Imam možnost kupit tole Selvo 5 2t staro par let, baje tiptop motor, sice je cena kr orenk ampak ima papirje in ploščico 5 odprt pa je na 15.
Torej kake so kaj izkušnje ali mnenja za ta motor?
In kateri najmanjši gumenjak bi bil primeren za ta motor da bi še sedeli 4 gor (2+2) in bi glisiral, ker imam malo problem s prostorom v avtu? Čoln se ne bi registriral.
hvala
Selva 5(15) 2t + kateri gumenjak?
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Re: Selva 5(15) 2t + kateri gumenjak?
Če ga ne boš registriral, ne sme biti daljši od 2,5 metra (na Hrvaškem), oziroma 3 m (v Sloveniji).
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Zmago1 napisal/-a:Imam možnost kupit tole Selvo 5 2t staro par let, baje tiptop motor, sice je cena kr orenk ampak ima papirje in ploščico 5 odprt pa je na 15.
Torej kake so kaj izkušnje ali mnenja za ta motor?
In kateri najmanjši gumenjak bi bil primeren za ta motor da bi še sedeli 4 gor (2+2) in bi glisiral, ker imam malo problem s prostorom v avtu? Čoln se ne bi registriral.
hvala
Iz 5KM 2t pa, da se odpre na 15KM, tole pa ne bo držal.
mašinfirer
Tle je ene par cvetk... "par let stara" 2T Selva in pa odpiranje iz 5KM na 15KM. Samo da ne bo na koncu 4 taktni nov Tomos 
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Morda je motor 15-ka z nalepko in papirji za 5 KM ali kaj podobnega (samo "zavaravanje neprijatelja).
Dobro bi bilo vedeti maso motorja; čoln bi moral prenesti tako te konjske sile kot maso. Za primerjavo: zdi se mi, da ima 15 HP Yamaha okrog 40 kg, Selva pa okrog 50 kg (2T so morda malo lažji). 2,5 m dolgi gumenjaki imajo dovoljeno moč večinoma okrog 4 KM (naletel sem tudi na enega s 6, ampak mislim da je bil RIB s trdim alu dnom), tisti okrog 3 m pa večinoma okrog deset KM.
Če daš na majhen gumenjak (bog ne daj takega z napihnjenim togim podom ala Air Floor) veliko pretežak in premočan motor za tisti čoln in daš gas do daske, nalepka 5 HP na motorju po mojem gumenjaka ne bo prepričala, da naj to zdrži (še posebej ne za redno rabo).
Dobro bi bilo vedeti maso motorja; čoln bi moral prenesti tako te konjske sile kot maso. Za primerjavo: zdi se mi, da ima 15 HP Yamaha okrog 40 kg, Selva pa okrog 50 kg (2T so morda malo lažji). 2,5 m dolgi gumenjaki imajo dovoljeno moč večinoma okrog 4 KM (naletel sem tudi na enega s 6, ampak mislim da je bil RIB s trdim alu dnom), tisti okrog 3 m pa večinoma okrog deset KM.
Če daš na majhen gumenjak (bog ne daj takega z napihnjenim togim podom ala Air Floor) veliko pretežak in premočan motor za tisti čoln in daš gas do daske, nalepka 5 HP na motorju po mojem gumenjaka ne bo prepričala, da naj to zdrži (še posebej ne za redno rabo).
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
novinec1 napisal/-a:Tle je ene par cvetk... "par let stara" 2T Selva in pa odpiranje iz 5KM na 15KM. Samo da ne bo na koncu 4 taktni nov Tomos
nope gre za motor naxos 5, dvocilindrski, ki so ga delali pred leti v izvedbi 5 ali 15 km. Sedaj 5 nimajo več v ponudbi ampak samo 15. Motor je bil kupljen v tujini leta leta 2017 in je odprt na 15. podatki so bolj skopi na netu ampak gre za tole:
https://lode.hyperinzerce.cz/lodni-moto ... ka-cela-cr
Malo prebrskaj zgodovino foruma, majhne selve ne navdušijo najbolj...., sicer pa je odvisno, kako so jo vzdrževali 
Jaz ne bi vzel nič od Selve....
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
@Zmago1: Lepa hvalaZmago1 napisal/-a:novinec1 napisal/-a:Tle je ene par cvetk... "par let stara" 2T Selva in pa odpiranje iz 5KM na 15KM. Samo da ne bo na koncu 4 taktni nov Tomos
nope gre za motor naxos 5, dvocilindrski, ki so ga delali pred leti v izvedbi 5 ali 15 km. Sedaj 5 nimajo več v ponudbi ampak samo 15. Motor je bil kupljen v tujini leta leta 2017 in je odprt na 15. podatki so bolj skopi na netu ampak gre za tole:
https://lode.hyperinzerce.cz/lodni-moto ... ka-cela-cr
Od tu bo potem podatek o masi motorja in še čem, kar mi pritegne pozornost:
- Selva Naxos 15 HP
Oil/fuel mixing: Manual
Fuel tank (L): 23
Weight basic version (Kg): 30
Fuel: Petrol + Marine oil (for specifiations and ratio se user manual).
Osnovna verzija): domevam različica z ročnim zagonom in brez alternatorja
Max vrtljajev v minuti (RPM): 5500
2 takrni: ali se ga zdaj še da vpisat?
O tem, kaj na forumu mislijo nasploh o Selvi pa tule.
Correct me if I am wrong, please.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost