nekje na sredini ma se lahko pokaže potem kot dražje z raznimi popravili.
me evo....en ima že pasuš (verjetno pa nima vinojete).
Načeloma kaj želim. Želim čoln v rangu 17 feetov, kateri je primeren za dnevne izlete v povprečju 4 članske družine, občasno pa da "švercamo" še kakšna 2-3 člana na izlet. Po mojem kabine ne potrebujemo, ker spanja ne planiramo na čolnu. Pomembna nam je prostornost (zato morda fisherman sistem), normalna konjaža, da se ne cijazimu po morju in kar še najbolj pomembno....da 2-3 odrasla lahko odrinemo iz Paga v Velebitski kanal kakšno ribico ubosti in ker je tam veter malo nepredvidljiv naj bi čoln imel dobre plovne sposobnosti v srednjih valovih (mišljeno na njegovo dolžino).
Budget sem v štartu predvidel 5000€, sedaj sem na cca 9.000€, vendar ker imam zaenkrat še 2 desni roki in je zima v prihodu bi rajši vzel nekaj cenejšega pa porihtal v delavnici.
Po italijansko znam samo koga kam v rodne kraje poslati. Izredno bom hvaležen za vse predloge in tudi najden kakšen oglas.
P.S.: Drugače pa obljubim da vas povabim v SBO (svobodno belokranjsko ozemlje) na pečenega jagenjčka, da boste občutili še naše "morske" dobrote
Načeloma kaj želim. Želim čoln v rangu 17 feetov, kateri je primeren za dnevne izlete v povprečju 4 članske družine, občasno pa da "švercamo" še kakšna 2-3 člana na izlet. Po mojem kabine ne potrebujemo, ker spanja ne planiramo na čolnu. Pomembna nam je prostornost (zato morda fisherman sistem), normalna konjaža, da se ne cijazimu po morju in kar še najbolj pomembno....da 2-3 odrasla lahko odrinemo iz Paga v Velebitski kanal kakšno ribico ubosti in ker je tam veter malo nepredvidljiv naj bi čoln imel dobre plovne sposobnosti v srednjih valovih (mišljeno na njegovo dolžino).
Budget sem v štartu predvidel 5000€, sedaj sem na cca 9.000€, vendar ker imam zaenkrat še 2 desni roki in je zima v prihodu bi rajši vzel nekaj cenejšega pa porihtal v delavnici.
Po italijansko znam samo koga kam v rodne kraje poslati. Izredno bom hvaležen za vse predloge in tudi najden kakšen oglas.
P.S.: Drugače pa obljubim da vas povabim v SBO (svobodno belokranjsko ozemlje) na pečenega jagenjčka, da boste občutili še naše "morske" dobrote
Paški kolega,
tudi tole deluje ohranjeno dokaj dobro
https://www.njuskalo.hr/motorni-brodovi ... s-27373932
Prva dva zgoraj v nasvetih sem takoj preskočil ko sem videl da sta čarterski barki...Saj ne da bi bila to zaprisežena katastrofa samo iskustveno se takih plovil ravno ne pazi preveč pa tudi vložki lastnika v vzdrževanje so nemalokrat nizki na meji še delujočega. So seveda izjeme ampak tak čoln bi res moral iti gledat tako z znalcem za plastiko kot z mojstrom za motor, ki bi s seboj takoj vzel tester da pove zgodovino in servise ( vse (skoraj) se vidi na PC-ju , vsaj pri mercuriju) ....
Mojstra z testerjem vsekakor svetujem na ogled s tabo ne glede kaj poje prodajalec o urah.
Bolj kot sam čoln naj te skrbi motor. Škaf se še zrihta in najbrž ne bo puščal na dopustu, veslal pa najbrž v svoji vali ne boš :=/
tudi tole deluje ohranjeno dokaj dobro
https://www.njuskalo.hr/motorni-brodovi ... s-27373932
Prva dva zgoraj v nasvetih sem takoj preskočil ko sem videl da sta čarterski barki...Saj ne da bi bila to zaprisežena katastrofa samo iskustveno se takih plovil ravno ne pazi preveč pa tudi vložki lastnika v vzdrževanje so nemalokrat nizki na meji še delujočega. So seveda izjeme ampak tak čoln bi res moral iti gledat tako z znalcem za plastiko kot z mojstrom za motor, ki bi s seboj takoj vzel tester da pove zgodovino in servise ( vse (skoraj) se vidi na PC-ju , vsaj pri mercuriju) ....
Mojstra z testerjem vsekakor svetujem na ogled s tabo ne glede kaj poje prodajalec o urah.
Bolj kot sam čoln naj te skrbi motor. Škaf se še zrihta in najbrž ne bo puščal na dopustu, veslal pa najbrž v svoji vali ne boš :=/
pojdi se z bikom bost!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov