Turistična taksa - pavšal
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Re: Turistična taksa - pavšal
17/18 so najbolj dražili letne pavšale, kot si nebi želeli da je kdo celo leto na barki...
Da še omenim:
-plačaš pavšal TT za stanovanje na hrvaškem za celo leto
-plačaš pavšal TT za barko za eno leto
Vsako noč spiš samo enkrat ali na barki ali v stanovanju, če pa še rečemo, da si z barko odšel nekam daleč in se ti zahoče spat na kopnem pa za isto noč plačaš TT še tretjič v nastanitvi...
Da še omenim:
-plačaš pavšal TT za stanovanje na hrvaškem za celo leto
-plačaš pavšal TT za barko za eno leto
Vsako noč spiš samo enkrat ali na barki ali v stanovanju, če pa še rečemo, da si z barko odšel nekam daleč in se ti zahoče spat na kopnem pa za isto noč plačaš TT še tretjič v nastanitvi...
Wellcraft 2600 Martinique
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
tomaz_slo napisal/-a:...kjer piše, da se TT obračunava za plovila dolžine od 7 metrov naprej.
Ma daj napiši drugič v katerem členu...
Glej člen 14, odstavek 2...
Nazadnje spremenil Nikola T., dne Sr Jun 17, 2020 21:31, skupaj popravljeno 1 krat.
A če sva dva gor, a potem 2x7m = 14m? 
Nikola T. napisal/-a:tomaz_slo napisal/-a:...kjer piše, da se TT obračunava za plovila dolžine od 7 metrov naprej.
Ma daj napiši drugič v katerem členu..., sem komaj našel med to težko berljivo zakonsko solato.
Glej člen 14, odstavek 2...
NT, saj sem napisal da je to v 14. členu
Bral sem danes tale zakon o turistični taksi.
V 14 členu jasno piše, da se turistična taksa lahko plača dnevno ali v pavšalu.
Na naši barki 3000 kun TT v enem letu niti polovično ne realiziramo, sem pa pogosto na barki za dan, dva ali tri.
Kako in komu sedaj plačevati dnevno tole turistično takso ? Ali je to možno on-line ( to vidim skoraj kot edino realno opcijo )
Če plačam pavšalno za celo leto pa ( kakor razumem zakon - 11 člen ) moram to isto takso ponovno plačati v luki navtičnega turizma /privezu/ ker mi to glede na občinski odlok lahko zaračunajo ??
Kaj res ni nikogar tu, ki bi lahko jasno povedal, kakšna je realna situacija in kako naj morjeplovci pristopamo k zadevi.
Koliko pa vas je bilo pozvanih ali kaznovanih ali opomnjenih ?
Zadeva lahko na koncu stane 500 € letno. Ne verjamem, da npr. Nemci, ki imajo barke na letnih privezih pristajajo na dvojno plačevanje TT.
Mi poteče letna v juniju, pa me res ne mika ponovno takšno preplačilo.
V 14 členu jasno piše, da se turistična taksa lahko plača dnevno ali v pavšalu.
Na naši barki 3000 kun TT v enem letu niti polovično ne realiziramo, sem pa pogosto na barki za dan, dva ali tri.
Kako in komu sedaj plačevati dnevno tole turistično takso ? Ali je to možno on-line ( to vidim skoraj kot edino realno opcijo )
Če plačam pavšalno za celo leto pa ( kakor razumem zakon - 11 člen ) moram to isto takso ponovno plačati v luki navtičnega turizma /privezu/ ker mi to glede na občinski odlok lahko zaračunajo ??
Kaj res ni nikogar tu, ki bi lahko jasno povedal, kakšna je realna situacija in kako naj morjeplovci pristopamo k zadevi.
Koliko pa vas je bilo pozvanih ali kaznovanih ali opomnjenih ?
Zadeva lahko na koncu stane 500 € letno. Ne verjamem, da npr. Nemci, ki imajo barke na letnih privezih pristajajo na dvojno plačevanje TT.
Mi poteče letna v juniju, pa me res ne mika ponovno takšno preplačilo.
kalužni mali
Jasno je to, da ni jasno kako plačati dnevno TT, ker še ni pravilnika, ki bi to urejal. V zakonu pa nikjer ne piše, da te bodo za TT 2x oskubili, če boš spal v marini. Plačati jo moraš pred izplutjem
motorni
motorni napisal/-a:Jasno je to, da ni jasno kako plačati dnevno TT, ker še ni pravilnika, ki bi to urejal. V zakonu pa nikjer ne piše, da te bodo za TT 2x oskubili, če boš spal v marini. Plačati jo moraš pred izplutjem
Dajte se najprej prepričati kaj pišete in ne pišite neumnosti. Ni pravilnika, je pa zakon, ki v 14.členu, 3.točke piše, da se TT plača na poseben račun Hrvatske turističke zajednice.
Ne piši neumnosti in daj kakšen Link na predpis, kjer piše številka računa in koliko je treba plačat na dan? Ponavadi to ureja pravilnik.
motorni
Merodajen je zakon in ne neki pravilnik. Vprašaj na Hrvaško turistično zvezo kako lahko plačaš, saj je ona odgovorna za to.
Zakon pa ti ponuja možnost plačevanja po nočitvi, oni pa so ti dolžni to omogočiti.
Zakon pa ti ponuja možnost plačevanja po nočitvi, oni pa so ti dolžni to omogočiti.
sslavc napisal/-a:Zakon pa ti ponuja možnost plačevanja po nočitvi, oni pa so ti dolžni to omogočiti.
Zdej pa ne nabijajte tja u tri piz.e. Ampak enkrat konkretno, ker virtualnih zgodbe so mal mim.
Povej mi kje, kdaj in kako si plačal takso za dnevno nocitev na plovilu.
Ker, ..., I tata bi sine.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
kr en napisal/-a:sslavc napisal/-a:Zakon pa ti ponuja možnost plačevanja po nočitvi, oni pa so ti dolžni to omogočiti.
Zdej pa ne nabijajte tja u tri piz.e. Ampak enkrat konkretno, ker virtualnih zgodbe so mal mim.![]()
Povej mi kje, kdaj in kako si plačal takso za dnevno nocitev na plovilu.
Ker, ..., I tata bi sine.
Od Hrvatske turistične zajednice sem dobil odgovor, da mi za mojo jadrnico, ki je krajša od 7 metrov, turistične takse ni potrebno plačati.
Za vaša daljša plovila pa vprašajte na Hrvatsko turistično zvezo. Meni so odgovorili še isti dan.
-
Luftar junior
Pozdravljeni,
Naj osvetlim trenutno situacijo. Tudi sam sem si prebral zakon in sem želel plačevati takso po dnevih. Prejšnji teden sem se obrnil na turistični center v Puli in so mi povedali, da za barke tega ne delajo in naj se obrnem na lučko kapetanijo. Na lučki kapetaniji pa so mi rekli, da uradno niso prejeli še nobenih navodil iz ministrstva in je trenutno vse enako kot lani. Zakon so namreč spremenili aprila letos in ker birokracija dela počasi, še ni sprememb.
Vsi ostali, ki imajo karkoli na Hrvaškem, plačujejo takso preko online sistema eVisitor. Pričakujem, da bo enako tudi za barke, ko se bodo obrnili vsi zakonski mlini. V sistem se lahko dostopa s telefonom, in se prijaviš, ko prideš na barko in odjaviš tudi. Prejmeš pa baje mesečni račun.
Ko izvem kaj več, vam javim.
Lp
Naj osvetlim trenutno situacijo. Tudi sam sem si prebral zakon in sem želel plačevati takso po dnevih. Prejšnji teden sem se obrnil na turistični center v Puli in so mi povedali, da za barke tega ne delajo in naj se obrnem na lučko kapetanijo. Na lučki kapetaniji pa so mi rekli, da uradno niso prejeli še nobenih navodil iz ministrstva in je trenutno vse enako kot lani. Zakon so namreč spremenili aprila letos in ker birokracija dela počasi, še ni sprememb.
Vsi ostali, ki imajo karkoli na Hrvaškem, plačujejo takso preko online sistema eVisitor. Pričakujem, da bo enako tudi za barke, ko se bodo obrnili vsi zakonski mlini. V sistem se lahko dostopa s telefonom, in se prijaviš, ko prideš na barko in odjaviš tudi. Prejmeš pa baje mesečni račun.
Ko izvem kaj več, vam javim.
Lp
No, to pa je konkreten odgovor.
Ampak kaj, ko letos to še zih ne bo funkcioniralo
Ampak kaj, ko letos to še zih ne bo funkcioniralo
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Zanimivo, da ne eVisitor že podpirajo vedno več držav za prijavo, Slovenije zaenkrat še ni. Sta bili pa po spominu pred parimi meseci samo dve.

Tudi e-plovilo, ki naj bi bil portal za nabavo online vinjete, je narejen na isti platformi. Imaš prav, dodajajo države, ampak počasi, nas še ni...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov