Nesreča ne počiva
Moderatorji: moderator2, moderator
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Nesreča ne počiva
Kako lahko povzročijo tudi manjši valovi, takšni do dva metra, nesrečo o kateri prej še sanjali ne bi.
TEKST
LP
TEKST
LP
dobro je barko nagnil,(3 slika iz desne) zanimivo ,da se ni prevrnila, pa tole sploh ni bila mala zadeva !
Ja nevarno je na flyu, v takem, tam te dobro ziblje !
Ko smo šli čez kvarner, je bil bimini na fly pospravljen, in spodaj šipe odkrite, vse pripravljeno, za preskok, na nižji nivo !
Sem pa šel sredi noči, malo pospat, okoli Rovinja in na srečo sem padel le iz postelje !
Se je pa še dobro ujel,samo, ko te to zabriše...
Ja nevarno je na flyu, v takem, tam te dobro ziblje !
Ko smo šli čez kvarner, je bil bimini na fly pospravljen, in spodaj šipe odkrite, vse pripravljeno, za preskok, na nižji nivo !
Sem pa šel sredi noči, malo pospat, okoli Rovinja in na srečo sem padel le iz postelje !
Se je pa še dobro ujel,samo, ko te to zabriše...
Če bi ne bil na flay-u, bi se mu to ne zgodilo, gor je ročica daljša, sila, ko se barka zagunca, velika in zato velik pospešek. V takem se je zelo težko obrdržati
Nazadnje spremenil joeloe, dne Če Sep 09, 2010 13:53, skupaj popravljeno 1 krat.
Sve će to narod da pozlati!
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
sacs napisal/-a:taki nebotičniki so sam za v marino
Sacs, to je pač normalni fisherman, katerih je v Amriki kot listja in trave. Po moji logiki je bil skipper neizkušen in ni znal obvladati plovila in ni bil kos situaciji ki je v tem trenutku vldala na vodi.
Podobno barko ima naš Tuna, pa nima problemov.
LP
Sem šel leta '90 s tovorno ladjo v Izrael. Kabino sem imel čisto na vrhu, cca 20m nad morjem. Od Peloponeza do "obljubljene dežele" smo imeli 5-6 m valove v bok. 2 dni. Na koncu nisem več vedel kaj je gor in kaj dol
Amplituda guncanja, da se te bog usmili
Moj nasvet: čim bližje vodni gladini, čim bližje...
Edo
Moj nasvet: čim bližje vodni gladini, čim bližje...
Edo
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti