Ravno to me zanima. Pri tem testu ni nobene vožnje, zakaj bi bila potem razlika v rezultatu testa ........ vsaj tako sem razumel Sandija
Razumem pa da bo pri gliserju med vožnjo sila (obrati) hitreje in lažje naraščala.
Ja, saj sedaj vidim, kaj je Sandi mislil z natipkanim, jaz sem se preveč osredotočil na sam test.
Menjalnik, vrtljaji, izkoristek, navor, moč...
Moderatorji: moderator2, moderator
No ste že ugotovili kaj sem hotel.
Samo takšen test je primeren res samo za počasna plovila, kjer je končna hitrost tudi majhna... Da ne bo kdo poiskušal s 500 KM in barko, ki zmore 40 vozlov končne hitrosti.
Lahko pa enostavno preveriš vlečno silo na kakšnem 5 KM motorčku, kjer so rezultati skoraj točni. Na kakšnem in koliko težkem plovilu je motor pa pri takem testu nima veze.
LP
Samo takšen test je primeren res samo za počasna plovila, kjer je končna hitrost tudi majhna... Da ne bo kdo poiskušal s 500 KM in barko, ki zmore 40 vozlov končne hitrosti.
Lahko pa enostavno preveriš vlečno silo na kakšnem 5 KM motorčku, kjer so rezultati skoraj točni. Na kakšnem in koliko težkem plovilu je motor pa pri takem testu nima veze.
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta