Prosim za predloge za Bow thruster za jadrnico dolžine 12 m.
Kje ste ga kupili?
J
Kateri Bow thruster?
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
-
georgee120
- Desetnik
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Re: Kateri Bow thruster?
Pri izbiri bow thrusterja je zelo pomembno vedeti kakšne so možnosti za montažo.
Zamolčal si najpomembnejšo informacijo o tipu jadrnice!?
Zamolčal si najpomembnejšo informacijo o tipu jadrnice!?
-
georgee120
- Desetnik
Sun Odyssey 37
ljudi od mora nimajo bow trusterja
Sem bil podobnega mnenja, dokler se nisem začel vozit z mojim. Vsa teža zadaj, premec v zraku, med vožnjo super. V marini gre naprej ok, ampak ob minimalni sapici gre vzvratno tja kamor mu veter odnese kljun. In nobeno dajanje ali jemanje gasa, trimanje... ti takrat ne pomaga.
Počasne barkače... ki jih ima večina "ljudi od mora" so zelo ubogljive (tudi ena 9 m jadrnica se ti samo ob uporabi krmila zavrti na mestu...), kar pa ni nujno pri malce hitrejših ali višjih gliserjih. Prva imajo težišče zadaj in sila vetra z velikim navorom vrti premec kamor želi, druga pa zaradi bočne površine velikokrat reagirajo po svoje. Poleg tega imajo gliserji manjši ugrez, kar zopet ne deluje pozitivno za agilnost pri nižji hitrosti. Svoje doda tudi krma, ki je pri gliserjih ravna dila, pri onih tapi-tapi od "ljudi od mora" je pa navadno zašiljena, ali zaobljena.
Ker se mi ne da nekaj ur zibat čakat, da pridem z tem tapi-tapi iz enega v drug zaliv bom raje sedel v gliserja in bom zaradi uporabe bow thrusterja z veseljem izpadel Greenhorn.
Je pa res, da ti nobe bow thruster ne pomaga, če v osnovi ne poznaš svojega plovila.
Počasne barkače... ki jih ima večina "ljudi od mora" so zelo ubogljive (tudi ena 9 m jadrnica se ti samo ob uporabi krmila zavrti na mestu...), kar pa ni nujno pri malce hitrejših ali višjih gliserjih. Prva imajo težišče zadaj in sila vetra z velikim navorom vrti premec kamor želi, druga pa zaradi bočne površine velikokrat reagirajo po svoje. Poleg tega imajo gliserji manjši ugrez, kar zopet ne deluje pozitivno za agilnost pri nižji hitrosti. Svoje doda tudi krma, ki je pri gliserjih ravna dila, pri onih tapi-tapi od "ljudi od mora" je pa navadno zašiljena, ali zaobljena.
Ker se mi ne da nekaj ur zibat čakat, da pridem z tem tapi-tapi iz enega v drug zaliv bom raje sedel v gliserja in bom zaradi uporabe bow thrusterja z veseljem izpadel Greenhorn.
Je pa res, da ti nobe bow thruster ne pomaga, če v osnovi ne poznaš svojega plovila.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov