MareC napisal/-a:mikele napisal/-a:Tip je totalno zatežil s svojimi “ekonomskimi” pristopi. Priviščiš si pač tisto kar si lahko, neki letni stroškovniki so totalno sranje, pač trošiš za tisto kar te veseli.
Koga boli k.... kaj bo čez 20 let.
Če te finančno bremeni spust in dvig čolna, benz, zavarovanje, servisi..., čolna pač nimaš, najameš pedalinček in ima cela družina “navtike” pun k po eni uri, potem pa v apartma na makarone - džabe dopust!! Pa ga ni ekonomista, da si tega ne zna izračunati.
A ja, pa 5m dolg čoln ni noben luksuz.
Miha se popolnoma strinjam in podpišem pod to

jaz ne računam nič , jebiga , navtika je strast in to pač potegne za sabo en kup stroškov, problemov in norega zadovoljstva , kar pa na koncu šteje in tega se spominjaš, vse ostalo pozabiš

[/quote
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Odgovorila sta na vseh 5 strani debate o ekonomiji navtike.Če imaš navtiko rad, je ekonomija nesmiselna.Ve se, da ko greš na dopust z bilokakim plovilom, točno veš, toliko za gorivo,hrano kamp ali apartma, tu ni potrebna znanost ekonomije.Vsi ki tako ali drugače odgovarjamo na to temo, imamo plovila taka ali drugačna, svetujemo tako ali drugače, po eni strani skoraj ustrahujemo akterja teme, ja kaj smo pa potem mi, ki vse vemo, idioti, ki sami sebi mečemo pesek v oči in smo sami v navtčnem zosu.Nismo vsi neki obrtniki, ki si razumljivo lahko privoščijo malo več pa saj tudi delajo in si zaslužijo kar imajo.Jaz sem navaden državljan s klasično delavsko penzijo pa imam kljub temu barko in sem v navtiki že od leta 1974.Pa se eni sprašujejo, kako pa lahko imaš stalno čolne, vzameš(tudi žena)na 5 let max kredit in kupiš barko.Pa pravjo, ja a veš koliko ga preplačaš pa kaj me briga, imam pa tisto kar želim.In tako iz kredita v kredit pa imam kar želim in to kar imam sedaj lahko vzdržujem, ker sem pač sam svoj mojster, kar odbrenka kar nekaj stroškov pri vzdrževanju barke.
Za začetek poti v navtiko, bi se strinjal s predhodniki, da kako sezono ali dve rentaš kak čoln, da dobiš občutek kaj bi ti odgovarjalo.