Kaj trenutno počnem

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

Re: Kaj trenutno počnem

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » To Dec 01, 2020 12:48

kasaudio napisal/-a:
Red pitaya... je F1 platforma za vožnjo bicikla pardon globinomera.

Citirani stavek ima blago zasmehovalni pridih. Jaz ga razumem tako, da je uporaba RP za namen preciznega volumometra (= merilnik odboja pulza od dna do gladine in nazaj) popoln overkill oz. je zgrešena.
...

Ne razumi narobe ! Nič se ne posmehujem! Nasprotno.
Razumel sem, da želiš meriti tekočino v tanku? Za rezervoarje v navtiki ni potrebe po taki natančnosti, kot jo omenjaš.
Sicer pa sem z merjenjem kapacitivnosti sonde v tanku vode in nafte dosegel izjemno natančnost, ki je daleč pred zahtevami. Res pa je, da je zadeva linearna po višini in ni volumetrična, v kar se pa niti ne razumem, ker tega nisem proučeval. V navtiki kot sem rekel nisem zasledil te potrebe.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » To Dec 01, 2020 13:10

Merim spremembo volumna kapljevine v cilidričnem valju. Zadeva je pod visokim tlakom do 200 bar, zato je tudi uporabljen tak princip merjenja. Inertni plin pod visokim tlakom potiska kapljevino iz valja. Presek valja je znan, spremeba volumna je proporcionalna spremembi časa odboja pulza. Principielno res zelo enostavno, implementacijsko pa ne povsem, ker je zahtevana visoka resolucija. In so frekvence tako visoke, da klasični mikrokontrolerji ne pridejo blizu.

Kar se navtike tiče, pa se poigravam z mislijo o DIY sonarju, kateremu je zgornji projekt najbrž kos, le izhodno moč pulzarja bi bilo potrebno "naviti" da bi dosegel globino nekaj 10m. V tem trenutku sem pri globini 1m (kot sem lahko probaval doma) sposoben zaznati zelo majhne predmete na dnu ali kjerkoli vmes.

In sedaj tudi lažje razumem poanto tvojega zapisa.
Xilinx Vivado HLx trainee
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Če Dec 03, 2020 19:56

Danes sem izdelal-dodal še en, tretji krog ogrevanja. Nastal je že pravi steampunk kaos. :D

Slika

Slika

Slika
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
al

OdgovorNapisal/-a al » Pe Dec 04, 2020 19:45

k u kakšnem starem James Bondu k stoji pred atomsko, sovjetsko itak, pa ne ve katero žico precvikat :mrgreen:

do tja se je pa prismučal s ta novimi K2 dilcami (tamle jih je zataknu)
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Pe Dec 04, 2020 21:40

Hahaha umiram, ti si legenda al! :mrgreen:
Uporabniški avatar
Leut
Admiral

OdgovorNapisal/-a Leut » Pe Dec 04, 2020 22:00

Na tole mojstrovino bi bil še Grumf iz Alan Forda ponosen! :lol:
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Pe Dec 04, 2020 22:11

al napisal/-a:k u kakšnem starem James Bondu k stoji pred atomsko, sovjetsko itak, pa ne ve katero žico precvikat :mrgreen:

do tja se je pa prismučal s ta novimi K2 dilcami (tamle jih je zataknu)

Slika
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Pe Dec 04, 2020 22:26

Hahah sej jest sm čisti grunf po duši. :lol:

Slika
Uporabniški avatar
PogachnyK
Admiral

OdgovorNapisal/-a PogachnyK » So Dec 05, 2020 09:31

Bojler te pozimi ograva, poleti gre pa na morje s tabo, pa smuča po vodi.... :D

Eh.. so me že prehiteli pri teh šalah....

Moja kurilnica je še prazna .....
Hvala na razumevanju
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » So Dec 05, 2020 11:01

Zadnja 3 leta vsako leto, ko stisne minus jaz režem cevi in nadgrajujem gretje, ne vem kako to ampak vedno tako nanese.

Je pa to začasno, poleti bom vse skupaj prestavil in naredil po ps-u z mik razdelilcem in kable v kanalčke tako kot bi naredil stranki. V tem kotu pride hvac oprema, rekuperator, klimat in grelec zraka. :)
al

OdgovorNapisal/-a al » So Dec 05, 2020 11:12

pridn :mrgreen:

a koga poznaš k bi mi porihtal zadevo: na strehi imam 15m2 kolektorjev (stari so cca 8let).kupil sem Seltronovo avtomatiko... vse je povezano amapk je ekspanzija premala (metalo ki je glikol ven pa sem ga spustil iz sistema).
zdaj kako veliko kupit pa ne vem (podtakov o kolektorji- volumen- nimam).
pa da bi to naredil..
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » So Dec 05, 2020 11:46

Teorija pravi ,da naj bo razteznostna posoda velika toliko da je za NAJMANJ 10 procentov medija v sistemu.Prevelika ni nikoli.Pa pritisk v posodi PREDNO je priklopljena na sistem naj bo 0,2 bara višji,ko bo pol pritisk glikola v sistemu.Kolk maš cevi,kolk je volumen kolektorjev kolj metrov cevi kakega premera je v tvojem izmenjevalcu ,pa so podatki ki jih ti imaš is pol komot zračunaš kolk litrov medija kroži po tvojem sistemu.Moj oče je imel prej cca tolk kolektorjev kot ti ,ene 40 m cevi id fi 28 do fi 15 Cu,pa 65 m cevi fi 15 v izmenjevalcu in je imel 35 l razteznostno..pol je pa enkrat naredu odprt sistem z 50 l bojlerjem čist pod strešnim vrhom.
2 metra kvadratna kolektor ima 3,6 do 5 l cca medija v sebi.Ena srednja bajta ima v centralni cca 350 l vode in se daje 40 ali več literska razteznostna posoda.Pri kolektorjih je glede temperatur cca enaka zadeva sam da ni toliko vode v sistemu.NI peči ...
Nazadnje spremenil polanc, dne So Dec 05, 2020 11:52, skupaj popravljeno 1 krat.
al

OdgovorNapisal/-a al » So Dec 05, 2020 11:48

pa ravno to sem napisal: ne poznam volumna kolektorjev.
ostalo je jasno
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » So Dec 05, 2020 11:53

Kot pravi polanc 10% ali raje še več. Tudi z manj se pride skozi ampak je bolj na nož. Če ne poznaš volumna kolektorjev oceni na oko in računaj x2 pa ne moreš zgrešit.
al

OdgovorNapisal/-a al » So Dec 05, 2020 11:57

sej glih to. pojma nimam kako zračunat/ocenit volumen. vem le, da jih je za 15m2. plus seveda inštalacija gor in dol

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost