KUPOPRODAJNA pogodba
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Napišeta pogodbo (lahko tudi sam)v kateri so podatki (od motorčka, kupca in prodajalca)jo overiš na upravni enoti in z njo greš tja kjer imaš reg. čoln(Kp,Pi,Iz) da ti vpišejo še ta motor v vpisni list.
Če kupuješ nov motor greš z računom in potrdilom o ustreznosti motorja vpisat motor.
Opozorilo: Tvoj prodajalec mora obvezno motor izpisat iz njegovega Vp. lista - čolna, drugače ga ne boš mogel ti vpisat!
Če kupuješ nov motor greš z računom in potrdilom o ustreznosti motorja vpisat motor.
Opozorilo: Tvoj prodajalec mora obvezno motor izpisat iz njegovega Vp. lista - čolna, drugače ga ne boš mogel ti vpisat!
Še jaz imam eno vprašanje. Kupil sem čoln in motor in imam overjeno kupoprodajno pogodbo. Ker še nisem sklenil zavarovanja, še nisem mogel urediti prepisa čolna name. In sedaj me zanima, če bi hotel prodati samo motor, ali je to izvedljivo? Ali moram najprej urediti zavarovanje in narediti prepis in šele nato lahko prodam motor?
Hvala za odgovore!
Hvala za odgovore!
Kot meni to izgleda, če se omejim samo na motor. Kupil si motor, lastništvo izkazuješ z overjeno kupoprodajno pogodbo, se pravi si lastnik motorja, tako da mislim, da ga seveda lahko tudi prodaš. Eno je registracija, drugo pa preprodaja, nikjer ne piše da moraš plovilo ko ga kupiš tudi registrirati, glede registracije pa je seveda potrebno urediti zavarovanje.
Zanima me, kaksen je tocno postopek prodaje colna s hrvasko zastavo,
slovenskega prodajalca slovenskemu kupcu.
Ali se pogodbo lahko spise v hrvaskem jeziku (ali obstaja vzorec?) in ali
se lahko slovensko pogodbo overi pri hrvaskem notarju?
Kaksen je naprej postopek prepisa na kapetaniji... ali kupec tam placa 5% davek?
Hvala za odgovore!
slovenskega prodajalca slovenskemu kupcu.
Ali se pogodbo lahko spise v hrvaskem jeziku (ali obstaja vzorec?) in ali
se lahko slovensko pogodbo overi pri hrvaskem notarju?
Kaksen je naprej postopek prepisa na kapetaniji... ali kupec tam placa 5% davek?
Hvala za odgovore!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost