Plovila na Hrvaškem - Korona in meja
Moderatorji: moderator2, moderator
Re: Plovila na Hrvaškem - Korona in meja
Jebe se njim, če imamo ali pa nimamo korone..potuhtali so, da lahko od nas lepo pokasirajo po 120 e za testiranje in to je razlog za zaprtje meje oz za izjeme..
- 1stofficer
- Admiral
al napisal/-a:S 16. novembrom vstop v Slovenijo brez karantene ne bo več mogoč za lastnike nepremičnin v sosednji državi. Prav tako ne bo več možno obiskovanje družinskih članov za 72 ur izven schengenskega območja. "Preživljanje vikendov v Srbiji ali Bosni in Hercegovini ni več mogoče," je povedal Hojs.
Čas je do nedelje zvečer. Ko bo odlok v UL, prilimam.
Ziher od 16NOV al od jutri? Gledam dnevnik pa ni blo razumet kaj od jutri kaj od ponedeljka
-
al
to sem prilimal citat notr. minstra. vir: mmc
cakamo UL
cakamo UL
Hojs je na tiskovki rekel, da gre danes v UL in velja potemtakem od jutri naprej...
- 1stofficer
- Admiral
al napisal/-a:to sem prilimal citat notr. minstra. vir: mmc
cakamo UL
Mas prav hvala k****
Le da sem to nasel na Siolu
- s ponedeljkom med izjemami za prehajanje meje brez karantene ne bo več lastništvo nepremičnine ali plovila
https://siol.net/novice/slovenija/vlada ... epe-538740
V Financah pišejo da ta ukrep velja že od jutri
https://www.finance.si/8968117/Konec-dr ... eno-delati
https://www.finance.si/8968117/Konec-dr ... eno-delati
-
al
počakmo uradni list
komunikacija te vlade je takšna kot je in samo uradnemu listu še verjamem...
komunikacija te vlade je takšna kot je in samo uradnemu listu še verjamem...
Kaj niso razlagali, da so vsi ukrepi zaradi obvladovanja epidemije ?
Ta ukinitev 48 ur za lastnike na Hrvaškem nima prav nobene veze z borbo proti covidu, nobene !!!
Zakaj torej ......? Občutim izključno kot represijo. Pa kje mi živimo
Grem zdej mal pisca naše himne brat........, he,he, on je tut rad Martinoval
Vremena bodo Kranjcem se zjasnile,
jim milše zvezde kakor zdaj sijale,........no dobr, sam da bo bolš
Ta ukinitev 48 ur za lastnike na Hrvaškem nima prav nobene veze z borbo proti covidu, nobene !!!
Zakaj torej ......? Občutim izključno kot represijo. Pa kje mi živimo
Grem zdej mal pisca naše himne brat........, he,he, on je tut rad Martinoval
Vremena bodo Kranjcem se zjasnile,
jim milše zvezde kakor zdaj sijale,........no dobr, sam da bo bolš
kalužni mali
-
al
https://www.finance.si/8968117/Prepoved ... o-druzenje
Na Hrvaško, tudi če imate nujna opravila na vikendu, hiši ali stanovanju, ne smete več. Velja od jutri. Za tiste, ki ste že v tujini, je karantena ali negativni koronatest obvezen z nedelje ponoči na ponedeljek. Dotlej se lahko še normalno vrnete.
Na Hrvaško, tudi če imate nujna opravila na vikendu, hiši ali stanovanju, ne smete več. Velja od jutri. Za tiste, ki ste že v tujini, je karantena ali negativni koronatest obvezen z nedelje ponoči na ponedeljek. Dotlej se lahko še normalno vrnete.
NejcT napisal/-a:https://www.finance.si/8968117/Prepovedano-vsakrsno-druzenje
meje niso zaprte
koliko jaz razumem lahko greš v svojo nepremičnino na HR a ko se vračaš nazaj v SLO je obvezna karantena ali negativni test peti dan karantene
HR je v shengen območju kot druge EU države
-
al
Odlok začne veljati 16.11. To je v noči iz nedelje na ponedeljek (ob polnoči).
KONČNA DOLOČBA
3. člen
Ta odlok začne veljati 16. novembra 2020.
Ni več izjeme za prehod meje za lastnike plovil. Izjema je pomenila, da nimaš karantene, če si nazaj v 48urah.
Črtata se 14. in 15. točka.
In še to. Ne mešati 12ur, ki so jih sedaj uvedli. To se nanaša le na 10.točko UL 153 Namreč dobil sem že dve sporočili frendov, da se gre lahko za 12ur na barko. Ne.
10. osebi, ki prehaja mejo zaradi nujnih neodložljivih osebnih opravkov ali nujnih poslovnih razlogov in to izkaže z ustreznim dokazilom ter se vrača čez mejo v najkrajšem času, ki je potreben za izvedbo opravila, vendar ne več kot 48 ur po prehodu meje;
Sem ne spada nujno vzdrževalno delo na plovilu.
Nikjer pa ni prepovedan prehod meje. A potem dobiš karanteno. Katero pa lahko prekineš po 5 dneh ob negativnem izvidu testa.
»(3) Če oseba, ki jo policija ob vstopu v Republiko Slo-
venijo napoti v karanteno na domu, v času trajanja karantene opravi testiranje na prisotnost SARS-CoV-2 (COVID-19) in je izvid testa negativen, se šteje, da je karantena prekinjena. Te- stiranje se sme opraviti šele peti dan po napotitvi v karanteno na domu.«.
Nikjer ne vidim možnosti, da opraviš test na Hrvaškem in ga predložiš na meji. Verjetno tega ni več.
Tako. Mislim, da se ne motim in upam, da ne bomo na vsaki strani te teme morali to ponavaljati, ker se pač enim ne da brati stran, dve nazaj.
KONČNA DOLOČBA
3. člen
Ta odlok začne veljati 16. novembra 2020.
Ni več izjeme za prehod meje za lastnike plovil. Izjema je pomenila, da nimaš karantene, če si nazaj v 48urah.
Črtata se 14. in 15. točka.
In še to. Ne mešati 12ur, ki so jih sedaj uvedli. To se nanaša le na 10.točko UL 153 Namreč dobil sem že dve sporočili frendov, da se gre lahko za 12ur na barko. Ne.
10. osebi, ki prehaja mejo zaradi nujnih neodložljivih osebnih opravkov ali nujnih poslovnih razlogov in to izkaže z ustreznim dokazilom ter se vrača čez mejo v najkrajšem času, ki je potreben za izvedbo opravila, vendar ne več kot 48 ur po prehodu meje;
Sem ne spada nujno vzdrževalno delo na plovilu.
Nikjer pa ni prepovedan prehod meje. A potem dobiš karanteno. Katero pa lahko prekineš po 5 dneh ob negativnem izvidu testa.
»(3) Če oseba, ki jo policija ob vstopu v Republiko Slo-
venijo napoti v karanteno na domu, v času trajanja karantene opravi testiranje na prisotnost SARS-CoV-2 (COVID-19) in je izvid testa negativen, se šteje, da je karantena prekinjena. Te- stiranje se sme opraviti šele peti dan po napotitvi v karanteno na domu.«.
Nikjer ne vidim možnosti, da opraviš test na Hrvaškem in ga predložiš na meji. Verjetno tega ni več.
Tako. Mislim, da se ne motim in upam, da ne bomo na vsaki strani te teme morali to ponavaljati, ker se pač enim ne da brati stran, dve nazaj.
Če prav berem je Hojs mal ustrahoval...
-
al
NejcT napisal/-a:https://www.finance.si/8968117/Prepovedano-vsakrsno-druzenje
to ni res. odlok velja od 16.11.
Velja le uradni list in ne novinarski spisi...
Finance se motijo.
Vidim da si kar poducen pri iskanju teh odlokov, pa me zanima ali imas kje link do prejsnjega odloka? Namrec ce se ne motim je v prejsnjem odloku pisalo da se karantena ne odredi v primeru da imas s sabo negativen covid test ki ni starejsi od 48 ur-ce prihajas iz rdecega obmocja. Danasnji odlok samo popravlja oziroma dopolnjuje prejsnjega. In po tej logiki bi naj bilo tako da ce se vracam iz npr. Hrvaske ali Srbije ali Bosne in imam s sabo negativen covid test ki ni starejsi od 48 ur, mi karantena ne bo odrejena.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov