mecruiser menjava
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
-
VILI MORNAR
- Višji vodnik
mecruiser menjava
Ali mogoče gdo ve kakšen je postopek prečkati mejo na Hr z novim motorjem ker je potrebno zamenjati dotrajan notranji motor? Plovilo je nevozno in preveliko da bi ga sam prepeljal SLO.
Imam pa še eno vprašanje. Danes sem poizvedoval pri pristojnem organu
glege upisa novega motorja in sem dobil informacijo da če želim vgraditi močnejši motor kot je sedaj ,je potrebno pridobiti atest saj je obstoječi motor maxmum čeprav v to nisem prepričan saj za skoraj 26ft in3,5 t teze, semi zdi da 230hp nemora biti zgornja meja.
Imam pa še eno vprašanje. Danes sem poizvedoval pri pristojnem organu
glege upisa novega motorja in sem dobil informacijo da če želim vgraditi močnejši motor kot je sedaj ,je potrebno pridobiti atest saj je obstoječi motor maxmum čeprav v to nisem prepričan saj za skoraj 26ft in3,5 t teze, semi zdi da 230hp nemora biti zgornja meja.
Problemov je en kup, pomoje bo boljše, da barko nekako privlečeš v SLO... Sicer pa nov motor moraš obvezno kupiti z vsemi papirji in CE, če hočeš zamenjavo narediti vse legalno in to tudi vpisati v vpisni list... Potem boš lahko tudi uvozil na HR in potem zahteval carino in DDV nazaj z dokazili o registraciji čolna pod SLO zastavo...
-
VILI MORNAR
- Višji vodnik
-
VILI MORNAR
- Višji vodnik
Ja madona ste majstori !
Eden bi švercal 500kg motor na barki ?
Dej Mike povej mi kateri butec ti bo dal Osmaka v cocpit, in ti ga vozil čez mejo ?
Drugi bi pa plačeval po 3x !
Obema se opravičujem, toda kje dobivate ideje ?
Si že slišal, da ti lahko hrvaški mehanik izda potrdilo, da voziš star motor na servis v slovenijo ? In ker imaš SLO zastavo, to lepo naložiš, in pelješ čez, brez da kdo kaj prdne ! Nato to naložiš ,nov motor, in ga pelješ nazaj z istimi papirji, "obnovljenega", in zopet nihče ne prdne !
Sicer pa, si se pozanimal, ali mag350 sploh gre notri zaradi višine ?
lp.Tex
Eden bi švercal 500kg motor na barki ?
Dej Mike povej mi kateri butec ti bo dal Osmaka v cocpit, in ti ga vozil čez mejo ?
Drugi bi pa plačeval po 3x !
Obema se opravičujem, toda kje dobivate ideje ?
Si že slišal, da ti lahko hrvaški mehanik izda potrdilo, da voziš star motor na servis v slovenijo ? In ker imaš SLO zastavo, to lepo naložiš, in pelješ čez, brez da kdo kaj prdne ! Nato to naložiš ,nov motor, in ga pelješ nazaj z istimi papirji, "obnovljenega", in zopet nihče ne prdne !
Sicer pa, si se pozanimal, ali mag350 sploh gre notri zaradi višine ?
lp.Tex
-
branko-mirko
- Kapitan korvete
Sam sem nalozil motor v berlingota na hr ,na mejimi je samo mahnih,Ko pa sem se vracal se mu pokozal papirje od slo registracije in me je spustil noter v hr. Nobenih problemov mogoce sem naletel na dober dan carinikov, ampak ce je plovilo pod slo zastavo nevidim razloga zakaj ne bi mogel z motorjem preko meje in nazaj
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost