Dva rezervoarja 60 l nasvet
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Re: Dva rezervoarja 60 l nasvet
Ker nihče ni hotel naravnost, poskusim enostavno povedati sam.
Mislim, da imaš 2 realni rešitvi.
Prvo si navedel sam , da na najnižji točki pač povežeš rezervoarja z večjim fijem , ki bi omogočal normalen in stalen pretok med njima in drugo da v oba vzporedno narediš hkratni odvzem.Motor ne bo dvojno jemal :=) samo kolikor pač rabi...če sta rezervoarja enaka to ne bi smelo biti z vidika priključkov prekomplicirano...je pa tako; prva rešitev je zanesljivejša saj bi zaradi nagiba ali pozicije enega od rezervoarjev lahko pri drugi rešitvi prej zaznal prazno in nehal delovati , kljub še ne popolnoma praznem keslu.
lp
Paco
Mislim, da imaš 2 realni rešitvi.
Prvo si navedel sam , da na najnižji točki pač povežeš rezervoarja z večjim fijem , ki bi omogočal normalen in stalen pretok med njima in drugo da v oba vzporedno narediš hkratni odvzem.Motor ne bo dvojno jemal :=) samo kolikor pač rabi...če sta rezervoarja enaka to ne bi smelo biti z vidika priključkov prekomplicirano...je pa tako; prva rešitev je zanesljivejša saj bi zaradi nagiba ali pozicije enega od rezervoarjev lahko pri drugi rešitvi prej zaznal prazno in nehal delovati , kljub še ne popolnoma praznem keslu.
lp
Paco
pojdi se z bikom bost!
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Volvo vidim, da si jezen name, ker sem ti povedal, kako proizvajalci plovil projektirajo napajanje hladilnikov.
In zakaj sem ti to opisal? Ne zato, da bi izpodbijal tvojo rešitev, ki je tehnično sicer ok in pije vodo, kot sem se izrazil. Namen je bil, da argumentiram, da za dvojno napajanje hladilnikov ni potrebe, če je energetski sistem na plovilu uravnotežen. Ne rabiš biti zaradi tega jezen name. Nič slabega nisem mislil, ampak lastniki večjih motornih jaht s fly bridgem ste takoj užaljeni, če ni vse po vaše.
Podobno kot tisto, ko je nekdo nekje nekoč butnil, da so Gel akumulatorji najboljša izbira za plovila...!??
Še danes zaradi tega izgubljam dragoceni čas, ko moram razložiti stranki, investitorju, proizvajalcu plovil, dealerjem... ki se pač ne spoznajo na energetske otočne sisteme, da to za seboj potegne še druge probleme. Predvsem pa da se jih ne sme polniti z visokim tokom z alternatorjem v kolikor je kapaciteta manjša kot najmanj šest kratnik polnilnega toka akumulatorja. Pa se še danes najde kdo, ki ti napiše email in zahteva gel akumulator kapacitete cca100Ah na katerega misli obesit vse porabnike ter inverter 2kW !?!?? In to se dogaja redno še danes.
In zakaj sem ti to opisal? Ne zato, da bi izpodbijal tvojo rešitev, ki je tehnično sicer ok in pije vodo, kot sem se izrazil. Namen je bil, da argumentiram, da za dvojno napajanje hladilnikov ni potrebe, če je energetski sistem na plovilu uravnotežen. Ne rabiš biti zaradi tega jezen name. Nič slabega nisem mislil, ampak lastniki večjih motornih jaht s fly bridgem ste takoj užaljeni, če ni vse po vaše.
Podobno kot tisto, ko je nekdo nekje nekoč butnil, da so Gel akumulatorji najboljša izbira za plovila...!??
Še danes zaradi tega izgubljam dragoceni čas, ko moram razložiti stranki, investitorju, proizvajalcu plovil, dealerjem... ki se pač ne spoznajo na energetske otočne sisteme, da to za seboj potegne še druge probleme. Predvsem pa da se jih ne sme polniti z visokim tokom z alternatorjem v kolikor je kapaciteta manjša kot najmanj šest kratnik polnilnega toka akumulatorja. Pa se še danes najde kdo, ki ti napiše email in zahteva gel akumulator kapacitete cca100Ah na katerega misli obesit vse porabnike ter inverter 2kW !?!?? In to se dogaja redno še danes.
novinec1 napisal/-a:Matejmorje napisal/-a:Prosil bi za nasvet, na čolnu imam dva plastična rezervoarja po 60 l in sedaj me zanima kako je najbolje da bi lahko brez preklopa črpal iz obeh rezervoarjev gorivo če je to sploh opcija. Sedaj preklopim ko se rezervoar sprazne na drugega in zato se obračam na vas morjeplovce kako rešiti zadevo da se nebi rablo preklopiti iz enega na drugega. Vem za opcijo da se lahko povežeta rezervoarja ampak to mi ne diši ker bi mogel vrtati in povezovati.
Hvala za odgovore
mirno morje
lp
Maš dva kozarca pijače s slamico pijačo spiješ prvega v nadaljevanju še drugega. Zdaj pomisli kaj bi moral naredit, da bi istočasno pil iz obeh kozarcev...
Nikola T...
Nisem nic jezen ali uzaljen.... zakaj bi bil?
Jaz vem, da meni moja resitev-pomoc za 20e pride prav...
Kar se pa tice mojega komentarja je pa zaradi tega ker pac vsi na forumu niso-nismo tehnicno podkovani... so-smo pa v cem drugem dobri...
Matejmorje je postavil vprasanje... in ce mu ne mislis oz mislite odgovoriti kako in kaj mu predlagate... ne rabite niti ga potolci dol... marsikdo noce postavit vprašanje zaradi tega na forumu...
Samo moje mnenje...
Zato pa je forum
Nisem nic jezen ali uzaljen.... zakaj bi bil?
Jaz vem, da meni moja resitev-pomoc za 20e pride prav...
Kar se pa tice mojega komentarja je pa zaradi tega ker pac vsi na forumu niso-nismo tehnicno podkovani... so-smo pa v cem drugem dobri...
Matejmorje je postavil vprasanje... in ce mu ne mislis oz mislite odgovoriti kako in kaj mu predlagate... ne rabite niti ga potolci dol... marsikdo noce postavit vprašanje zaradi tega na forumu...
Samo moje mnenje...
Zato pa je forum
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Se popolnoma strinjam. Menim pa, da je tudi za vprašanje potrebno prej vsaj malce razmisliti.
Jaz imam montirane ventile na separatorju goriva in preklapljam med rezervoarji in tako vidim kdaj je tavelik prazen.
Če pa hočeš povezat imaš t komat in iz ene cevi dobiš dva konca katera gresta na dva rezervoarja.
Če pa hočeš povezat imaš t komat in iz ene cevi dobiš dva konca katera gresta na dva rezervoarja.
en mrzu špric, še raje en knc terana in ena feta pršuta, na zdravje morjeplovci
Dobi se električen ventil za dva tanka združevati in imaš pol na armaturi gumbek in prestavljaš med tem ko v drugi roki držiš velebitsko tamno. Recimo. 
Raznim povezavam bi se jaz ognil ker tank vedno preži na to da bo puščal in manj je več kar se lukenj v tanku tiče.
Raznim povezavam bi se jaz ognil ker tank vedno preži na to da bo puščal in manj je več kar se lukenj v tanku tiče.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Matej morje..4 prispevki,morski volk 12 prispevkov...in ste u kurac skor poslal ljudi ki imajo 4500 prispevkov,pa 5380 prispevkov...kaj mislite da tista cifra pri imenu pomeni kolkrat se je komu zastonj dvignil???Najprej se mal vprašajte kolk ste dal forumu...Katastrofa..Pozdravlja vas Polanc...ta je tud en peder al pa vseved 9147 prispevkov.. ..ko durh neki protestira a?
Pa pejmo še mal h keslom..Jaz bi pustil da lahko motor črpa gorivo iz enega ali drugega rezervoarja ker..
Lahk je en rezervoar za utež spredaj
lahk je rezerva ki se le izjemoma priklopi v sili
lahko je rešilna bilka,ko v enga morda natočiš vodo na kaki smotani pumpi
lahko se pač zabije separator in enostavn zapreš en ventil,ofnaš druzga in družino varno odpelješ v pristan..
Velikokrat se zgodi..družba,mal več gasa,mal smučarije,tube in..kr naenkrat prazn vse in daaaleč do obale,pa črn oblak na obzorju...
Odloči se pa sam.
Pa pejmo še mal h keslom..Jaz bi pustil da lahko motor črpa gorivo iz enega ali drugega rezervoarja ker..
lahko se pač zabije separator in enostavn zapreš en ventil,ofnaš druzga in družino varno odpelješ v pristan..
Velikokrat se zgodi..družba,mal več gasa,mal smučarije,tube in..kr naenkrat prazn vse in daaaleč do obale,pa črn oblak na obzorju...
Odloči se pa sam.
polanc napisal/-a:Matej morje..4 prispevki,morski volk 12 prispevkov...in ste u kurac skor poslal ljudi ki imajo 4500 prispevkov,pa 5380 prispevkov...kaj mislite da tista cifra pri imenu pomeni kolkrat se je komu zastonj dvignil???Najprej se mal vprašajte kolk ste dal forumu...Katastrofa..Pozdravlja vas Polanc...ta je tud en peder al pa vseved 9147 prispevkov.. ..ko durh neki protestira a?
Odloči se pa sam.
Polanc... ne morem da se ne oglasim... oprosti... dajes statistiko kdo koliko prispevkov daje nekdo na forum? Ti jih zelo veliko ... morda zaradi letnice tvojega rojstva? Nekateri so se novopečeni in se ucijo .... postavljajo vprasanja ki so nekaterim smesna... imam resitev... enostavno preskocite... odprite drugo temo...
Jaz Matejumorje ne znam svetovati zato sem tiho...
(polanc je vsaj podal ideje)
Ne bom pozabil mojega prvega srecanja s forumom...
Bilo je leto 2013... moje tretje plovilo... nisem vedel kaj naredit...ali kako brskat po forumu... sem zbral pogum napisal moj problem in SR290 mi ga je resil!!!
Seveda vmes nepotrebni komentarji....
Se 1x hvala za ta forum in za clana SR290!
Jaz Matejumorje ne znam svetovati zato sem tiho...
(polanc je vsaj podal ideje)
Ne bom pozabil mojega prvega srecanja s forumom...
Bilo je leto 2013... moje tretje plovilo... nisem vedel kaj naredit...ali kako brskat po forumu... sem zbral pogum napisal moj problem in SR290 mi ga je resil!!!
Seveda vmes nepotrebni komentarji....
Se 1x hvala za ta forum in za clana SR290!
-
Matejmorje
- Naddesetnik
Ufff.... Vidim da nisem na pravem portalu in da je debata zašla s poti... Res škoda tolk enih nepotrebnih komentarjev in veleumetnikov ki se bahajo z št. komentarjev itd... A res ni več ene zdrave pameti in dobre besede, da je potrebno na takšen način tukaj na forumu razglablat o stvareh, ki so čisto nepotrebne,... Ja ampak žal je tako zaradi nekaterih, ki si tukaj nabijajo svoj ego..
Pa mirno morje vsem morjeplovcem
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
al se morm mal glast ,pa koga mal naštelat,na konc pa dam kak pametn nasvet a ne de..sej si na pravem mestu sam po zim smo mal nervozni..
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Matejmorje napisal/-a:Ufff.... Vidim da nisem na pravem portalu in da je debata zašla s poti... Res škoda tolk enih nepotrebnih komentarjev in veleumetnikov ki se bahajo z št. komentarjev itd... A res ni več ene zdrave pameti in dobre besede, da je potrebno na takšen način tukaj na forumu razglablat o stvareh, ki so čisto nepotrebne,... Ja ampak žal je tako zaradi nekaterih, ki si tukaj nabijajo svoj ego..
Ne vem ali si prebral moj komentar, ki sem ti ga poslal na zs.
mašinfirer
-
Matejmorje
- Naddesetnik
habibi Vll napisal/-a:Matejmorje napisal/-a:Ufff.... Vidim da nisem na pravem portalu in da je debata zašla s poti... Res škoda tolk enih nepotrebnih komentarjev in veleumetnikov ki se bahajo z št. komentarjev itd... A res ni več ene zdrave pameti in dobre besede, da je potrebno na takšen način tukaj na forumu razglablat o stvareh, ki so čisto nepotrebne,... Ja ampak žal je tako zaradi nekaterih, ki si tukaj nabijajo svoj ego..
Ne vem ali si prebral moj komentar, ki sem ti ga poslal na zs.
Pozdrav
Nič nisem dobil v zs.
lp
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov