Yamaha ali Mercury 80 upgrade?
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Yamaha ali Mercury 80 upgrade?
Gledam rabljena plovila z omenjenimi motorji in me zanima kako je z upgradi na max moči "115km" , ker so konstrukcijsko motorji pri omenjenih proizvajalcih enaki v rangu 80-115 enaki.
Če kdo ve res iz prve roke, ker po logiki je potrebno menjati računalnik in ali se to izplača in kakšen je strošek?
Hvala
Če kdo ve res iz prve roke, ker po logiki je potrebno menjati računalnik in ali se to izplača in kakšen je strošek?
Hvala
Re: Yamaha ali Mercury 80 upgrade?
Enaki da so? Odkod ti ta podatek? Lahko da se motim ampak mislim da niso enaki.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Kaj da ne. Oba pijeta bencin in imata propeler v vodi 
Glih tako odgovori so nardil ta forum mrtev. Res sta smešna.
Drugače je mercury 80 identičen 100 in 115km modelu po bloku motorja. Vsi trije imajo 4 cilindre, 2100cc, enako težo, prestavno razmerje.
Drugo pa je sama elektronika. Sigurno bi mogel zamenjati računalnik če ne še kaj drugega. Če kupuješ novo se bolj splača kupit želeno moč in nato imaš mir.
Drugače je mercury 80 identičen 100 in 115km modelu po bloku motorja. Vsi trije imajo 4 cilindre, 2100cc, enako težo, prestavno razmerje.
Drugo pa je sama elektronika. Sigurno bi mogel zamenjati računalnik če ne še kaj drugega. Če kupuješ novo se bolj splača kupit želeno moč in nato imaš mir.
Yamaha ma isto glavo kot ford fiesta torej to je vse isto sam zamenaš tm neki računalnik pa 3 vijake in eto ga ford fiesta.
Vsi parts listi so objavljeni na internetu, vse do zadnga dela vseh motorjev je popisano tam.
Ko mene take reči zanimajo to odprem in ure in ure to primerjam in pol vem definitiven odgovor.
Tko da boats.net in litr kave in pol pridi povedat odgovor.
Lahko se pa jaz ponudim in grem skozi ta proces ampak hočem za to 100€.
Vsi parts listi so objavljeni na internetu, vse do zadnga dela vseh motorjev je popisano tam.
Ko mene take reči zanimajo to odprem in ure in ure to primerjam in pol vem definitiven odgovor.
Jaz sem pri 998 kubičnem 4 valjnem Mercury motorju kjer obstajajo 40,50 ali 60 konjska varianta z zamenjavo motorne elektronike in odstranitvijo restriktorja povečal moč iz 50 na 60 konjev,ni pa to poceni mene je prišlo okrog jurja.Če te zanima za Mercury motor pokliči Jucca nautika -gospoda Simona on bi pomoje to vedel.
AEgir napisal/-a:Yamaha ma isto glavo kot ford fiesta torej to je vse isto sam zamenaš tm neki računalnik pa 3 vijake in eto ga ford fiesta.![]()
Mojster ti bereš kaj pišeš?
Fakšne ford fieste in druge neumnosti trosiš.
Če bi rad zaslužil 100€ bo treba it delat ne pa se norca delat iz ostalih na forumu.
RokF napisal/-a:Glih tako odgovori so nardil ta forum mrtev. Res sta smešna.
Bravo o tem govorim...zanimalo me je samo če kdo kaj več ve o tem.
Viki napisal/-a:Jaz sem pri 998 kubičnem 4 valjnem Mercury motorju kjer obstajajo 40,50 ali 60 konjska varianta z zamenjavo motorne elektronike in odstranitvijo restriktorja povečal moč iz 50 na 60 konjev,ni pa to poceni mene je prišlo okrog jurja.Če te zanima za Mercury motor pokliči Jucca nautika -gospoda Simona on bi pomoje to vedel.
Hvala to poznam imam Mercurija 40/60 in je bila potrebna menjava računalnika ki pa si ga recimo v Italiji dobil že poleg motorja ob nakupu drugače pa se ga dobi za cca 500€, ravno za to me je zanimalo če je enako pri Mercury 80-115 ker imajo vsi enake bloke, težo.... podobno velja za Yamaho 80-115 kjer naj bi bil tudi blok in teža enaka.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Prvi post si napisal na tak način da se lahko razume da sta merc in yamaha med sabo identična. In preden se preveč razjeziš raje odpri boats.net kot ti je bilo svetovano. Potem boš ugotovil iz lastnih izkušenj koliko gre časa za tako ugotovitev in si izračunaj koliko je vreden tvoj čas. Vrjamem da aegir ali kdo drug v tem času lahko zasluži 100€ na kakšen drug način ki zna bit dosti bolj zabaven 
Marcel_Mastnak napisal/-a:Prvi post si napisal na tak način da se lahko razume da sta merc in yamaha med sabo identična. In preden se preveč razjeziš raje odpri boats.net kot ti je bilo svetovano. Potem boš ugotovil iz lastnih izkušenj koliko gre časa za tako ugotovitev in si izračunaj koliko je vreden tvoj čas. Vrjamem da aegir ali kdo drug v tem času lahko zasluži 100€ na kakšen drug način ki zna bit dosti bolj zabaven
Če bi bil mnenja da sta Yamaha in Mercury identična motorja bi to lahko pisal na Cicibanov forum ....sem mislil da je ta forum namenjen pomoči in širjenju informacij in ne pametovanju saj za to pa je forum tam kjer je .
Prvi post si napisal na tak način da se lahko razume da sta merc in yamaha med sabo identična. In preden se preveč razjeziš raje odpri boats.net kot ti je bilo svetovano. Potem boš ugotovil iz lastnih izkušenj koliko gre časa za tako ugotovitev in si izračunaj koliko je vreden tvoj čas. Vrjamem da aegir ali kdo drug v tem času lahko zasluži 100€ na kakšen drug način ki zna bit dosti bolj zabaven
Eh fantje če bi vi v realnosti tolk zaslužli kukr se tukaj cenite, pol najbrž nebi starih krepelc šmirglali. No morda tudi, sam bi na njih pisalo donzi al pa formula, ne pa kvarnerplastika
Xilinx Vivado HLx trainee
Mojster ti bereš kaj pišeš?
Fakšne ford fieste in druge neumnosti trosiš.
Če bi rad zaslužil 100€ bo treba it delat ne pa se norca delat iz ostalih na forumu.
Jaz sem ti povedal za kolk ti jaz povem odgovor, kaj ti bodo drugi povedal pa ne vem.
Srečno s predelavo.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Kasaudio nevem kaj tebe moja kvarnerplastika boli ki je že dolgo ne šmirglam in ne gledam več. In nevem kje si prebral da sem omenil sebe? Pa tudi če šmirglam kanu ko je to moja stvar.
Mils ti pa se potrudi bit boljši in pokaži kako tvoje znanje lahko oplemeniti forum da ne bo tolk zanič kot je po tvojem mnenju
Mils ti pa se potrudi bit boljši in pokaži kako tvoje znanje lahko oplemeniti forum da ne bo tolk zanič kot je po tvojem mnenju
Kasaudio nevem kaj tebe moja kvarnerplastika boli ki je že dolgo ne šmirglam in ne gledam več. In nevem kje si prebral da sem omenil sebe? Pa tudi če šmirglam kanu ko je to moja stvar.
Nič me ne boli in nič nimam proti tebi. Mislil sem tako na splošno in oprosti če je osebno izpadlo. Fantu ste problem identifikacije razlik med 80, 100 in 115 HP predstavili kot vesoljsko znanost za katero je potreben izjemen trud in znanje. Sigurno si je treba vzet cajt da to pogledaš, ampak pomoje v tem času še odvetnik (ki ima po mojih izkušnjah najvišjo urno postavko v naši lepi državi) ne obrne 100€.
Če imaš kosovnico, je to nekaj minut gledanja. Korektno bi bilo človeka usmerit kam naj gre iskat kosovnice oz. servisno dokumentacijo ne pa ga j...t v glavo. Saj ni iskal storitve da nekdo naredi karkoli namesto njega.
Xilinx Vivado HLx trainee
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov