Invalidi in barke

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Če Sep 08, 2011 13:04

ljubo napisal/-a:... če imaš voljo lahko marsikaj dosežeš v okviru svojih možnosti. Predvsem je volja in veselje do jdranja in seveda do takega življenja. Bistvo ni koliko porabiš bistvo je koliko od tega dobiš. Meni mi jadranje ogromno pomeni za moje veselje pa še kaj zdraven.

Lepo napisano!
seal
Naddesetnik

Re: Invalidi in barke

OdgovorNapisal/-a seal » To Jun 28, 2022 14:05

Pozdravljeni,

da malo obudim temo. Zena ima multiplo sklerozo in za mobilnost uporablja elektricni skuter. Prehodi lahko cca 20m s pomocjo hojice. Ima kdo mogoce izkusnje oz nasvete kaj vse upostevat pri nakupu colna, kaksne resitve obstajajo za
vkrcanje, izkrcanje na coln in v vodo ter iz nje. Mogoce se kaksni drugi predlogi oz mnenja iz prakse izkusenih morjeplovcev?

Nabavili bi nekaj za enodnevne izlete, obvezen wc. Budget do 20k eur za coln s prikolico + prilagoditve za invalide.

Plastika ali gumica, nevem oz niti ni tako pomembno, vazna je prakticnost glede na omenjene stvari.

Hvala
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » To Jun 28, 2022 21:58

Moj sin je plul z Katamaranom..17 m dolžine,ki vem,presega tvoj budget..a ta katamaran je imel za lastnika prilagojene stvari
Vitlo pričvrščeno na bum z daljincem,kjer se je lastnik pripel in po tirnici z tem dvigalcem dvignil in zapeljal v kokpit
Malo dvigalo,ploščad,na katero se je zapeljal z vozičkom in se spustil v spodnjo etažo
Čoln,plastika ali aluminij,da se je ob dvignjenem motorju zapeljal direkt na obalo,dolg po moje ene 3 debele metre,spredaj je pa imel loputo kot rampo,ki se je odprla in se je s skuterjem odpeljal na obalo.Ni smelo jasno biti nekih večjih valov.Po obali se je po tem vozil z skuterjem na 3 kolesa.Čoln je zgledal ko mala vojaška amfibija.
Toliko vem,želim tvoji ženi obilo zdravja in morda ji tele informacije pomagajo.
S Spoštovanjem Iztok
seal
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a seal » Če Jun 30, 2022 19:49

Super, hvala. Vsaka informacija je dobrodosla, da pridemo do idej za koncno resitev. Sploh pa kar ze nekdo uporablja v praksi.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Če Jun 30, 2022 22:53

Pa še neki..Enkrat je bila na Prviču na pomol privezana jadrnica cca 7,5 m z VEELIKO široko pasarelo..Ko je pa tem de ma tak avtoban za z barke it sem rekel ženi..pa me je še danes sram teh besed...Ene 60 letn mož je prpelu na malem vozičku iz barke ženo,ji v kokpitu umil lase,jo posušil,zrihtal,nekako spravil v invalidski voziček in po tej pasareli odpeljal na obalo in na sprehod...Kolk ljubezni je premogu ta mož..u minuti sem dobu lekcijo za nadaljnje življenje..
Torej eno dobro pasarelo,potrebam primerno,bosta rabila tudi..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov