uvoz rablj. plovila
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
uvoz rablj. plovila
Pozdravljeni
imam namen kupiti rabljeno plovilo, proizvajalec acm francija,prodajalec broker hiša avstrija, zastava avstrija, trnutno se nahaja na hrvaškem, in bi mogel na dogovorjeno ceno plačati še davek (VAT), verjetno ni prej plačan, pa me zanima če je imel gdo podoben primer,koliki je davek, kje se plačuje itd.. prodajam skoraj novo motorno jadrnico macgregor 26m, v vodi bla 1 mesec..
LP
imam namen kupiti rabljeno plovilo, proizvajalec acm francija,prodajalec broker hiša avstrija, zastava avstrija, trnutno se nahaja na hrvaškem, in bi mogel na dogovorjeno ceno plačati še davek (VAT), verjetno ni prej plačan, pa me zanima če je imel gdo podoben primer,koliki je davek, kje se plačuje itd.. prodajam skoraj novo motorno jadrnico macgregor 26m, v vodi bla 1 mesec..
LP
Nič ne bo z izogibom, žal. Pod A zastavo pa je bil brez davka, ker je bilo plovilo izvoženo (uporabljano) izven EU in je pridobilo avstrijski "Seebrief". Tako barka ni smela nikoli priti v EU razen, kot začasni uvoz recimo za sejem ali pa servis... Sedaj, je vseeno ali bi jo pustil pod A zastavo pač plačaš Mwst. Avstriji, pod SLO zastavo pa Sloveniji... Torej trenutna vrednos plovila + 20% bo tvoja nabavna cena!
LP
LP
Davku kot takem se izogneš samo, če je barka izven EU- evropske unije.
Zaenkrat je to še Hrvaška, kjer SLO državljani registrirajo največkrat pod USA zastavo. Seveda se pa tudi pod razno nesmeš pojavit znotraj EU ker kršiš zakon. Sledi takojšen odvzem, če te dobijo in predkupna pravica na dražbi.
LP
Zaenkrat je to še Hrvaška, kjer SLO državljani registrirajo največkrat pod USA zastavo. Seveda se pa tudi pod razno nesmeš pojavit znotraj EU ker kršiš zakon. Sledi takojšen odvzem, če te dobijo in predkupna pravica na dražbi.
LP
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Ja to bo res, saj je barka trenutno na A firmo (predvidevam da Hypo). Oni jo potem prodajo neki SLO firmi, faktura je brez Mwst. in ima ID za DDV, ko pa ta firma proda naprej v SLO, pa normalno na računu doda DDV, ki ga tudi odvede državi. Druga varianta pa je, če ti kupiš direktno v A od firme, potem se davek plača že tam. Si kar prav razumel.
LP
LP
val a lahko tudi meni kaj več poveš..hvala
me tud zanima kok je s tem ..
mledni napisal/-a:Admin, a se da kej več zvedet o začasnem uvozu, prosim?
Jaz imam trenutno čoln pod USA zastavo in bi ga rad peljal čez zimo domov in na servis...kaka bi bila najboljša/najcenejša varjanta?
Hvala za pomoč.
LP
Veritas et Aequitas
r
nuvolari imaš zasebno
-
birdybirdy
- Naddesetnik
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov