Dodatna ogledala pri prevozu čolna

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Če Jun 10, 2010 18:45

Odgovor je čisto enostaven.
Za vozila , katera so registrirana za tri poznike poleg šoferja, ni potrebno imet zunanjih ogledal. Za pet ljudi , je že obveza. Za vleko prikolic katera zastirajo pogled nazaj, ali notranji retrovizor ali zunanji, nista dovolj, radi tega obstajajo podaljšani retrovizorji na posebnih stojalih , katera se montirajo spodaj na zgornji del blatnika, zgoraj pa na vrata ali rob pokrova motorja. Tudi zaradi lastne preglednosti, nimaš kaj študirat o namestitve le teh. Pa še policajem prihraniš pisanje :wink: .
LP
lukzy
Kapitan korvete
Kraj: Ljubljana - Krk

Re: Dodatna ogledala pri prevozu čolna

OdgovorNapisal/-a lukzy » Če Jun 10, 2010 22:32

atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Pe Jun 11, 2010 08:14

Zakaj pa na eBayu, čisto spodaj, si ne nastavite recimo eBay. at . Torej Avstrijski. Sicer je precej manjša ponudba, če pa slučajno kaj najdete, pa dobite , recimo eno ogledalo zastojn, če računamo višjo poštnino iz GB. Poskusite, tu pa tam se splača. Sedaj za GB ne vem koliko pride poštnina, recimo iz D je od 8, če pa so večje stvari in od prodajalca odvisno , pa tja 18 €, iz A pa tu nekje od 6 -12 € je v navadi.
LP
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » Pe Jun 11, 2010 12:46

Atilone imaš prav, lahko pa še lažje to ugotoviš, da greš na globalni ebay.com, in vpišeš kaj rabiš, potem pa na vrhu kjer je jeziček, izbereš opcijo sortiranje po ceni+poštnini, včasih moraš še izbrati državo v kateri se nahajaš, če pa si prijavljen v ebay, pa avtomatično ve da si v SLO, tako boš zajel vse ebay-e , D, UK, NL, FR, AT, itd...., pa takoj vidiš kje je najboljša opcija.
Splača pa se vzeti znotraj EU, drugače je še carina, če je znesek nad 30€, do 30€ običajno spustijo skozi.
Uporabniški avatar
ttomi73
Admiral
Kraj: Kranj-okolica
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ttomi73 » To Jun 07, 2011 13:11

Po eni sezoni uporabe sem s špegli za 20€ par nezadovoljen. Pri prejšnjem karavanu sem v original ogledalo zavrtal kniping, da mi je ta dodatni špegu sploh gor držalo. Sedaj so gumice (plastik fantastik) otrdela in napokala oziroma je trda in neuporabna. Špegli za ta denar so FLAT in se jih moraš res navadt ker se vidi popolnoma drugače od vghrajenih. Kupimujem boljše.

Kateri model dodatnih špeglov uporabljate in ste zadovoljni? Izbira je velika in pa ne verjamem nobenemu trgovcu.
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » To Jun 07, 2011 13:26

Ma dej sploh ne rabiš tega.Upam da nauš tud u tega kej vrtal.
Beyba ven pa naj gleda če gre na knap.
blze
Admiral
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » To Jun 07, 2011 13:40

cibro napisal/-a:Ma dej sploh ne rabiš tega.Upam da nauš tud u tega kej vrtal.
Beyba ven pa naj gleda če gre na knap.

Se strinjam. Razen če maš tako šrok čoln, da res nič ne vidiš...
Uporabniški avatar
ttomi73
Admiral
Kraj: Kranj-okolica
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ttomi73 » To Jun 07, 2011 13:46

Ne smetita teme :evil:

Špegli so obvezni, ker se nazaj ne vidi nič oziroma so premiki levo in desno loterija.

Kaj uporabljate?
Blze in cibro vama ni potrebno več odgovarjat, ker obvladata zadevo brez tehničnih pripomočkov.
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » To Jun 07, 2011 13:58

Ja vidva, kaj smetita temo, on se vedno drži rdeče niti na forumu. :!:

Jaz uporabljam nekaj, sem dal 50EUR in se z sponko privijačijo na obstoječo ogledalo. za vsak slučaj pa jih še zalepim preko ogledala z lepilnim trakom.

Pusti ti onadva, verjetno ne menjujeta pasov na avtocesti in ne rabita gledati nazaj. Zgleda pa nekako takole:
Sem poznal šoferja, ki je vozil nekega starega Ivecota in je imel volan na desni strani. Pa ga je nekdo vprašal kako prehitevaš, če imaš volan na desni pa je samo odgovoril "kaj bom s tem prehiteval". :lol:
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
bluesky
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana Šentvid
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bluesky » To Jun 07, 2011 14:00

Jaz izkoriščam zvočne efekte. Ko kaj zaropota vem, da sem prišel preblizu ovire. :wink: Takrat je pač potrebno dati nekoliko več gasa. :twisted:
BlueSky
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Jun 07, 2011 14:31

Dodatna ogledala so, kot Navodila za uporabo
.
.
.
.
.
..
ZA BABE!!!! :)
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » To Jun 07, 2011 15:36

No sam še to pa bo dal mir, jaz dam špegle malo bolj na ven in spremljam dolgo preden grem ven kaj se zadaj dogaja tako da ni bočnih presenečenj v mrtvih kotih-metrih.
Itak se pa neki ful ne prehiteva s prkolo.Uni stres pri prehitevanju s karjolo mi ne odtehta 10 min razlike od ljubljlane do šibnika
blze
Admiral
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » To Jun 07, 2011 16:08

Omejitev je 80 km/h, tako da nimaš kaj prehitavat-posledično tudi dodatnih špeglov ne rabi :wink:
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Sr Jun 08, 2011 07:29

http://www.mixi-caravaning.si/katalog/p ... 1020085723

takega imam, samo čisto malo drugačno vpetje je. Brez tega bi težko vozil, ko so desni ovinki se nazaj čisto nič ne vidi in se res ful težko prehiteva. Kaj morem če pa imam velik in širok čoln. :lol:
Guma je guma, zaenkrat.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov