Plovila na Hrvaškem - Korona in meja

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

Re: Plovila na Hrvaškem - Korona in meja

OdgovorNapisal/-a MareC » So Apr 10, 2021 20:30

Gartner napisal/-a:Ja iz Zlovenije pa res ne.

če ne poznaš izraza Zlovenija, si pač še eden z IQ manjšim od številke noge :roll:
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » So Apr 10, 2021 22:43

Sploh se ne da vec sledit tem spremembam, vec al manj vsak dan nekaj menjajo...

Zadnje stanje:

https://www.avtokampi.si/novice/hrvaska-prehod-meje
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Ne Apr 11, 2021 22:10

Ce imas v Cro nepremicnino, a gres lahko za 12 ur dol brez karantene in testa da zadovoljis nase in Hrvate s hitrim, ki ni starejsi od 48 ur?

Je kdo probal? Na linku zgoraj namrec ni cist jasno....
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Ne Apr 11, 2021 22:26

1stofficer napisal/-a:Ce imas v Cro nepremicnino, a gres lahko za 12 ur dol brez karantene in testa da zadovoljis nase in Hrvate s hitrim, ki ni starejsi od 48 ur?

No, sem pregledal malo se enkrat in po moje je takole.
Za 12 ur lahko gres brez karantene ce za dol nasim reces da gres na vzdrzevalna dela, Hrvatom pa pokazes hitri test, ki ni starejsi od 48 ur. Za nazaj pa 12-urna izjema za vzdrzevalna dela za nase velja samo v primeru da imas ravno tako manj kot 48 ur star PCR ali HAG. Najbrz bi blo dobr predlozit pisni test in pa seveda potrdilo o lastnistvu. Plovila izrecno niso omenjena.

Se pravi za oba prehoda je za 12 ur dovolj hitri test.

https://www.gov.si/teme/koronavirus-sar ... anje-meja/

https://mup.gov.hr/uzg-covid/english/286212

Ce ima kdo kaj izkusenj s terena pa se seveda priporocam !
Nazadnje spremenil 1stofficer, dne Ne Apr 11, 2021 22:30, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
bluesky
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana Šentvid
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bluesky » Ne Apr 11, 2021 22:29

1stofficer napisal/-a:
1stofficer napisal/-a:Ce imas v Cro nepremicnino, a gres lahko za 12 ur dol brez karantene in testa da zadovoljis nase in Hrvate s hitrim, ki ni starejsi od 48 ur?

No, sem pregledal malo se enkrat in po moje je takole.
Za 12 ur lahko gres brez karantene ce za dol nasim reces da gres na vzdrzevalna dela, Hrvatom pa pokazes hitri test, ki ni starejsi od 48 ur. Za nazaj pa 12 urna izjema za vzdrzevalna dela za nase velja samo v primeru da ima ravno tako manj kot 48 ur star test PCR ali HAG.

Se pravi za oba primera je za 12 ur dovolj hitri test.

https://www.gov.si/teme/koronavirus-sar ... anje-meja/

https://mup.gov.hr/uzg-covid/english/286212

Ce ima kdo kaj izkusenj s terena pa se seveda priporocam !

Jaz pa razumem odloke takole:

Za hrcke je hiter zadosti, za nase pa ne.

Ampak nikoli ne ves...
BlueSky
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Ne Apr 11, 2021 22:31

Preberi prvi link izjeme. Ti cist lepo pise !
paggy
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a paggy » Po Apr 12, 2021 15:18

Imam eno vprašanje glede prehoda meje na Hrvaško z opravljenim hitrim testom.
Ali kdo ve ali cariniku enostavno pokažeš sms ali je potrebno imeti sprintano potrdilo?
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Po Apr 12, 2021 15:38

paggy napisal/-a:Imam eno vprašanje glede prehoda meje na Hrvaško z opravljenim hitrim testom.
Ali kdo ve ali cariniku enostavno pokažeš sms ali je potrebno imeti sprintano potrdilo?

cariniku?? teh ni že kar nekaj časa

če pogledaš malo nazaj in kakšen članek, potem boš videl, da je boljše imeti sprintano potrdilo
hrvaški POLICAJ (ne carinik) včasih ne akceptira sms-ja
vsekakor je pa odvisno od pajaca v hišici, kaj sprejme in kaj ne - ni univerzalnega odgovora, sprintaj in bo šlo
drago.puksic
Kapitan

OdgovorNapisal/-a drago.puksic » Po Apr 12, 2021 19:27

Danes sem prečkal hr mejo v Požanah.HR policistki sem pokazal potrdilo o negativnem hitrem testu ki sem ga opravil v zdravstvenem domu doma,kjer sem povedal ,da ga potrbujem za prestop hr meje in zagotovili so mi da je v redu.Policistka je takoj pogledala seznam veljavnih testov za vstop v hr.in mojega testa tam ni bilo.test sem v slo plačal 20 euro.Dali so me v karanteno,prekinem jo lahko z ponovnim testiranjem v Puli.danes sem bil prepozen,tako da bom poskušal jutri in z negatevnim testom moram z mejlom javiti policiji vPožane in Buzet.Očitno sem imel slab dan,a to je dokaz kakšne kvalitete in koliko so cenjeni naši testi.testiranje s hitrim testom v puli stane 200 kun,čez deset dni ponovno testiranje.lp
Uporabniški avatar
bluesky
Viceadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bluesky » Po Apr 12, 2021 20:14

drago.puksic napisal/-a:Danes sem prečkal hr mejo v Požanah.HR policistki sem pokazal potrdilo o negativnem hitrem testu ki sem ga opravil v zdravstvenem domu doma,kjer sem povedal ,da ga potrbujem za prestop hr meje in zagotovili so mi da je v redu.Policistka je takoj pogledala seznam veljavnih testov za vstop v hr.in mojega testa tam ni bilo.test sem v slo plačal 20 euro.Dali so me v karanteno,prekinem jo lahko z ponovnim testiranjem v Puli.danes sem bil prepozen,tako da bom poskušal jutri in z negatevnim testom moram z mejlom javiti policiji vPožane in Buzet.Očitno sem imel slab dan,a to je dokaz kakšne kvalitete in koliko so cenjeni naši testi.testiranje s hitrim testom v puli stane 200 kun,čez deset dni ponovno testiranje.lp

Torej se poraja vprasanje: kateri hitri testi so veljavni za hrčke? Je to kje objavljeno?
BlueSky
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » Po Apr 12, 2021 20:38

Tukaj je seznam: https://ec.europa.eu/health/sites/healt ... ist_en.pdf

Link do tega dokumenta je pa s te strani: https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211

Sicer pa: še to :roll: Se moraš potem prej pozanimati, kateri test uporablja kateri izvajalec, če je zapisan na izvidu itd...ma naj se gonijo vsi nekam..
Uporabniški avatar
pinosat
Admiral
Kraj: Maribor
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a pinosat » Po Apr 12, 2021 22:26

jebemo...v četrtek grem s kolegi dol na Ugljan, pa moram v jutri ali v sredo opraviti hitri test ...kdo ve, kaj velja ta test iz mariborskih zdravstvenih domov ... za nazaj pa še ne vem, PCR na Hrvaškem, problem je v tem, da bomo na jadrnici do Pirana, potem bom verjetno moral v karanteno, ker ne vem, kje spotoma bi ga lahko opravil ...
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
Uporabniški avatar
bluesky
Viceadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bluesky » Po Apr 12, 2021 22:52

hrošč napisal/-a:Tukaj je seznam: https://ec.europa.eu/health/sites/healt ... ist_en.pdf

Link do tega dokumenta je pa s te strani: https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211

Sicer pa: še to :roll: Se moraš potem prej pozanimati, kateri test uporablja kateri izvajalec, če je zapisan na izvidu itd...ma naj se gonijo vsi nekam..

...WTF...!!!
BlueSky
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » To Apr 13, 2021 06:11

pinosat napisal/-a:jebemo...v četrtek grem s kolegi dol na Ugljan, pa moram v jutri ali v sredo opraviti hitri test ...kdo ve, kaj velja ta test iz mariborskih zdravstvenih domov ... za nazaj pa še ne vem, PCR na Hrvaškem, problem je v tem, da bomo na jadrnici do Pirana, potem bom verjetno moral v karanteno, ker ne vem, kje spotoma bi ga lahko opravil ...

Piši mail na več različnih naslovov, naj ti povejo, kateri test uporabljajo in če je firma testa izpisana na izvidu...enega boš že trofnil..
Darh
Admiral
Kraj: Tu bolje- Pula

OdgovorNapisal/-a Darh » To Apr 13, 2021 06:54

pinosat napisal/-a:jebemo...v četrtek grem s kolegi dol na Ugljan, pa moram v jutri ali v sredo opraviti hitri test ...kdo ve, kaj velja ta test iz mariborskih zdravstvenih domov ... za nazaj pa še ne vem, PCR na Hrvaškem, problem je v tem, da bomo na jadrnici do Pirana, potem bom verjetno moral v karanteno, ker ne vem, kje spotoma bi ga lahko opravil ...

A ni bilo nekaj dni nazaj napisano Kovacu, da ga naj v Umagu naredi?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov