Plovila na Hrvaškem - Korona in meja

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

Re: Plovila na Hrvaškem - Korona in meja

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Pe Nov 06, 2020 12:07

theDamjan napisal/-a:Dve dejstvi:
1. težko je vse te prepovedi dohajati, ne poznam pa niti enega, ki je kadarkoli kot lastnik nepremičnine ali bivalnega plovila dobil odločbo o karanteni na meji. (Upam, da to ne bom na konc glih jst tapru)

2. S skeniranjem osebnega dokumenta na meji, se v sistemu čas in datum prehoda ne beleži oz. se, ampak policist nima vpogleda vanj.
Za vpogled je potreben poseben dostop, ki ga imajo pooblaščeni pol. inšpektorji in ga lahko uporabijo le na podlagi posebnih pooblastil, običajno v povezavi s sodnim sklepom, odločbo, sodbo ali nalogom državnega tožilca.

Mogoče bo komu vsaj malo lažje...

Ne smejo gledat po zakonu ampak eni gledajo in tudi lahko vidijo kdaj si sel cez mejo. Vsaj meni so. Tocno je vedel kdaj sem sel cez...
al

OdgovorNapisal/-a al » Pe Nov 06, 2020 12:10

pa reces da si sel se enktat vmes domov pa ni noben skeniru
Uporabniški avatar
theDamjan
Admiral
Kraj: Trebnje - Novi Vinodolski - Jadransko morje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a theDamjan » Pe Nov 06, 2020 12:15

1stofficer napisal/-a:
Ne smejo gledat po zakonu ampak eni gledajo in tudi lahko vidijo kdaj si sel cez mejo. Vsaj meni so. Tocno je vedel kdaj sem sel cez...

Pač navedel sem dejstvo. In ni mogel videti, ker tega podatka ni. Na Metliki so si pred časom na list zapisovali tablice vozila...Pač enkrat sem to videl.
-----------------
***Naj bo vsak dan najlepši!
al

OdgovorNapisal/-a al » Pe Nov 06, 2020 12:16

pred Starodom pa en kombi, pa kamera na teleskopski palici... Pa kaj se dogaja v tej naši deželi?!
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Pe Nov 06, 2020 13:31

theDamjan napisal/-a:
1stofficer napisal/-a:

Pač navedel sem dejstvo. In ni mogel videti, ker tega podatka ni. Na Metliki so si pred časom na list zapisovali tablice vozila...Pač enkrat sem to videl.

to so počeli že pred Korono. tukaj Ljubelj (mejni prelaz tukaj pri nas). Ustavili, kje ste bili, zapisali tablice, hvala in lep pozdrav. mene so na teden tudi 2 do 3x popisali.
al

OdgovorNapisal/-a al » Pe Nov 06, 2020 15:09

https://www.rtvslo.si/slovenija/policij ... log/541457

torej na meji so ključne naslednje stvari;
1) odhajam na NUJNA vzdrzevalna dela na plovilo (navedena izjema v uradnem listu st 153)
2) vpisni list in pogodba z marino
3) dovoljenje o prehodu med obcinami in drzavne meje. navdeni vsi elementi dovoljenja; pozorni bodite, da napisete s kom potujete v avtu- sam/parterka in kam potujete. podpisite dokument.Opremite tudi ostale potnike z izjavo.
4) se enkrat: NUJNA vzdrzevalna dela pred zimo
5) v casu razgovora s policistom imejte masko
6) odgovori kot vedno in povsod, ko se menis z organom: kratka, brez nakladanja in olepsavanja (vecina tko rada razlaga in govori za brezveze; kaj jih briga!). beseda NUJNO.

pa srečno
al

OdgovorNapisal/-a al » Pe Nov 06, 2020 15:36

avtokampi.si ze zelo trudijo.
zivi so tudi na twiterju
skoda da je morjeplovec glede tega potonil...

https://www.avtokampi.si/novice/prestop ... a-avstrija

izjava
https://www.avtokampi.si/dokument/izjav ... obcine.pdf

vir: avtokampi.si
fakinx
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a fakinx » Pe Nov 06, 2020 16:24

Eh, jaz grem zadnje čase vedno “službeno” čez mejo in ja, žena je na plačilni listi iste firme.... (čeravno to ni nujen pogoj, da greš s kom čez mejo).
Ne ljubi se mi več, pa res se nikjer ne izpostavljam, tako da sem “clear”.
Nekaj tednov nazaj sem šel na ta način po hčero v Prago, pa me tudi sicer ni nihče nič vprašal.
kr3mn1
Admiral

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Pe Nov 06, 2020 16:37

nekaj tednov nazaj sem šel jaz z motorji slovaška-avstrija-češka-nemčija.

par tednov je dandanes velika razlika. en mesec nazaj si lahko normalno šel v restavracijo na kosilo, danes je policijska ura.
Kovač
Admiral

OdgovorNapisal/-a Kovač » Pe Nov 06, 2020 17:09

al napisal/-a:https://www.rtvslo.si/slovenija/policija-po-drzavi-in-v-tujino-potujte-le-ce-imate-nujen-razlog/541457

pa srečno

Tole pa počasi ratuje že neokusno. Mi k smo brez nepremičnin ali plovil niti preko občinske meje ne smemo, ostali "priviligiranci" pa lepo vsak vikend turistično .........

Seveda niso nč krivi lastniki, vendar ko začneš enkrat na takšen način delat razlike me folkom, pol ne morš pričakovat reda.

Jebi ga, vedno je tko, da je potrebno znotraj pravil igre, znati poskrbeti zase.
Nazadnje spremenil Kovač, dne Pe Nov 06, 2020 17:53, skupaj popravljeno 1 krat.
Kovač
Admiral

OdgovorNapisal/-a Kovač » Pe Nov 06, 2020 17:10

Kovač napisal/-a:
al napisal/-a:https://www.rtvslo.si/slovenija/policija-po-drzavi-in-v-tujino-potujte-le-ce-imate-nujen-razlog/541457

pa srečno

Tole pa počasi ratuje že neokusno. Mi k smo brez nepremičnin ali plovil niti preko občinske meje ne smemo, ostali "priviligiranci" pa lepo vsak vikend turistično .........

Seveda niso nč krivi lastniki, vendar ko začneš enkrat na takšen način delat razlike med folkom, potem pač ne morš pričakovat reda.

Jebi ga, vedno je tko, da je potrebno znotraj pravil igre, znati poskrbeti zase.
Kovač
Admiral

OdgovorNapisal/-a Kovač » Pe Nov 06, 2020 17:12

Kovač napisal/-a:
Kovač napisal/-a:

pa srečno

Seveda niso nč krivi lastniki, vendar ko začneš enkrat na takšen način delat razlike med folkom, potem pač ne morš pričakovat reda.

Ali pa je letos mogoče res toliko rednih vzdrževalnih del :P
Kovač
Admiral

OdgovorNapisal/-a Kovač » Pe Nov 06, 2020 17:13

Ali pa je letos mogoče res toliko rednih vzdrževalnih del :P[/quote]
kr3mn1
Admiral

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Pe Nov 06, 2020 17:17

alo alo, nehi pritiskat na "potrdi" !
al

OdgovorNapisal/-a al » Pe Nov 06, 2020 17:18

neki ti je multipliciralo objave.
after work pirček :D

Sicer pa tako je. Lastnina je breme. Zanjo je treba skrbet.
Za tolažbo: se ne kopam.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov