malo me zanima, če je kaj interesa za primerjalno jadranje v Piranskem zalivu. Osnovna ideja je v tem, da bi si postavili fiksno ruto npr. Skrajna rumena boja v Piranu - boja Vida - SZ rob školjščiča - Skrajna rumena boja v Piranu
Lahko bi se dogovorili, da je npr. v nedeljo ob 12-ih štart in to je to.
Zadeva bi bila rahlo tekmovalno obarvana, sicer pa bolj kot nedeljsko druženje jadralcev, v smislu da odfuramo eno določeno regatno polje v točno določenem terminu.
Na koncu pa se dobimo na sidru nekje proti Strunjanu, spijem kakšen pirček in izmenjamo izkušnje in gremo vsak po svoje.
Dodaten pozitiven učinek takšnega jadranja je tudi v tem, da se mi "družinsko turistični" jadralci počasi izboljšujemo v tehnikah jadranja, nastavitvah jader, ... Ker, če jadraš solo, imaš lahko občutek, da ti gre čisto dobro. Ko pa si na isti špuri s podobnimi barkami in te nabrišejo, se pa začneš spraševat kaj delaš narobe.
Zato bi bila debata na sidru ob zaključku več kot dobrodošla.
Če bi bil torej še kdo zainteresiran, lahko pičimo eno mini regato, čist u easy .
Meni bi bilo kulsko, če bi se to prijelo in bi npr. vsako nedeljo ob 12-ih vsi vedeli, da se fura to regatno polje.