inštalacija električnega vinča
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
inštalacija električnega vinča
Dobil sem nek električni 12v vitel
ne znam ga inštalirati električno.
Ima priklop za koande ki imajo en gumb.Ima priklop pa power iz katerega gresta plus na aku rdeči in minus valda na črni.
Potem je pa tu še nek circuit braker z rdečim kablom in nek črni kabel z vijakom a koncu,. No tu imam težave,
Piše da circuit braker (to je nek tak rele ali nekaj)pritrdim na plus od akuja, To sem naredil, piše da črni kabelček pritrdim kamor sem pritrdil vitel,na prikolico torej.Sedaj mi gre kabel iz prikolice(črni) gol na koncu in rdeči iz plusa oziroma circuit brakerja ki je na koncu tudi gol. Ne piše kaj naj z njima in ne vem kako bi vinč vrtel v kontra tako da odvija zajlo ker sedaj jo samo navija če stisnem knof na komandi(ki kot sem omenil je samo en). Verjetno je ta circuit braker za to, a ne vem kako se to neredi.
Ima kdo kaj podobnega oz ve rešitev?
LP G
ne znam ga inštalirati električno.
Ima priklop za koande ki imajo en gumb.Ima priklop pa power iz katerega gresta plus na aku rdeči in minus valda na črni.
Potem je pa tu še nek circuit braker z rdečim kablom in nek črni kabel z vijakom a koncu,. No tu imam težave,
Piše da circuit braker (to je nek tak rele ali nekaj)pritrdim na plus od akuja, To sem naredil, piše da črni kabelček pritrdim kamor sem pritrdil vitel,na prikolico torej.Sedaj mi gre kabel iz prikolice(črni) gol na koncu in rdeči iz plusa oziroma circuit brakerja ki je na koncu tudi gol. Ne piše kaj naj z njima in ne vem kako bi vinč vrtel v kontra tako da odvija zajlo ker sedaj jo samo navija če stisnem knof na komandi(ki kot sem omenil je samo en). Verjetno je ta circuit braker za to, a ne vem kako se to neredi.
Ima kdo kaj podobnega oz ve rešitev?
LP G
Nazadnje spremenil cibro, dne Ne Nov 14, 2010 22:35, skupaj popravljeno 1 krat.
tudi meni se zdi sumljiv ta vitel, da bi šel v obe smeri, bi moral imeti gumbe za to........ da ni ta CB za izklop ob preveliki obremenitvi - vsaj po nazivu mi tako deluje ....... ali je nov vitel z navodili??? ..... napiši model, da se vsaj vidi kako izgleda
a je to vitel za kakšen off-road, nekateri taki vitli imajo vrtenje samo v eno smer, zajlo se je pa na roke ven potegnilo
a je to vitel za kakšen off-road, nekateri taki vitli imajo vrtenje samo v eno smer, zajlo se je pa na roke ven potegnilo
Ja vidiš morda je pa ta cb za preobrmenitev nisme pomislil, so navidila v angleščini, bom posleniral in dal gor.
Dal mi ga je en če dela lahk kupim če mi ne odgovarja dam nazaj.plačal ga itak š nisem.ne več če je za offroad, ja za vse, piše da tudi za barke.
je pa tak, da daš na prikolo nosilec in ga atakneš da je snemnjiv.
zgleda da ga bom moral nekam privijačit da vidim če gre zajla na roke ven.
neka ista pašta identična samo firma je druga zgledata pa enako:
http://www.toolprice.com/c=E6Xpm0QQXcSv ... Winch.html
Dal mi ga je en če dela lahk kupim če mi ne odgovarja dam nazaj.plačal ga itak š nisem.ne več če je za offroad, ja za vse, piše da tudi za barke.
je pa tak, da daš na prikolo nosilec in ga atakneš da je snemnjiv.
zgleda da ga bom moral nekam privijačit da vidim če gre zajla na roke ven.
neka ista pašta identična samo firma je druga zgledata pa enako:
http://www.toolprice.com/c=E6Xpm0QQXcSv ... Winch.html
Circuit breaker je termična varovalka!! Smer vrtenja motorja bi lahko zamenjal z enakim relejem, kot se uporablja pri sidrnih vitlih. Smer vrtenja se menja na samem releju, če imaš z vinča ven samo dva debela vodnika. V ta namen moraš imeti tudi temu primerne tipke gor - dol.
Si pa res tako napisal, da sem mislil, da je to posledica martinovanja

Si pa res tako napisal, da sem mislil, da je to posledica martinovanja
Ja vinč je isti kot na sliki na linku
ene komande iz katerih gresta 2 kabla redeči in črni na priklop vinča za komande in dva kabla direkt na akumulator. Vmes je še ta CB, dela pa vinč tudi brez.
Kje dobim ta rele za kontra, kaj ga daš vmes, na kabel med vinč in komando?
druga stvar ki me zanima, ali lahko namesto na akumulator dam tisti cigaretni priklop in vštekam v prtljažniku na vtič?
LP, G
ja matrin pa še mini comp 7" ekran, sem komaj prave tipke zadel
ene komande iz katerih gresta 2 kabla redeči in črni na priklop vinča za komande in dva kabla direkt na akumulator. Vmes je še ta CB, dela pa vinč tudi brez.
Kje dobim ta rele za kontra, kaj ga daš vmes, na kabel med vinč in komando?
druga stvar ki me zanima, ali lahko namesto na akumulator dam tisti cigaretni priklop in vštekam v prtljažniku na vtič?
LP, G
ja matrin pa še mini comp 7" ekran, sem komaj prave tipke zadel
Ma saj men je ročni čist ok samo je moja navalila da mi hoče kupit ta električni ker zdaj čolna več kot do dveh tretjin ne spravim na prikolo pa še to skoraj crknem, in potem zavezanega zvlečem na ravno in tam naprej.Že z 70-ko sem rekel če bi imel 5 kg več ga ne spravim več gor in evo ga zdej, moram benc vs do nule skurt pa je še pretežak,
pa se sreču en tam pod pultom nov valja v škatli in ne ve kaj bi z njim,
pa ga zdaj jaz "usposaljam".
pa se sreču en tam pod pultom nov valja v škatli in ne ve kaj bi z njim,
pa ga zdaj jaz "usposaljam".
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti