Odkriti ukradeni izvenkrmni motorji

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
DR76
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljana

Odkriti ukradeni izvenkrmni motorji

OdgovorNapisal/-a DR76 » To Jul 21, 2020 12:31

https://www.24ur.com/novice/crna-kronik ... orjev.html

Morda kdo prepozna motor, ki mu je bil v preteklosti ukraden.
Lep pozdrav.
Uporabniški avatar
franc5e
Admiral

Re: Odkriti ukradeni izvenkrmni motorji

OdgovorNapisal/-a franc5e » To Jul 21, 2020 12:54

He he, glih berem, Litvanec.... :shock:
mato
Admiral
Kraj: Škofja loka

OdgovorNapisal/-a mato » To Jul 21, 2020 13:17

Glede na razstavljene,zgleda da je sam impelerje rabil :mrgreen:
Mato :wink:
Uporabniški avatar
sportivo
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a sportivo » Sr Jul 22, 2020 10:54

Ravno videl novico in želel na forumu objavit, pa vidim da sta že 2 temi na to novico ...
https://novice.svet24.si/clanek/novice/ ... ne-motorje

"Policija ob tem primeru svetuje, da lastniki v času turistične sezone na izvenkrmne motorje namestijo tehnične naprav, ki zagotavljajo varnost in morebitno sledenje. Možna je tudi namestitev zvočne alarmne naprave na ključavnicah ter povečan fizični nadzor pristojnih služb in namestitev videonadzora."

Ker sem začetnik in se ne spoznam še toliko, bi vprašal, kako vi zaščitite izvenkrmne motorje? Kaj vse obstaja pa da vsaj malo pomaga?
Darh
Admiral
Kraj: Tu bolje- Pula

OdgovorNapisal/-a Darh » Sr Jul 22, 2020 11:33

Da vsaj malo pomaga je samo kljucavnica cez oba pritrditvena vijaka, najboljse je ce si ga kar pospravis v stanovanje, drugace pa, ce ti je namenjeno, ti pac je.
99,9% jih pusca in upa da ga pocaka.
Ce si vsak dan na njemu ni problem, slabse je ce ti po cel teden stoji na boji, ti si pa doma, takrat shodijo izvenkrmniki.
al

OdgovorNapisal/-a al » Sr Jul 22, 2020 12:32

Škoda, da tega Litvanca ne pripeljejo v mandrač, kjer je ropal motorčke in ga prepustijo rokam ribičev. To bi bila pravična kazen.
Darh
Admiral
Kraj: Tu bolje- Pula

OdgovorNapisal/-a Darh » Sr Jul 22, 2020 12:45

Z glavo pod vodo bi mi ga nazaj nasraufal. Kok bi ga tauhal.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Sr Jul 22, 2020 13:36

sportivo napisal/-a:Ker sem začetnik in se ne spoznam še toliko, bi vprašal, kako vi zaščitite izvenkrmne motorje? Kaj vse obstaja pa da vsaj malo pomaga?

Jaz sem potem, ko so mi ukradli (175kg težko!) Yamaho F115, v novo montiral GPS tracker, ki mi je poslal SMS, ko so jo naslednjič spet poskušali ukrasti :roll: . Potem sem imel pa dovolj in sem čoln prestavil v marino.
Uporabniški avatar
franc5e
Admiral

OdgovorNapisal/-a franc5e » Sr Jul 22, 2020 14:12

H2O napisal/-a:
sportivo napisal/-a:Ker sem začetnik in se ne spoznam še toliko, bi vprašal, kako vi zaščitite izvenkrmne motorje? Kaj vse obstaja pa da vsaj malo pomaga?

Jaz sem potem, ko so mi ukradli (175kg težko!) Yamaho F115, v novo montiral GPS tracker, ki mi je poslal SMS, ko so jo naslednjič spet poskušali ukrasti :roll: . Potem sem imel pa dovolj in sem čoln prestavil v marino.

Jaz imam strašno grdo kapo gor, nobenega ni blizu :D
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Sr Jul 22, 2020 14:22

Jaz sem pokrov motorja pobarval na oranžno, pa so ga kljub temu poskušali ukrasti. Najboljša zaščita je imet čim starejši izvenkrmni motor, ki ni dosti vreden. Novejšega imet pa v marini, če hočeš mirno spat.
Uporabniški avatar
jozko
Admiral

OdgovorNapisal/-a jozko » Sr Jul 22, 2020 14:48

H2O napisal/-a:Jaz sem potem, ko so mi ukradli (175kg težko!) Yamaho F115, v novo montiral GPS tracker, ki mi je poslal SMS, ko so jo naslednjič spet poskušali ukrasti :roll: . Potem sem imel pa dovolj in sem čoln prestavil v marino.

Kje in kdaj pa so ti to ukradli, oziroma poizkušali ukrasti, če ni skrivnost :?:
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Sr Jul 22, 2020 16:16

V Strunjanu pred štirimi leti. Čez pol leta so pa še enkrat poskusili, pa jim je GPS tracker prekrižal načrte (oziroma policija). Itak jih niso dobili, ker so pobegnili, čim so jo zagledali.
Uporabniški avatar
jozko
Admiral

OdgovorNapisal/-a jozko » Sr Jul 22, 2020 16:42

Hvala H2O :!:

Ima še kdo drugi takšne ali podobne izkušnje :?:
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
al

OdgovorNapisal/-a al » Če Jul 23, 2020 21:48

Jožko a ti jih nimaš?
mrdaco
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a mrdaco » Če Jul 23, 2020 22:00

H2O napisal/-a:

Kako jim je uspelo tak motor na morju odšraufat in odpeljat? To je dirtno nek mini žerjav moral imet na kaki ribiški barki.
Itak večina motorjev gre v dele. Zanima pa me, če motor zakleneš z ključem, ali je zaklenjen prav motor, ali samo elektronika pri obvolanskih komandah. Recimo če ukradejo motor, priklopijo druge komande za gas, a potem motor dela?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti