Prečkanje meje
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Kot Slo državljan imam HR izpit, ampak v primcipu me bolj zanima,
da v primeru, da ima čarterist ustrezno zavarovanje tudi za Slovenijo, in v primeru da ima SLO državljan ustrezen veljaven ispit v SLO in upravlja najeto charter bako pd HR zastavo, ali lahko on upravlja to plovilo v naših SLO vodah. Za Hrvaškega državljana vem, da ni nobenih problemov.
Podobno kot najem HR rentacarja in ga pripelješ v SLO.
To si je Mile, dal za domačo nalogo, pa me zanima, kako daleč je zadeva.
da v primeru, da ima čarterist ustrezno zavarovanje tudi za Slovenijo, in v primeru da ima SLO državljan ustrezen veljaven ispit v SLO in upravlja najeto charter bako pd HR zastavo, ali lahko on upravlja to plovilo v naših SLO vodah. Za Hrvaškega državljana vem, da ni nobenih problemov.
Podobno kot najem HR rentacarja in ga pripelješ v SLO.
To si je Mile, dal za domačo nalogo, pa me zanima, kako daleč je zadeva.
Rio lep pozdrav!
Slo in ITA sta obe v EU skupnosti, torej boš plul v območju t.i. skupnosti in po mojem ni potrebno nič. Sicer se sam še tu nisem vozil, vendar je to isto kot po kopnem.
Slo in ITA sta obe v EU skupnosti, torej boš plul v območju t.i. skupnosti in po mojem ni potrebno nič. Sicer se sam še tu nisem vozil, vendar je to isto kot po kopnem.
mile
muzičar iz Prlekije
ljubitelj dobre kapljice,kulinarike in morja
"boljše litrca v roki kot gajbica na strehi"
muzičar iz Prlekije
ljubitelj dobre kapljice,kulinarike in morja
"boljše litrca v roki kot gajbica na strehi"
Mislim, da sem enkrat nekje slišal, da se je vseeno pametno prfočkat (ampak to sem samo slišal).... Drugače pa sem našel tole povezavo, kjer je že potekala debata glede izleta v Italijo http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... ht=italijo
Pa ne pozabi njihove zastavce obesit
Lp Andrej
Pa ne pozabi njihove zastavce obesit
Lp Andrej
Veter v laseh, travarca v zobeh 
ni potrebno ako:
- prihajaš iz EU države,
- barka je registrairana v državi EU
- vsi člani posadke so iz EU
http://www.noonsite.com/Countries/Italy ... #Clearance
http://www.italiadonna.it/barche_vela_n ... iporto.htm
- prihajaš iz EU države,
- barka je registrairana v državi EU
- vsi člani posadke so iz EU
http://www.noonsite.com/Countries/Italy ... #Clearance
http://www.italiadonna.it/barche_vela_n ... iporto.htm
Kasko mislim, da nima veze, pomembno je obvezno zavarovanje, oziroma zavarovalna vsote, ki jo to zavarovanje krije.
Vsaj pri "naši največji zavarovalnici" me vedno vprašajo ob zavarovanju in se tudi dobi potrdilo o zavarovanju za Italijo posebej.
no, sem našel podatke o kriti zav.vsoti , upam da še držijo -
SLO - 220,000 €
I - 800.000 €
GR celo 1.500.000 €
HR 3.500.000 kun
Vsaj pri "naši največji zavarovalnici" me vedno vprašajo ob zavarovanju in se tudi dobi potrdilo o zavarovanju za Italijo posebej.
no, sem našel podatke o kriti zav.vsoti , upam da še držijo -
SLO - 220,000 €
I - 800.000 €
GR celo 1.500.000 €
HR 3.500.000 kun
Obvezno zavarovanje imam pri Triglavu. Šel sem gledat papirje, imam tri. Prvi je zavarovalna polica, kjer piše zavarovalna vsota 1,5M euro, teritorialne meje kritja Jadransko morje, obseg zavarovanja odgovornost za škodo povzročeno tretjim osebam v Italiji, Sloveniji in Hrvaški, dodatne opombe kritje vključuje tudi odgovornost do potnikov ter odgovornost za škodo na stvareh (pred tremi leti je bilo to slednje treba plačati posebej), drugi je potrdilo o zavarovanju od zavarovalnice Triglav na katerem piše poleg ostalega datum veljavnosti od-do, tretji dokument pa je potrdilo o zavarovanju od slovenskega zavarovalnega združenja, napisano tudi v italijanščini.
motorni
Matter, res ni pametno vprašanje.
Sicer pa zagovarjam to, da če ne veš, pač vprašaš, pa čeprav se ti zdi še tako neumno.
Kasko nima nobene veze z obveznim zavarovanjem. Sem napisal že zgoraj. Kasko zavaruješ neko stvar PROTI tej STVARI. Po domače povedano, če s tem plovilom narediš škodo na tem plovilu. Joj sem zakompliciral, no v glavnem, če ti narediš sebi škodo. Povsem enako kot pri avtomobilu! Seveda je lahko v kasku notri še recimo kraja, pa poškodbe zaradi vremenskih ujm in podobno. Kasko bo pokril škodo na plovilu, če se ti sam zaletiš v pomol.
Ko pa se boš zaletel v sosednje plovilo pa kasko nima s tem nič. Torej takrat krije škodo obvezno zavarovanje proti tretji osebi. Sicer pa brez veze razpravljat, saj barke niti registrirat ne moreš, če to ni plačano. Če imaš barko registrirano je zavarovanje tudi plačano, je pa res, da je za SLO in HR potrebno nekaj nižje kritje, kot za Italijo. Če imaš kritje 1.500.000 EUR, potem je to dobro tako za SLO, kot HR in tudi IT.
LP
Sicer pa zagovarjam to, da če ne veš, pač vprašaš, pa čeprav se ti zdi še tako neumno.
Kasko nima nobene veze z obveznim zavarovanjem. Sem napisal že zgoraj. Kasko zavaruješ neko stvar PROTI tej STVARI. Po domače povedano, če s tem plovilom narediš škodo na tem plovilu. Joj sem zakompliciral, no v glavnem, če ti narediš sebi škodo. Povsem enako kot pri avtomobilu! Seveda je lahko v kasku notri še recimo kraja, pa poškodbe zaradi vremenskih ujm in podobno. Kasko bo pokril škodo na plovilu, če se ti sam zaletiš v pomol.
Ko pa se boš zaletel v sosednje plovilo pa kasko nima s tem nič. Torej takrat krije škodo obvezno zavarovanje proti tretji osebi. Sicer pa brez veze razpravljat, saj barke niti registrirat ne moreš, če to ni plačano. Če imaš barko registrirano je zavarovanje tudi plačano, je pa res, da je za SLO in HR potrebno nekaj nižje kritje, kot za Italijo. Če imaš kritje 1.500.000 EUR, potem je to dobro tako za SLO, kot HR in tudi IT.
LP
Pa res ni preveč pametno. Sploh ne vem kako naj ti pojasnim drugače kot si ti že citiral. Bom poskusil .Kasko ni zavarovanje proti tretji osebi. Zavarovanje proti tretji osebi je v obveznam zavarovanju, zato se mu reče obvezno zavarovanje ali po domače "registracija".
lpg
me je šef že prehitel
lpg
me je šef že prehitel
https://medisken.si
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov