kolesarska sezona 2011 se je začela. V soboto in torek sva z ženo odprla kolesarsko sezono. Skupaj sva prevozila dobrih 70km. Malo, ampak za začetek nisem hotel pretiravat. Sem pa opazil, da sem zaradi rednega treninga na sobnem kolesu letos veliko bolje pripravljen. Vreme je bilo odlično. Na soncu je bilo zelo toplo in zares prijetno v gozdu pa se je še obdržal sneg in led. Najprej sem se preveč oblekel in že po kilometru obrnil domov se preobleč v nov komplet ki sem ga nabavil pred kratkim. Bil sem moker po hrbtu. Nisem (še) zaupal novemu zimskemu kompletu kolesarskih oblačil, ki sem jih kupil po priporočilu šefa trgovine VELO iz Črnuč - Dušana in kot že dostikrat do sedaj mi je tudi sedaj svetoval odlično. V novem kompletu (hlače in jopa) sem se počutil odlično in kljub obremenitvi nisem švical. Niti malo me ni zeblo, čeprav sem imel občutek, da sem veliko premalo oblečen, zato se tudi najprej nisem pravilno oblekel.
Sobota: Lj - pretežno po poti spominov in tovarištva okoli Ljubljane
Torek: Lj-Tacen-Smlednik-Vodice-Mengeš-Trzin-Lj
Sreda: Planiram popoldansko turo Lj-Grosuplje-Lipoglav-Lj (50km+)
Tole objavljam zato, ker je razlika kolesariti v navadni trenirki ali tako opremljen tako ogromna, da če bi to hotel opisati bi moral uporabiti same superlative in mi nihče ne bi tega verjel. Zelo mi je žal, da tega nisem vedel že prej. Paropropustnost je fantastična. Med kolesarjenjem v klanec se vsakdo poti. Problem pa je nato spust v dolino, saj če imam moker hrbet se (vsaj jaz) takoj prehladim, še posebej, če je v senci blizu 0° @ cca40km/h. Odlično!!!! ob spustu me ni niti malo zeblo. Bil sem izredno presenečen tako, da greva jutri to jakno kupiti še za ženo. Pod to jopo je potrebno obleči še tanko kolesarsko "švic" majco z dolgimi rokavi.
zimska
jopa Bicycle line Fusion.
zimske
hlače Bicycle line Unika
Na sliki nisem jaz, da ne bo pomote.
LP Nikola Tesla