Kornati
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
Kornati
Pozdravljeni!
Otroke imam že malo večje (4 in 8 let), pa sem se odločil, da bi si izposodili malo večji čoln in napravili malo raziskovanja po oz. okoli Kornatov. Izhodiščna točka bi bil Biograd/Pakoštane.
Moje izkušnje z navtiko: Večinoma sem si do sedaj izposojal čoln kar v marinah za en dan in ga nato vrnil, krožil pa sem po Istri ali okoli Krka oz. do Raba.
Imam nekaj vprašanj:
- Kje se da ugodno izposoditi čoln (obvezna tedna mogoče celo kabina).
- Kako velik čoln priporočate?
- Kako je v primeru okvare motorja, te pridejo iskati od Charter hiše?
- Kaj se plača pogledati na Kornatih ali v okolici?
- Se splača kje zasidrati in prespati?
- So kakšne omejitve sidranja?
- Kdaj se splača odpraviti na Kornate, da ni gužve in je lepo vreme (junij/julij/avgust)?
Hvala za kakršne koli informacije!
Otroke imam že malo večje (4 in 8 let), pa sem se odločil, da bi si izposodili malo večji čoln in napravili malo raziskovanja po oz. okoli Kornatov. Izhodiščna točka bi bil Biograd/Pakoštane.
Moje izkušnje z navtiko: Večinoma sem si do sedaj izposojal čoln kar v marinah za en dan in ga nato vrnil, krožil pa sem po Istri ali okoli Krka oz. do Raba.
Imam nekaj vprašanj:
- Kdaj se splača odpraviti na Kornate, da ni gužve in je lepo vreme (junij/julij/avgust)?
Re: Kornati 2021
border napisal/-a:- Kaj se plača pogledati na Kornatih ali v okolici?
Kornati niso nič posebnega, razen če so ti všeč gole skale. Tudi lepih plaž nimajo. Imajo pa par dobrih oštarij. Ampak dragih (za to kar nudijo).
Meni osebno so bolj všeč otoki severno in južno od Kornatov. Sploh otoki med Splitom in Dubrovnikom.
Pozdravljen border,
v zvezi s vprašanji sem ti poslal zs
v zvezi s vprašanji sem ti poslal zs
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
-
CAR
- Admiral
- Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab
border napisal/-a:Pozdravljeni!
Imam nekaj vprašanj:
Jaz se vsako leto ustavim v Marini Piškera za kakšen dan ali dva. Meni osebno je ena najlepših marin na Jadrenu. Če si član Aci marine ti velja 2+1 gratis in še karto za Kornate dobiš, ki velja 24 ur. V marini je lepo ko ni čarterja, to pa je od petka do nedelja. Jaz se ponavadi ustavim proti koncu Avgusta in niklo nas ni več kot 20 v celi marini (od petka do nedelje, v nedeljo pa se že začne polniti), ne vem pa kako je med 15.7. in 15.8. Sidraš se lahko, ti pa zaračunajo dnevno karto, ki ni poceni. Že oddaleč vidijo, če si plačal, ker vnesejo registracijo v sistem.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
CAR napisal/-a:Če si član Aci marine ti velja 2+1 gratis in še karto za Kornate dobiš, ki velja 24 ur. V marini je lepo ko ni čarterja, to pa je od petka do nedelja.
Tale special offer se pa ne sliši tako slabo. Pa ni samo za ACI člane
Torej do 11m je v glavni sezoni cca 100€ dnevni vez.
2+1 gratis + vstopnina kornati (200€ privez tri dni + vstopnina).
Če pa si v petek, sob, nedelja (-20%) pa vse skupaj 160€. Še znosno.
(Tridnevna karta za kornate je drugače do 11m cca 100€nad 11m pa 150€).
Se pravi bi bila skupna polna cena 3 dni 400€
https://aci-marinas.com/aci-special-offers-2020/
-
CAR
- Admiral
Ocitno sedaj velja za vse. Ce se ne motim sem moral se lansko leto predloziti ACI card, da sem imel 20% popusta in 2+1 gratis. Letosnje leto sem bil samo 2 dni. Se opravicujem za zavajanje.
CAR napisal/-a:Ocitno sedaj velja za vse. Ce se ne motim sem moral se lansko leto predloziti ACI card, da sem imel 20% popusta in 2+1 gratis. Letosnje leto sem bil samo 2 dni. Se opravicujem za zavajanje.
Letos si že bil 2 dni tam
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
-
CAR
- Admiral
Sorry lansko leto Avgusta. Me ocitno cas prehiteva.
CAR napisal/-a:Ocitno sedaj velja za vse. Ce se ne motim sem moral se lansko leto predloziti ACI card, da sem imel 20% popusta in 2+1 gratis. Letosnje leto sem bil samo 2 dni. Se opravicujem za zavajanje.
Preverjeno v 2020, akcija je tudi za nečlane in velja za marini ACI Žut + Piškera...Lahko si dva dni na Žut-u in tretji dan "zastonj" v Piškeri..ter obratno. Ne moreš se pa prestavit po prvem dnevu v drugo marino in imet tretji dan zastonj...nujno na začetku dva dni v isti marini...
Kariera napisal/-a:Preverjeno v 2020, akcija je tudi za nečlane in velja za marini ACI Žut + Piškera...Lahko si dva dni na Žut-u in tretji dan "zastonj" v Piškeri..ter obratno. Ne moreš se pa prestavit po prvem dnevu v drugo marino in imet tretji dan zastonj...nujno na začetku dva dni v isti marini...
Čeprav tukaj piše drugače
1+1+1 gratis Kornati – za jedan plaćen dnevni vez u ACI Žut i jedan plaćen dnevni vez u ACI Piškera, drugi dnevni vez u ACI Piškera je besplatan i obratno*
Marchi napisal/-a:Kariera napisal/-a:Preverjeno v 2020, akcija je tudi za nečlane in velja za marini ACI Žut + Piškera...Lahko si dva dni na Žut-u in tretji dan "zastonj" v Piškeri..ter obratno. Ne moreš se pa prestavit po prvem dnevu v drugo marino in imet tretji dan zastonj...nujno na začetku dva dni v isti marini...
Čeprav tukaj piše drugače
1+1+1 gratis Kornati – za jedan plaćen dnevni vez u ACI Žut i jedan plaćen dnevni vez u ACI Piškera, drugi dnevni vez u ACI Piškera je besplatan i obratno*
Khmmm...pol me je pa na recepciji nat.... Ker sem tudi jaz hotel tak "model"...
Chuck Noris je imel letos poleti dva tedna zastonj dopust v Kornatih, nalovljene ribe je pa dal na bobrodelno dražbo. 
Kje bi se dalo izposoditi kak čoln (obvezna tenda)? Z ženo sva se pogovarjala, da bi šlo tudi tako, da bi si ga rentali kot običajno od 9 do 19h... pa prespimo v app ali pa v kampu.
- 1stofficer
- Admiral
Kornati so super za objadrat. Cel kup zalivckov s kristalno vodo, majhnimi plazami in kjer se da prenocit. Ce se navelicas ladje, pa gres lahko raziskat kakega od hrhov na otokih. Sicer malo skalnato a se najde povsod kaj zanimivega. Vkljucno s fantasticnim razgledom ko prides na vrh. Vecer pa zakljucis v eni od konob, ki jih je kar nekaj. Niso pa seveda poceni, kot ni poceni navtika. Na dopust se pac ne gre sparat 
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta