Primerni zalivi za nočitev - kazalo povezav

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

Re: Primerni zalivi za nočitev - kazalo povezav

OdgovorNapisal/-a CAR » To Jul 21, 2026 13:42

Ob tako nestabilnem vremenu in takšni napovedi je najbolje marina in še to ni 100%. Zakaj bi iskal nesrečo, če je ni potrebno.
Ceneje je dati 100 eur za marino kot več tisoč eur, če gre kaj narobe.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » To Jul 21, 2026 17:38

CAR napisal/-a:Ob tako nestabilnem vremenu in takšni napovedi je najbolje marina in še to ni 100%. Zakaj bi iskal nesrečo, če je ni potrebno.
Ceneje je dati 100 eur za marino kot več tisoč eur, če gre kaj narobe.

Mogoče imaš prav, jaz sem se odločil da grem na dopust, marine in boje me ne zanimajo. Danes je tretji dan plovbe nedeljo in ponedeljek sem plul cca po 10 ur na dan samo da se rešim istre oziroma severnega dela jadrana, napovedim sledim je pa vse nesigurno potem se zame začne dopust ko pustim za sabo kvarner. Tudi se dobro zavedam da je treba na jadrnici marsikaj potrpet, to ni ležanje na plaži, vendar uživam v tem, hudo pustim za sabo in gledam kako je vse lepo. Pa tudi tebi želim prijetno jadranje al pa adrenalinsko, javi se kako pivce ko boš kaj po jadranu, jaz bom cca 1mesec. L.p.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » To Jul 21, 2026 22:45

Kje s pa fasu to prjatu?
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Sr Jul 22, 2026 05:07

polanc napisal/-a:Kje s pa fasu to prjatu?

8 milj pred premudo ko sem jadral iz suska.
MKN
Admiral

OdgovorNapisal/-a MKN » Sr Jul 22, 2026 20:30

Ponoči nas je lepo obšlo vse slabo vreme. Šlo je zahodno od nas po morju. Ponoči se je veter obrnil v vzhodnik in nam je neslo val v zaliv. Še vedno bolje kot nevihte. Zjutraj smo z vzhodnikom odjadrali proti Silbi. Vetra je bilo tudi do 20kt navideznega. Kar dobro smo orcali. Prišli smo pa hitro. Malo smo se razgledali po vasi, šli v trgovino in na kavo potem pa spustili sidro v uvali Papranica malo pred bojami. Na bojah sta samo dva motorna čolna. Je pa tu precej manj prometa kot na Iloviku. Noč bo po napovedi mirna, jutri delamo plane za naprej.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Če Jul 23, 2026 21:00

Alesjo ti in Jadranka sta prava pomorščaka. Vem, da uživaš v morju in tudi če je kakšna nevihta to pač sodi zraven.
Osebno sem izjemno užival v poznojesenskih jadranjih, ko se vreme obrne in morje ohladi. Sončni zahodi po dežju so naravnost fantastični.
V avgustu ujamem tudi jaz kakšen dan na morju. Se vidimo. Pa ugoden veter ti želim.
MKN
Admiral

OdgovorNapisal/-a MKN » Pe Jul 24, 2026 07:35

Včeraj smo se prestavili iz Silbe na Molat. Večinoma v brezveterju ali z vetrom v krmo. Spotoma smo preizkusili tangun. Namestil sem ga prvič in ni mi padel v vodo. Na tem dopustu je mnogo stvari prvič. Ker je bila napovedana malo močnejša burja in ker smo bili že skoraj cel teden na sidru, smo se vezali v vasi Molat na rivo. Fantje na obali so bili zelo pripravljeni pomagati, tudi muringi so novi. Pa zjutraj lahko ob beli kavi v bifeju pišem tale prispevek. Samo burje je bolj malo.
Nekdo je objavil povezavo do aplikacije Meteocenter. Jaz jo uporabljam že nekaj dni in se mi zdi kar dobra. Nekako ima podatke, ki sem jih iskal na različnih mestih združene v eni aplikaciji.
MKN
Admiral

OdgovorNapisal/-a MKN » Ne Jul 26, 2026 08:20

V soboto smo dopoldne počakali v Molatu, da se je burja malo izpihala. Po kosilu smo skočili samo “čez dvorišče” do severnega konca Dugega otoka. Ogledali smo si razbitino severno od svetilnika potem pa odšli na sidro v zaliv Pantera. Sidro smo spustili v uvali Slatine. Uvala je prijetna, globina je prijazna. Poleg nas sta prespali še dve jadrnici. Verjetno bi udobno lahko sprejeli vsaj še eno. Na plaži je mali barček, ki je vrtel prijetno glasbo do poznega večera. Spali smo bolje kot doma. Zjutraj je do sosednje barke prošla kapitanija v kontrolo. Jaz sem imel že vse pripravljeno za obisk tudi pri nas, a so se obrnili in šli drugam.
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » Ne Jul 26, 2026 09:52

Tam letos ni boj? Nekaj sem bral na Navily da kljub vsemu pride koncesionar zakasirat, samo sidranje. :roll:
MKN
Admiral

OdgovorNapisal/-a MKN » Ne Jul 26, 2026 14:01

Boj ni, kasirat pa ni prišel nihče, pa nismo nič hiteli da bi ga zgrešili. Šopa boje v čisto severnem koncu zaliva Pantera.
MKN
Admiral

OdgovorNapisal/-a MKN » Ne Jul 26, 2026 21:52

Iz Dugega otoka smo šli počasi proti severu, ker v ponedeljek na Lošinju menjamo posadko. Namenili smo se na Olib, da se skrijemo pred napovedanim jugom. Vetra na poti je bilo malo v krmo, zato smo motorju samo pomagali z jadri Preliv med Istom in Olibom pa smo prejadrali z lepim vetrom v bok. Vaški pomol na Olibu je bil prazen kljub napovedanemu močnemu jugu. Do večera nas je bilo pet bark na muringu. Vas je kar zanimiva, dve tretjini “domačinov” govori angleško z ameriškim naglasom. In vsi se vozijo z avtomobilčki za golf. Pa na pokopališču je precej grobov izdelanih do potankosti, z vpisanimi imeni in letnicami rojstva. Nekateri imajo celo slike. Samo letnic smrti še ni.
MKN
Admiral

OdgovorNapisal/-a MKN » Ne Jul 26, 2026 22:00

Ponoči je bil veter zmeren, vsaj v zaščitenem zalivu. Podnevi je bilo nekaj sunkov do 30kt stalnega vetra pa največ 15kt. Do sredine popoldneva se je jugo počasi umiril. Hkrati pa so iz Padske nižine začele prihajati bolj plohe kot nevihte. Za ponoči so še napovdane, zato smo ostali kar na pomolu. Bark se je danes nabralo za cel severni pomol. Danes je bil dan za počitek in malo manj spremljanja vremena, jutri pa jurišamo naprej.
Uporabniški avatar
modro morje
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana - Krk

OdgovorNapisal/-a modro morje » Ne Jul 26, 2026 22:15

A kej kasirajo na Olibu za pomol?
Navigare vivere est.
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » Po Jul 27, 2026 17:24

MKN, ob taki napovedi pomol na Olibu ni pametna izbira, ker kolikor vem, na notrani strani pomola ni več tranzitnih vezov. Če pihne SZ ali tramontana ob nevihti ali zaradi nevihte nekje na severu, je tam lahko cela štala, podobno kot Unije pred mestom, samo da imaš tu betonsko obalo še bližje. Če ni napovedane burje, je potem že boljše Silba luka ali pa kak zaliv z bojami na zahodu Silbe ali Oliba (Sv. Nikola, Sv. Ante, Slatina na V).
MKN
Admiral

OdgovorNapisal/-a MKN » Po Jul 27, 2026 17:44

modro morje napisal/-a:A kej kasirajo na Olibu za pomol?

Za 37ft sem dal 48€ z vodo in elektriko. Za drugi dan pa je še nekaj popusta. Pride starejši možakar in napiše račun na roke v blokec. Dobro stari analogni časi.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost