Plovilo reg. na Hrv. privez v Slo

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Darh
Admiral
Kraj: Tu bolje- Pula

Re: Plovilo reg. na Hrv. privez v Slo

OdgovorNapisal/-a Darh » So Mar 20, 2021 18:08

1stofficer napisal/-a:
Darh napisal/-a:
1stofficer napisal/-a:3NM vidim ja... to pa nikamor ne mores lol... Jadrnica je 6.5m kot vidim na tablici C kategorija, to bi lahko blo obmocje III pomoje? Moram vprasat na kapetanijo zakaj so mi dali IIIb

Tipicna hrckova fora. Plati i onda cemo promjeniti.
Mene so isto, pa se ene par jih poznam, ki so to naredili.

WTF... ce spremenis je pa treba najbrz placat... je to velik sranja in kok stane?

Ja seveda, taksa za spremembo, pa na novo pregled, pa nevem kaj se vse, sej 100 e ni blo, sam prav velik manj pa tud ne, pa cel dan je sel v qurac.
Pa pregovarjanje kdaj bo, pa znas tajnica ima puno posla, ne ide to tako brzo, a mozda ide, ako kupis neke sladkise ali das nekih 250, 300, 350 kuna. Kaj sem lahko? Dal mi 400 kun, sej mi je lepo povedal, pa cakal ene 3 mesece na nove papirje, se original vpisni list mi je vzel, sem se samo z vlogo za spremebo vozil, pa ne idi predaleko, znas da nemas papira. Ne smes se vozit, samo tu okolo Pule, znas da tu smo sami poznani, i tu ce bit sve uredu.
Jaz vem da nikol vec na Hr zastavo. Mel bom dokler ga nom mel, ko bo naslednji, zihr Slo zastava.
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » So Mar 20, 2021 18:18

Lol...

Najbrz bi se moral prej mal bols pozanimat in ze pri vpisu te stvari razcistit. Bi pa papirje rihtal zdaj ko je manj guzve, lani so mi hitro resili vpis in ostalo ko sem mel vse papirje. Pa itaq zdaj ne mors normalno dol ... sicer pa tut na naso obale ne mors. Bomo jadrali na Bohinjskem jezeru :D
Darh
Admiral
Kraj: Tu bolje- Pula

OdgovorNapisal/-a Darh » So Mar 20, 2021 18:28

Jaz sem konec januarja zacel z prepisom na hr zastavo, dokoncen prepis pa dobil med 15 in 20 avgustom, proti placilu za sladkise. Samo tolk o hr javni upravi.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » So Mar 20, 2021 19:08

Marchi napisal/-a:@1stofficer
V Sloveniji nobenega ne zanima področje plovbe v tvojih HR dokumentih :wink:
Ti greš lahko okrog sveta, samo v HR morju ne smeš dlje kot 3nm od obale.

Marchi, to pa ne drži, ko sem jaz imel švedico pod hr. in trajno registracijo nisem smel nikamor iz hr. seveda sem pa šel tudi v it. in po enem letu mi je kapetan v umagu povedal da sem bil v prekršku.
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » So Mar 20, 2021 19:14

Alesjo kaj ti pa tocno pise v vpisnem listu?
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » So Mar 20, 2021 19:35

alesjo napisal/-a:

Marchi, to pa ne drži, ko sem jaz imel švedico pod hr. in trajno registracijo nisem smel nikamor iz hr. seveda sem pa šel tudi v it. in po enem letu mi je kapetan v umagu povedal da sem bil v prekršku.

To že, ampak on ima barko na prikolici, torej se mu ni treba odjavljati na HR, kjer bi ga poj***. Vprašanje je torej le, kaj našemu ali italijanu pomeni območje plovbe III, ali gre on potem gledati v HR predpise kaj to pomeni ali... :mrgreen:
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » So Mar 20, 2021 21:07

1stofficer napisal/-a:Alesjo kaj ti pa tocno pise v vpisnem listu?

Zdaj imam pod slo. zastavo, prej pod hr. pa je bila pod III in trajna registracija, kot so mi na kapetanji povedali je bila plovba dovoljena samo v hr. vodah in nikjer drugje.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » So Mar 20, 2021 21:28

alesjo napisal/-a:

Alesjo ne ga biksat.
Če te s HR zastavo in IIIabc dobi HR policija v SLO morju, si v prekršku. Torej ... te ne dobi :lol: 8)
Barka je pa s prikolico prišla v SLO in s prikolico bo šla nazaj v HR.
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Ne Mar 21, 2021 08:44

Eno je prekrsek, za katerega te Slo policija ne bo preganjala, drugo zavarovalnica. Ceprav pise, da velja za sredozemlje, se mi zdi da pise tudi da je za obmocje plovbe kot je navedeno na plovnem dovoljenju. Sam ugibam, ampak bi blo za preverit, da te ne zajebe potem zavarovalnica ce gre, bog ne daj, kaj narobe..
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » Ne Mar 21, 2021 09:42

Marchi napisal/-a:
alesjo napisal/-a:

Alesjo ne ga biksat.
Če te s HR zastavo in IIIabc dobi HR policija v SLO morju, si v prekršku. Torej ... te ne dobi :lol: 8)
Barka je pa s prikolico prišla v SLO in s prikolico bo šla nazaj v HR.

Mislim da slo policija točno ve kaj pomeni območje plovbe III a,b ali c in da tudi plovila z trajno hr registracijo ne smejo ven iz hr.
Mornar pohorc
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Mornar pohorc » Ne Mar 21, 2021 10:02

No se moja izkusnja z Hr registracijo!
Barko sem kupil v KP, s SLO registracijo. Barko odpeljal domov, jo popolnoma preuredil, ostala je samo lupina in motor v njej. Naredil popolnoma na novo nadkabino in vse ostale stvari. Ko je bila se barka doma na njivi, vzel papirje in se odpeljal na Ugljan - Preko, na lucko kapetanijo in preregistriral barko na Hr zastavo. Vse kar sem rabil dodat je bil prevod pogodbe, placal 350 kun in cez 14 dni sem imel prometno poslano doma. Seveda pa moras vedet kako kako osladno prijazno moras biti pri teh laokalnih serifih. Barko sem nato komaj naslednje leto dokoncal, jo dal v KP v vodo in se z njo odpeljal do Kukljice. S temi papirji sem se odjavil v Portorozu, na Hrvaskem se pa sploh nisem prijavil in lepo ze plujem po
Mornar pohorc
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Mornar pohorc » Ne Mar 21, 2021 10:05

Odjavil v Piranu! Mal je skratek preskocil.
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Ne Mar 21, 2021 10:37

No, saj jaz lani tut nisem mel vecjih tezav s koncnimi papirji, vse so hitro uredili, mislim da v 14h dneh. Seveda ko sem mel vse papirje, teh pa je blo ulala, brezveze itaq. Vsekakor pa brez skorajda prilizovanja ni slo. Da gres kar sam sebi ze malo na zivce. A ce pomaga... pa se zastonj je ;)

Edino tole s IIIb kategorijo ne vem zakaj to pocnejo. V bistvu bi bilo nekako samo po sebi razumljivo, da ti pojasnijo al pa te prej vprasajo kje bos plul, ne pa kar mal od oka neki napisejo, pa si kasneje spet delo naredijo ....
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Ne Mar 21, 2021 18:35

ni od oka,pametno je napisano,žal za njih in ne za nas..ker ko prideš spet plačaš juhuhu
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Ne Mar 21, 2021 20:19

Veter v laseh, travarca v zobeh ;)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov